Valokeilassa: Team Menacen Juunaz & Eyedi

Kirjoittanut: Livegamers

20.05.2015

Suomalainen Team Menace taisteli maaliskuun lopulla Call of Dutyn maailman parhaan tiimin tittelistä. Turnaus pelattiin Los Angelesissa, ja turnauspottina oli huikeat miljoona dollaria! Otimme pojat reissun jälkeen pieneen haastatteluun kertomaan ajatuksiaan ja kokemuksiaan reissusta.
Olitte tosiaan taistelemassa Call of Dutyn maailmanmestaruudesta. Millainen olo jäi mieleen reissusta?

Eyedi: – Hyvä fiilis jäi, vaikka turnaus meidän osalta ei niin hyvin mennytkään. Oli kiva nähdä MLGPROxXx-pelaajat livenä ja olla ekaa kertaa Jenkeissä.


Pelaajien hotelli

Olitteko tyytyväisiä panokseenne ja loppusijoitukseenne?

Eyedi: – Ei oltu tyytyväisiä, SnD oli meidän ainoa hyvä pelimuoto turnauksessa. Hävittiin aluksi Envylle aika reilusti. Ainoastaan SnD:ssä pystyttiin pistämään kampoihin, ja taidettiinkin johtaa sitä 4-2, mutta suomalaiseen tyyliin sorruttiin kovassa paikassa :).

Voitettiin uX Gaming aika helposti 3-0, ja matsi lohkon jatkoonpääsystä Mindfreakiä vastaan oltaisiin voitu pelata paljon paremmin. Respawn muodoissa ei vaan pärjätty. Hävittiin siis Mindfreakille mapeissa 1-3 ja tiputtiin jatkosta.

Kertokaa vähän millainen aikataulu oli turnauksen ajan? Pelithän venyivät varsinkin ensimmäisenä päivänä, vaikuttiko se pelifiilikseen?

Eyedi: – Pelit venyi, mutta niinhän ne aina, ei siinä mitään ongelmaa ollut.

Ehdittekö viikonlopun aikana miettimään mitään muuta kuin pelaamista?

Eyedi: – Tietty koitettiin ottaa kaikki irti ajasta siellä, mutta Codiin nyt lähinnä keskityttiin.

Kuinka paljon ehditte jutella muiden kanssapelaajien kanssa, ja jäikö kontakteja käteen reissulta?

Juunaz: – Vähän tuli muutaman pelaajan kanssa nopeasti juteltua ja lämmiteltyä muun muassa Orbit.NA:ta vastaan. Aikaahan olisi ollut jutella enemmänkin, mutta suomalaisia kun ollaan, niin ei sitä vieraille viitsi enempää alkaa juttelemaan.


Finaalin jälkeisiä tunnelmia

Oliko turnauksen jälkeen vielä after partyja tai muuta aktiviteettia?

Juunaz: – Ei mitään virallisia, mutta kyllä osa pelaajista varmaan kävi vähän juomassa tai tutustumassa yöelämään.

Miten näette e-sport -tilanteen Suomessa konsolien osalta? Miten kehittäisitte e-sportsia täällä?

Eyedi: – Uusia pelaajia tulee todella vähän, ja tiimin kokoaminen neljästä yhtä motivoituneesta pelaajasta on lähes mahdottomuus. En tiedä mitä asialle pitäisi tehdä, kun tämä on ollut tälläistä jo monta monta vuotta. Uusin Cod Lantrekeille oli jo ihan hyvä alku, mutta suurin osa uusista pelaajista oli alle 18-vuotiaita, eivätkä päässeet tulemaan. Meillä oli samaan aikaan EU Regionalsit, joten ei sinne sitten päästy. Toivottavasti ensi vuonna Lantrekeillä olisi taas uusimman Codin turnaus, ja saataisiin enemmän jengiä mukaan.

Juunaz: – Välillä tuntuu, ettei uusia pelaaja tule mistään, mutta toisaalta se voi johtua siitä, että he viihtyvät ja pelaavat vain omissa tutuissa porukoissaan. Yksi ratkaisu, jolla voisi tutustuttaa pelaajia toisiinsa, olisi draft-muotoinen turnaus tai liiga. Kaikki halukkaat ilmoittautuisivat mukaan, ja vapaaehtoiset kapteenit valitsevat vuorotellen pelaajat joukkueisiinsa näistä mukaan ilmoittautuneista. Tottakai sellanen suosittu youtubettaja, joka saisi publapelaajat kiinnostumaan e-sportsista olisi myös tervetullut lisä.

Miten aiotte jatkaa tulevaisuudessa? Onko suunnitelmissa lähteä tulevaisuudessa LAN-turnauksiin?

Juunaz: – Seuraavaksi yritämme päästä mukaan Gfinityn pro liigaan, ja LANeilla meidät luultavasti nähdään seuraavan kerran kesäkuussa Dreamhackin Nordic Championshipseissä.