Vuoden 2015 debyytti: Dying Light

Kirjoittanut: Livegamers

11.01.2016

Vuosi 2015 on nyt historiaa. Muistoksi menneestä vuodesta pelihyllyissä istuu paljon mahtavia pelejä, joita tullaan pelaamaan vielä pitkään. Mutta mikä oli se vuoden 2015 paras peli? Entä missä pelissä oli vuoden paras ääninäyttely? Mille pelille Livegamersin ankara peliraati antaa vuoden 2015 parhaan pelin tittelin?
Livegamersin peliraati on puhunut. Vuoden 2015 debyytiksi selviytyi Dying Light. Zombie-mättö, jossa veri lentää ja tyyli on vapaa. Vuonna 2015 saatiin viimein se zombie-peli, jota pelaajat olivat odottaneet ja joutuneet pettymään kerta toisensa jälkeen. Dying Light loistaa avoimella maailmallaan, sekä omalaatuisella otteellaan.

Dying Light on komeaa katseltavaa. Yöllä vain palavien autojen tai vilkkuvien valojen kiilto on kaunista ja päivällä voi ihmetellä, kuinka ruumiin vatsa avautuu aina vain enemmän kun siihen iskee kirveellä. Pelin parkour-elementti on onnistuttu tekemään hyvin. Pienen totuttelun jälkeen parkour onnistuu jo pysähtymättä, vaikka aika ajoin tarkkojen hyppyjen tekeminen on vaikeaa ja hermoja raastavaa. Lue Dying Light -arvostelu kokonaisuudessaan
tästä.

Dying Light kertoo tarinan täynnä eettisiä päätöksiä, joka on parhaimmillaan kaveriporukan kanssa pelattuna. Suuri Harranin kaupunki tarjoaa paljon tutkittavaa, paljon löydettävää ja paljon tapettavaa, joten apuvoimat eivät ole pahitteeksi.

Vaikka Dying Lightin konsepti on nähty jo monesti aiemmin, erottui se silti vuoden 2015 parhaaksi debyytiksi. Dying Light teki sen, mitä muut samankaltaiset pelit ovat aiemmin yrittäneet.

Livegamersin peliraadin äänet jakautuivat seuraavasti:

Vuoden debyytti

– Dying Light, 7 ääntä
– Project Cars, 4 ääntä
– Until Dawn, 1 ääni
– Bloodborne, 0 ääntä
– Everybody’s Gone to the Rapture, 0 ääntä