Vuoden 2015 lapsiystävällinen peli: Tearaway Unfolded

Kirjoittanut: Livegamers

11.01.2016

Vuosi 2015 on nyt historiaa. Muistoksi menneestä vuodesta pelihyllyissä istuu paljon mahtavia pelejä, joita tullaan pelaamaan vielä pitkään. Mutta mikä oli se vuoden 2015 paras peli? Entä missä pelissä oli vuoden paras ääninäyttely? Mille pelille Livegamersin ankara peliraati antaa vuoden 2015 parhaan pelin tittelin?
Vuoden 2015 parhaaksi lapsiystävälliseksi peliksi valikoitui Tearaway Unfolded. Peli, jonka yksi suurimmista innoittajista olivat graafikko Rex Crowlen sivuharrasteena tekemät piirustukset. Tearaway julkaistiin alunperin PlayStation Vitalle ja päätettiin suuren suosion takia tuoda myös PlayStation 4:lle vuonna 2015, eikä syyttä. Tearaway Unfoldedia voi ikäluokituksensa perusteella pitää lastenpelinä, mutta Tearaway Unfolded tarjoaa viihdettä myös vähän vanhemmille pelaajille.

Tearaway Unfolded ei ole vain lasten peli, vaan kaikenikäisille sopiva seikkailu, joka tuo elämään hetkeksi iloa ja jännitystä, sekä ennen kaikkea hyvää mieltä. Media Molecule on onnistunut uudistamaan Tearaway Unfoldedin PlayStation Vitalta suurelle ruudulle säilyttäen sen pelattavuuden ja oivaltavuuden niin ohjaustekniikassa kuin itse pelissä. Pelimaailma hyödyntää myös nykyajan mahdollisuuksia ja laajentaa pelattavuutta yli konsolin kuitenkaan pakottamatta tekemään niin, ellei pelaaja itse halua. Pelistudio osoittaa näin ymmärtävänsä, että kaikki pelaajat eivät ole samasta muotista valettuja.
Lue Tearaway Unfolded -arvostelu kokonaisuudessaan tästä.

Tearaway Unfolded erottuu muista ehdokkaista piristävällä ulkonäöllään. Ei joka pelissä nähtäviä 3D-hahmoja, vaan maailma, joka on rakennettu paperista.

Tearaway on jo ulkonäöltään miellyttävä valonpilkahdus lastenpelien kliinisten 3D-hahmojen keskellä. Pelin vaikeustaso on asetettu naperoille sopivaksi ja peli tarjoaa mukavasti erilaista tekemistä joksikin toviksi. – Livegamersin peliraati

Livegamersin peliraadin äänet jakautuivat seuraavasti:

Vuoden 2015 lapsiystävällinen peli

– Tearaway Unfolded, 4 ääntä
– Disney Infinity 3.0: Star Wars, 1 ääni
– Lego Jurassic World, 1 ääni
– Minecraft, 1 ääni