Valokeilassa: Tikru

Kirjoittanut: Livegamers

20.04.2009

Valokeilassa-osiossa haastatellaan Livegamersin käyttäjiä, jotka syystä tai toisesta erottuvat edukseen. Naispelaajien määrä on ollut kasvussa Livegamersin rekisteröityneiden käyttäjien joukossa ja nyt onkin vihdoin aika avartaa pelaamista naisten näkökulmasta. Tällä kertaa haastateltavan penkille istahti tikru85.

Moro Tikru, olet pelaillut jo jonkin tovin. Milloin ja miten tutustuit pelien maailmaan?

Peliura alkoi tossa 90-luvun alussa, kun perheeseen tuli ensimmäinen tietokone ja isoveli tutustutti mut Command & Conquerin ihmeelliseen maailmaan. PC:llä pelailin sitten siihen saakka kunnes ostin 19-vuotiaana Xboxin.

Naispelaajat ovat vielä vähemmistöä. Miten sinuun suhtaudutaan servuilla?

Yleisesti ainakin on suhtauduttu ihan kannustavasti eikä ainakaan muistu mieleen, että olisi kuullut jotain kauhean negatiivista.

Entä onko sinulle käynyt usein tilanteita, että sinua on luultu pikkupojaksi? Kerro jokin hauska tilanne.

Aika usein luullaan kyllä pikkupojaksi, mutta ei sitä jaksa itteensä ottaa. Parhaat naurut sain varmaan silloin kun eräs miespelaaja kysyi, että onko se 85 mun nimen perässä mun pelinumero. Siihen vaan totesin, että kyllä se ihan mun syntymävuosi on.

Yleisesti ajatellaan, että naiset eivät osaa pelata. Vastoin ennakkoluuloja olet kuitenkin kovan luokan FPS-pelaaja. Onko joskus tullut vastaan tilanteita, joissa miehinen itsetunto on nakertunut ollessasi Leaderboardin kärjessä?

Suomalaispelaajat ottaa sen mun mielestä aika paljon rauhallisemmin kuin esimerkiksi jenkit joilta saa aika ajoin jotain ei-niin-mukavia viestejä.

Usein miehet kertovat, että naistensa takia heidän täytyy rajoittaa pelaamistaan. Oletko saanut pelata niin paljon kuin haluat?

Eihän sitä ikinä saa tarpeeksi pelata, kun pitää valitettavasti käydä töissä.

Millaisilla laitteilla pelaat ja onko elektroniikalla väliä pelaamisen kannalta?

Lähinnä tolla Xbox360:sellä pelailen ja Sonyn 40″ FullHD -telkkarilla. Ennen oli 28″ kuvaputkitelkkari ja ero nykyisellä ja sillä on aika huima eli täytyy sanoa, että on sillä elektroniikalla väliä.

Mitä toivoisit peleiltä tulevaisuudessa?

Nykyään tulee niin paljon pelejä, että en oikein osaa sanoa, mitä sitä toivoisi. Sellainen peli olisi hyvä, jota jaksais hakata vielä monen pelitunnin jälkeenkin.

Miten löysit Livegamersiin ja mikä on mielestäsi parasta sivustolla? Missä on vielä parantamisen varaa?

Klaaniasioiden takia alunperin Livegamersiin tulin ja nykyään tulee käytyä jo monta kertaa päivässä täällä. Mitään parannettavaa en ainakaan tähän hätään keksi. Parasta on varmaan käyttäjäkommentit, joita on aina mukavaa lukea.

Kiitos haastattelusta Tikru! Mitä terveisiä haluat lähettää käyttäjillemme?

Kiitos itsellesi ja kaikille LG:n käyttäjille toivotan oikein hyvää kevättä ja kesää ja että ihan rohkeasti vaan tulkaa naisten kanssa pelaamaan. Kyllä me naisetkin osataan!