Valokeilassa: ZaoC

Kirjoittanut: Livegamers

01.09.2010

Tämän kuun Valokeilassa haastateltana on TCM ZaoC, joka muun muassa raottaa verhoa kilpailullisesta pelaamisesta.

Ehtoota, TCM ZaoC, ja tervetuloa Valokeilan porottavaan paisteeseen!

Kiitoksia! Paisteessa on aina mukava olla.

Profiiliasi on LG:ssä katseltu kirjoitushetkellä peräti 1401 kertaa ja maineesi on huippuluokkaa. Millaisissa pelipiireissä olet tunnetuin ja minne aiheisiin kirjoittelet eniten? Itse olen lähinnä offtopic- ja peliaihemiehiä, mutten ole törmäillyt teksteihisi paljoa.

Eniten tulee varmaankin kirjoitettua LG:n turnauskeskusteluihin, koska autoin viimeisissä Halo 3 -turnauksissa. Tykkään enemmän lukea viestejä kuin kirjoittaa itse.

Saamani Valokeila-vinkki kertoo, että olet ”pääjehu” eräässä Suomen ja Euroopan parhaista Halo 3 -tiimeistä. Pitääkö tämä paikkansa? Kertoisitko hieman asiasta ja tiimistäsi omin sanoin.

Pitää paikkansa. Tiimimme muodostui viime vuoden lopulla, ja meillä oli jo kauan puhetta johonkin suureen tapahtumaan menosta. Itseäni on se jo kiinnostanut 2007 vuodesta saakka, mutta Suomesta oli yllättävän vaikeaa saada hankittua tiimi, joka oikeasti pääsisi osallistumaan. Joku oli liian nuori, jollakin ei ollut rahaa ja jotain ei kiinnostanut asia.

Saimme vuoden vaihteessa loistavan mahdollisuuden päästä edustamaan TCM Gamingia, ja tämän avulla pystyimme osallistumaan ECL:ään koko tiimillämme eikä tarvinnut tehdä pelaajavaihdosta. Tiimiini kuuluvat: Procis (Suomen Neighbor), Robba (suuri musta mies), Iso J (luolamies Rauman metsistä) ja Puupaa (Herra hakkeri).

Vinkkaajan mukaan sinua on myös haastateltu ympäri Euroopan, mutta ei vielä Suomessa. Missä kaikkialla sinua on haastateltu?

Chefen & co:ssa (ruotsalainen e-sports-sivusto) TCM:n sivuilla (tcm-gaming.com), ja tiimihaastatteluita meillä on ollut kaksi kertaa haloreachforumilla (ent. H3feu). Myös yksi uusi haastattelu on tulossa ranskalaiselle sivustolle.

Olit tosiaan ECL-nimisessä Xbox-lanitapahtumassa Liverpoolissa. Taisit kirjoitella asiasta fooruminkin puolella jonkin verran. Kertoisitko kuitenkin vielä omin sanoin, mitä tuolla reissulla tehtiin ja tapahtui? Paljonkos kului rahaa ja oliko reissu sen arvoinen? Olitko liikkeellä yksin vai porukalla?

Me suuntasimme aluksi Manchesteriin, jossa meillä oli pre-LAN viittä tiimiä vastaan (fnatic, Dignitas, adversity, Phenomenom ja vital). Siellä vietimme neljä päivää ja torstaina suuntasimme Liverpooliin junalla. Itse tapahtuma alkoi perjantaina ja loppui sunnuntaina. Siellä oli viidestä eri konsolipelistä kilpailut ja me totta kai osallistuimme Halo 3:n 4v4:ään ja FFA:han. FFA:ssa emme kauhean hyvin pärjänneet, mutta 4v4:ssä sijoituimme kunnioitettavasti neljänneksi, mikä oli hyvin ensimmäiseksi LAN-turnaukseksemme. Reissussa olin tiimini kera.

Rahaa kului n. 600€+ (olisi tullut paljon halvemmaksi ilman pre-LANia ja jos oltaisiin ostettu lentoliput ym. aikaisemmin). Reissu oli todellakin sen arvoinen, ja suosittelen tapahtumaa kaikille suomalaisia, joita asia kiinnostaa. ECL2:een tai EGE:hen rohkeasti vaan! 😉

Entä aiotko ottaa osaa LG:ssä mainostettuun Xbox-lanitapahtumaan Pirkanmaalla?

Ehdottomasti. Toivon, että saatte tapahtumasta parhaan mahdollisen. Olisi mukavaa, jos Suomeenkin saataisiin laadukkaita konsolitapahtumia.

Siirrytäänpä sitten hieman kysymyslistassa eteenpäin. Mistä gamertagisi TCM ZaoC tulee? Entä mikä tuo sinun profiilikuvasi velmuilija oikein on? Tuohon kuvaan muistan törmänneeni jo vuosikausia sitten…

TCM on organisaatio, jota edustan, ja ZaoC-aliaksen kehittelin joskus 2007 entisen ”Chaos” -nimen tilalle. Z-alkuiset tagit olivat aina olleet mieleeni ja yhdistelemällä kirjaimia vanhan tagini kanssa päädyin tuohon. Alun perin arsestajan piti ottaa tuo itselleen, mutta ehdin vaihtamaan tagini siihen ennen häntä.

Profiilikuvanani on legenda itse, Jim Parsons (Sheldon Cooper, Big Bang Theorysta). Kuva on tästä kohtauksesta: http://www.youtube.c…h?v=5WtD23tWJAM

Paljonko harjoittelet pelaamista vapaa-ajallasi? Tuottaako kilpailullinen pelaaminen koskaan ylimääräisiä harmaita hiuksia? Entä tuntuuko harjoittelu koskaan pakkopullalta vai vieläkö teillä on tiimissänne pilke silmäkulmassa?

Kuinka paljon pelaan riippuu yleensä siitä, onko joku turnaus tulossa vai ei. Nyt ECL:n jälkeen en ole pelannut miltei ollenkaan, mutta ennen sitä tuli tiimin kanssa tahkottua se 2–5 tuntia päivässä. Kun Reach ilmestyy, niin alan taas enemmän pelaamaan; etenkin kun olisi tarkoitus osallistua EGE-tapahtumaan Amsterdamissa.

Joskus tulee vähän kyllästynyt olo, mutta se menee pois kun pitää taukoa. Tärkeintä kuitenkin on, että nauttii pelaamisesta ja se on miellyttävää tekemistä. Aina jaksaa tehdä jotain, jos siitä tykkää.

Mitä muuta teet vapaa-ajallasi?

Vapaa-aikani kuluu enimmäkseen kavereita nähden ja laiskotellen.

Millaista musiikkia kulutat eniten?

Melkein mikä vaan kelpaa. Jos kuuntelee samoja artisteja/tyylejä liikaa, niihin kyllästyy nopeasti.

Kertoisitko hieman koulutustaustasi?

Olen tällä hetkellä kauppiksen vikalla.

Luetteloisitko viisi tällä hetkellä elämässäsi pinnalla olevaa asiaa.

1. Kaverit
2. Koulu
3. Reachin odotus
4. EGE:n odotus
5. Nyhväys

Palataan taas pelien maailman. Eli mitä pelejä pelaat tällä hetkellä?

Kuukauden sisään olen pelannut pelkästään Starcraft 2:ta kavereiden kanssa.

Mitäs pelejä odotat ilmestyväksi?

Reachia odotan eniten. Pari muuta peliä, mitkä tulevat myös mieleen: Star Wars: The Old Republic, MGS: Rising ja Dragon Age 2.

Voisitko seuraavaksi nimetä seitsemän lempipeliäsi vuosien varrelta? Perustelut ovat, kuten aina, tervetulleita!

Ei missään järjestyksessä:

Halo (1)

Ehdottomasti yksi parhaista pelikokemuksistani. Muistan vielä, kun ekaa kertaa pääsin tätä mestariteosta pelaamaan. Ensimmäisenä tuli mieleen, että ei pelissä voi olla näin hyvät grafiikat. Tuli monet kerrat pelattua tätä kavereiden kanssa ja joka kerta oli hauskaa.

Shadowrun

Paras nettipeli uudella boxilla. Myöskin erittäin kilpailullinen ja monipuolinen peli.

Oblivion

Ensimmäinen XO-peli jonka ostin. Tuli monet tunnit vietettyä tämän pelin parissa. Loistava peli myöskin chatissa. Morrowindia en valitettavasti koskaan omistanut.

Star Wars: Knights of the Old Republic

Ensimmäinen RPG-pelini. Ostin kaverini suosituksesta ja oli kyllä aivan loistavaa viihdettä. Pitäisi joku päivä etsiä tämä peli käsiini ja pelata uudelleen läpi.

Mario 64

Täytyykö tästä edes sanoa mitään?

Age of Mythology

Parhaita RTS-pelejä, mitä olen pelannut. Taisi myös olla ensimmäinen pelini, jota pääsin nettiin pelaamaan.

TMNT: Turtles in Time

Ensimmäinen oma pelini ekalla konsolillani. Tämä peli sai minut kunnolla innostumaan pelaamisesta jo hyvin nuorena (taisin olla 5-vuotias).

Jakaisitko kanssamme jonkin mieleenpainuvan tai hauskan muisto Live-taipaleesi varrelta.

On jäänyt monia hauskoja muistoja viiden vuoden Live-urasta, mutta ei nyt mitään erityisen hauskaa tule mieleen. Yksi tapahtuma kyllä tulee ’06 alusta, kun Halo 2:ssa tutustuin MLG:hen ensimmäistä kertaa FrodA:n avulla. En tuolloin mitään osannut ja kun FrodAn puolella pelasin, sain niskaani vuosisadan vinet ja haukut. Kukaan ei elämässäni ole huutanut minulle niin paljon kuin silloin. ”HEITÄ SE V***UN PALLO POIS, KUN JOKU TULEE”, ”MITÄ SÄ TEET” & muita ilkeitä lauseita joita en enää muista. Tämän jälkeen en pelannut MLG:tä vähään aikaan. ;D

Mitä mieltä olet tämänhetkisestä Livegamersista? Onko sinulla joitain kehitysideoita? Ruusuja ja risuja?

”Ihan kiva”.

Ja lopuksi: mitä terveisiä tahtoisit lähettää käyttäjäkunnallemme?

Terveiset kaikille, jotka tukivat meitä ja seurasivat meidän pelejä ECL:ssä!

Kiitos informatiivisesta haastattelusta!