Vuoden 2015 moninpeli: Rainbow Six: Siege

Kirjoittanut: Livegamers

18.01.2016

Vuosi 2015 on nyt historiaa. Muistoksi menneestä vuodesta pelihyllyissä istuu paljon mahtavia pelejä, joita tullaan pelaamaan vielä pitkään. Mutta mikä oli se vuoden 2015 paras peli? Entä missä pelissä oli vuoden paras ääninäyttely? Mille pelille Livegamersin ankara peliraati antaa vuoden 2015 parhaan pelin tittelin?
Livegamersin peliraadin äänestyksen mukaan vuoden 2015 paras moninpeli oli Rainbow Six: Siege. Tämä monelle niin rakas ja erityisen paikan omassa sydämessä omaava pelisarja teki paluun vuonna 2015. Ja voi pojat mikä comeback. Vuoden 2014 E3-pelimessuilla julkistettu Rainbow Six: Siege räjäytti seinät ympäriltään jo E3-messuhallissa. Vuonna 2015 pelaajat saivat viimein sitä mitä halusivat. Alkuperäisistä Rainbow Six -peleistä tuttua taktikointia modernilla otteella.

”Takavuosien hittipelisarja on tehnyt paluun uuden sukupolven konsoleille. Tom Clancyn nimeä kantava Rainbow Six: Siege yrittää erottua ensimmäisen persoonan räiskintäpelien massasta tuomalla takaisin hidastempoisen ja taktisen tulitaistelun. Viimeisimmästä kunnon Rainbow Six -tekeleestä onkin ehtinyt kulua jo aikamoinen tovi, sillä Siegeä edeltävä Rainbow Six: Vegas 2 julkaistiin jo vuonna 2008. Ubisoft yritti tuoda markkinoille tässä välissä jo Rainbow 6: Patriotsia, mutta hanke laitettiin hyllylle vuonna 2014 ja Ubisoftilla alettiin työstämään Siegeä.” Lue Rainbow Six: Siege -arvostelu kokonaisuudessaan tästä.

Vuonna 2015 saatiin se poliisit vastaan rosvot -asetelma, jonka pelaajat olivat halunneet saada käsiinsä pitkään. Ei mikään nykyajan ADHD-hippa, joka vaatii pelaajaltaan vähintään kolme juotua energiajuomatölkkiä tunnissa, vaan taktikointia ja hidasta etenemistä, jonka painoitus on tiimipelissä.

”Harvassa ovat moninpelit 2010-luvulla, jotka oikeasti vaativat yhteistyötä. Siinä missä kilpailevat FPS-pelit nostavat pelinopeutta vuosi vuodelta kilpailullisuuteen vedoten, on Rainbow Six: Siege erilainen tapaus. Suunnittele, kommunikoi, harkitse jokaisen kulman taa katsomista ja liikettä. Siege on poikkeuksellinen FPS-peli, sillä sitä pelatessa pelaaja pakotetaan ajattelemaan.” – Livegamersin peliraati.

Livegamersin peliraadin äänet jakautuivat seuraavasti:

Vuoden moninpeli

– Rainbow Six: Siege, 11 ääntä
– Star Wars: Battlefront, 1 ääni
– Destiny: The Taken King, 1 ääni
– Call of Duty: Black Ops 3, 0 ääntä
– Project Cars, 0 ääntä
– Forza Motorsport 6, 0 ääntä
– Halo 5: Guardians, 0 ääntä
– NHL 16, 0 ääntä