Vuoden 2015 fantasia-/roolipeli: Fallout 4

Kirjoittanut: Livegamers

25.01.2016

Vuosi 2015 on nyt historiaa. Muistoksi menneestä vuodesta pelihyllyissä istuu paljon mahtavia pelejä, joita tullaan pelaamaan vielä pitkään. Mutta mikä oli se vuoden 2015 paras peli? Entä missä pelissä oli vuoden paras ääninäyttely? Mille pelille Livegamersin ankara peliraati antaa vuoden 2015 parhaan pelin tittelin?
Vuoden 2015 parhaaksi fantasia-/roolipeliksi Livegamersin peliraadin äänestyksessä selviytyi Fallout 4. Tämä kauan odotettu Fallout-pelisarjan uusin lisäys ei jättänyt odottajiaan kylmäksi. Samaa vanhaa tuttua Fallouttia uusilla mausteilla. Fallout, kuten hyvä hampurilainen on maukkaampi, kun sämpylöiden väliin laittaa pihvin lisäksi salaattia ja majoneesia.

Tarinaa Fallout 4:ssä riittää, pelistudio on jälleen osoittanut hallitsevansa valitsemansa mediansa kautta tarinan kertomisen taidon, kuten niin monessa muussakin valmistamassaan pelissä. Päätarina, Shaun-pojan kohtalon selvittäminen, juoksuttaa jo itsessään pitkin poikin Commonwealthia. Tähän päälle vielä lukuisat lyhyemmät ja pidemmät sivutehtävät, niin kaiken kokemiseen saa aikaa kulumaan melkoisen tovin. Eikä kyse ole mistään pakkopullasta; aika kuluu huomaamatta, kun päästää itsensä uppoutumaan tarjolla oleviin kokemuksiin. Lue Fallout 4 -arvostelu kokonaisuudessaan tästä.

Kuten hyvään roolipeliin kuuluu, mittavan päätarinan lisäksi suuri pelimaailma pitää sisällään jos jonkinmoista kulkijaa aina supersankari-fanaatikosta piristeriippuvaiseen hörhöön, jotka tarjoavat pelaajalle mahdollisuuden syventyä sivutehtäviin, jotka loppujenlopuksi voivat olla antoisampia kuin pääjuonen tehtävät.

Fallout 4:n maailmassa seikkailuun voi upottaa tuhottoman paljon aikaa, jos vaan jaksaa. Bostonin kadut kätkevät sisälleen todella paljon uusia asioita ja haasteita. Turvapaikat ovat yksi uusista aikaavievistä ominaisuuksista. Turvapaikkoja voi tietenkin parantaa ja kehittää mielensä mukaan, joka antaa tarkoituksen myös kaikelle romulle pitkin pelimaailmaa. – Livegamersin peliraati.

Livegamersin peliraadin äänet jakautuivat seuraavasti:

Vuoden fantasia-/roolipeli

– Fallout 4, 8 ääntä
– The Witcher 3, 4 ääntä
– Bloodborne, 0 ääntä