Vuoden 2015 ääninäyttely: Fallout 4

Kirjoittanut: Livegamers

11.01.2016

Vuosi 2015 on nyt historiaa. Muistoksi menneestä vuodesta pelihyllyissä istuu paljon mahtavia pelejä, joita tullaan pelaamaan vielä pitkään. Mutta mikä oli se vuoden 2015 paras peli? Entä missä pelissä oli vuoden paras ääninäyttely? Mille pelille Livegamersin ankara peliraati antaa vuoden 2015 parhaan pelin tittelin?
Vuoden 2015 parhaan ääninäyttelyn sisälsi Livegamersin peliraadin mukaan Fallout 4. Eikä ihme, sillä Fallout 4:n ääninäyttelykaartiin sisältyy yli 150 henkilöä, mukanaan muun muassa Brian T. Delaney, Brendan Hunt, sekä Ron Perlman. Fallout 4:n ääninäyttelyn parissa työskennelleet yli 150 henkilöä takasivat pelaajille ainutlaatuisen kokemuksen. Suuri maailma täynnä ihmisiä, joista yksikään ei kuulosta samalta.

Aikaisempia Fallout-pelejä pelanneelle Fallout 4 on kuin suloinen paluu lapsuudenkotiin. Kaikki on tutuilla paikoillaan aina kulmistaan repeilevästä tapetista lähtien. Uusille pelaajille peli tarjoaa elämyksen, johon kannattaa heittäytyä. Tarinankertojana Bethesdan väki ei taaskaan petä, eivätkä mukaan otetut uudistukset muuta Fallout-kokemusta markkinariehaksi vaan käsissä on laatuteos, josta on iloa useaksi illaksi — ja yöksi, sillä joutomaat vievät helposti mukaansa. Lue Fallout 4 -arvostelu kokonaisuudessaan tästä.

Vaikka Fallout 4:n ääninäyttelijöinä työskennelleet ovat oman alansa konkareita, ei pelin muu äänimaailma jää toiseksi. Aina Deathclawin karjunnasta tuulen heiluttelemiin lehtiin, Fallout 4:n äänimaailma on vertaansa vailla.

Livegamersin peliraadin äänet jakautuivat seuraavasti:

Vuoden ääninäyttely

– Fallout 4, 6 ääntä
– Rise of the Tomb Raider, 5 ääntä
– Everybody’s Gone to the Rapture, 1 ääni
– The Order 1886, 0 ääntä
– Metal Gear Solid V: The Phantom Pain, 0 ääntä
– Until Dawn, 0 ääntä
– Dying Light, 0 ääntä