Valokeilassa: TMD

Kirjoittanut: Livegamers

18.06.2012

Valokeilassa-osiossa haastatellaan Livegamersin käyttäjiä, jotka syystä tai toisesta erottuvat edukseen. Tällä kertaa haastateltavana on virtuaalikaukalossa viilettävä TMD.

Tervetuloa Valokeilaan, TMD.

– Kiitos!

Kerro hieman itsestäsi ja peliharrastuksestasi. Mistä pelaamisesi on alkanut?

– Peleistä tulee pelattua nykyään oikeastaan vain jääkiekkopelejä. Olin vannoutunut 2k-lätkän kannattaja aina 2k8:aan asti, mutta sen sarjan flopattua EA:n lätkyttelyt ovat viihtynyt boxissa oikein hyvin. Ostelen kyllä muitakin pelejä tasaiseen tahtiin ja seurailen pelialaa muutenkin, mutta muita pelejä en paria tuntia kauempaa sitten pelaakaan – mitä nyt lasten kanssa Lego-pelejä ynnä muita sellaisia.

Pelaan keskimäärin yhden pelin aina iltaisin. Se on sellainen, sanotaanko jopa meditatiivinen juttu. Omaa laatuaikaa 😉

Pelaaminen on alkanut ihan lapsesta. Taidan kuulua siihen ekaan sukupolveen, jonka peliharrastus on alkanut ihan lapsesta ja jatkunut aikuisikään. Alussa pelailtiin elektroniikkapelejä, minkä jälkeen tuli Spectravideot, Commodoret, PC:t ja lopuksi konsolit.

Miten eksyit Livegamersiin?

– Eksyin Livegamersiin Konsolifinin keskustelupalstojen kautta. Etsin tietoa Xboxista ja siihen liittyvästä. Lopullisesti jäin Livegamersiin koukkuun, kun huomasin, että Livessä kohtaamieni pelureiden profiilit löytyivät netistä. LG lisäsi kommunikointimahdollisuuksia ja sen kautta sai apua, jos oli jossain pelissä jumissa. Ja on pelejä tullut vaihdettuakin.

Mitä mieltä olet Livegamersista ja sen kehityksestä nykyään?

– Livegamers kyllä täyttää hienosti mun tarpeet. Saan pidettyä pelikavereihin yhteyksiä, ja keskustelupalsta on mukavan aktiivinen. Olen usein miettinyt, miten LG:tä voisi parantaa, mutta mielestäni sivusto on oikein toimiva nykyisellään. Ehkä pesäeroa voisi tehdä valtavirtamedioihin entisestään. Eli esimerkiksi kun arvioidaan peli, arvioidaan se eri kantilta (HC-pelaajan kantilta) tai arvioidaan vain jokin tietty osa (moninpeli). Peruspeliarvioita on paljon muuallakin. Valtamedioiden on vaikea muuntua ja tehdä radikaaleja juttuja, mutta LG on pieni ja varmaankin ketterä 😉

Olet monelle ehkä tuntematon käyttäjä, mutta NHL-pelaajille olet kulttimaineen saavuttaneen FHL:n perustaja, ”Herra Komissaari”. Kerropas mistä kaikki alkoi; mistä sait idean liigan perustamiseen?

– FHL on siis 1 vs. 1 -kiekkoliiga, joka liputtaa realistisen kiekon nimeen. Pelityylin pitää olla monipuolinen ja peliasenteen rehti. Liigalla on myös teoreettinen 20 vuoden ikäraja ja oletan, että keski-ikä on jossain 30 hujakoilla. Kausia on kaiken kaikkiaan pelattu 12. Ensimmäiset kaudet pelattiin 2k7:llä ja siitä pikkuhiljaa on siirrytty EA:n pariin. Yhdellä kaudella joukkueita on keskimäärin 22–24. Aktiivisia FHL-liigalaisia on noin 30, mutta joku jättää aina jonkin kauden väliin. Liiga on myös suljettu, eli siihen ei voi ilmoittautua mukaan, mutta esimerkiksi viime vuonna uusia pelaajia otettiin mukaan muiden liigalaisten suosituksien perusteella, pari ihan hakemuksien perusteella ja yhden kanssa pelasin mainion 1vs1-random-pelin. 😉

Ensimmäinen liiga, johon otin osaa, oli LG:n 2k4-liiga, joka oli älyttömän koukuttava ja tarjosi paljon hyviä pelejä. En henkilökohtaisesti tykkää turnauksista, koska homma saattaa olla niin nopeasti poikki. Pidän siitä, että edessä on pitkä kausi, jossa on ylä- ja alamäkiä. On myös hienoa tehdä pelaajakauppoja ja spekuloida pelejä.

Jossain vaiheessa LG:n viralliset liigat loppuivat ja aloin etsimään liigaseuraa 2khockey.netin foorumeilta. Pelasin muutamassa pohjoisamerikkalaisessa “sim”-liigassa ja sain sieltä paljon hyviä vinkkejä siitä, mikä toimii ja mikä ei. Isoin oppi oli, että liigalla voi olla pelityyliä koskevat säännöt. Näin jälkikäteen ajatellen ja yhtään FHL:ää ylikorostamatta voin sanoa, että kyllä FHL nuo pelaamani liigat taakseen jättää. Kumpaakaan liigaa ei saatu loppuun, ja noin pelityylillisesti FHL:ssä pelataan oikeasti todella monipuolista hokia.

Takaisin asiaan… Kun sitten olin saanut idean oman liigan tekemisestä, halusin tehdä siitä sellaisen, jossa tykkään itse pelata. Ja hyvä lähtökohta oli se, että vuosien saatossa olin saanut monia hyviä pelikavereita, jotka muodostivat silloisen FHL:n rungon. Varmaan 70 % ekoissa FHL-liigoissa pelanneista pelaa edelleen. Loppu onkin sitten historiaa. 🙂

Mitkä ovat syyt siihen että FHL on yhä pystyssä ja saavuttanut niin hurjan suosion, että kaikki halukkaat eivät edes pääse liigaan mukaan?

– Näkisin että samanhenkinen, hyvä porukka. En viihdy peleissä, joissa kaikki on sallittua, ja ne, jotka pelaavat pelejä vain voittaakseen, eivät viihtyisi FHL:ssä. Homma ei ole myöskään pelitaidoista kiinni. Hyviä pelaajia löytyy aina, mutta sellaisia pelaajia, jotka pääosin voittavat mutta silti heitä vastaan on mukava pelata, onkin sitten vaikeampi löytää. Onneksi niitä on FHL:ssä kymmeniä. 😉 Liigan tärkeimpiä pelaajia ovat kuitenkin ne, jotka taistelevat lähes joka kausi playoff-paikasta ja vaikka usein paikka jääkin saamatta, tulevat mukaan uuteen kauteen. Eivät he tulisi, jos heitä vastaan hankittaisiin voitot ärsyttävästi pelaamalla. Vastustajaa pitää kunnioittaa monella tapaa. Ja jottei menisi ihan löpertelyksi, niin kyllä FHL:n pelit oikeaa taistelua ovat. 🙂

Toinen juttu, jolla on mielestäni myös suuri rooli, on LG:ssä käydyt jälkipelit ja sinne kirjoitetut peliraportit. Niistäkin kuvastuu hyvin FHL:n ydin. Peliraporteissa ei vain kehuta omia maaleja, vaan annetaan rispektiä vastustajalle. Hyvin usein kirjoittaja onkin playoff-sarjan hävinnyt manageri.

Kolmas juttu on se, että näkisin, että olen myös komissaarina ihan hyvin onnistunut. Olen yrittänyt olla oikeudenmukainen, tiedottaa monin tavoin ja pitää homman aktiivisena. Mulla on ollut onneksi vuosien saatossa monia hyviä apureita, kuten Kunu, Zipping Puma, Paroni, Jagger ja JJR. Toivottavasti kukaan ei puuttunut listalta.

Voisitko listata kaikki mestarit?

– En ole ihan varma alkupuolen peleistä, olivatko 2k7 vai mikä 😉

Season 1 ::: Jericola ::: San Jose Sharks ::: 2k7
Season 2 ::: Punainen Paroni ::: Atlanta Thrashers ::: 2k7
Season 3 ::: Arvo Pentti ::: Phoenix Coyotes ::: 2k7
Season 4 ::: Jericola ::: Pittsburgh Penguins ::: 2k8
Season 5 ::: Ozz T ::: Toronto Maple Leafs ::: 2k8
Season 6 ::: G Chef Dog ::: Vancouver Canucks ::: 2k8
Season 7 ::: Ozz T ::: Philadelpia Flyers ::: 2k8
Season 8 ::: Jaguza ::: Washington Capitals ::: 2k8
Season 9 ::: TMD ::: St.Louis Blues ::: 2k10
Season 10 ::: Max Violence ::: Tampa Bay ::: NHL12
Season 11 ::: EINARInarinari ::: Chicago ::: NHL12
Season 12 ::: EINARInarinari ::: Anaheim ::: NHL12

Kiitos haastattelusta! Mitä terveisiä tahtoisit lähettää käyttäjäkunnallemme?

– Kiitos ja hyvät kesät itse kullekin! Ja ensi vuonna nähdään taas FHL:n merkeissä. Jännityksellä odotetaan, mitä NHL13:sta GM Connected -pelitila tuo tullessaan…