Vuoden 2015 tarinankerronta/käsikirjoitus: The Witcher 3: Wild Hunt

Kirjoittanut: Livegamers

18.01.2016

Vuosi 2015 on nyt historiaa. Muistoksi menneestä vuodesta pelihyllyissä istuu paljon mahtavia pelejä, joita tullaan pelaamaan vielä pitkään. Mutta mikä oli se vuoden 2015 paras peli? Entä missä pelissä oli vuoden paras ääninäyttely? Mille pelille Livegamersin ankara peliraati antaa vuoden 2015 parhaan pelin tittelin?
Vuoden 2015 parhaan tarinankerronan/käsikirjoituksen sisälsi Livegamersin peliraadin mukaan The Witcher 3: Wild Hunt. Suuren pelimaailman lisäksi The Witcher 3 sisältää massiivisen tarinan, joka voi muuhun keskittyvältä pelaajalta mennä yli hilseen. Vaikka tarinan punainen lanka on yksinkertainen ja monesti nähty ”pelasta keisarin tytär niin sinut palkitaan” -tilanne, on tässä tapauksessa matka tärkeämpi kuin määränpää.

”Pikaista pelinläpäisyä odottavalle The Witcher 3: Wild Hunt ei sovi. Yhden tehtävän suorittamiseen voi mennä enemmän aikaa kuin joidenkin kokonaisten pelien läpipelaamiseen. Ei ole mitenkään poikkeuksellista, että neljä tuntia on huomaamatta mennyt nauliintuneena ruudun edessä eläytyen pelin tapahtumiin.” Lue The Witcher 3: Wild Hunt -arvostelu kokonaisuudessaan tästä.

Loppujen lopuksi tarina hirviönmetsästäjästä, joka yrittää poukkoilla kahden sotivan tahon välissä välillä puolustaen, välillä tuhoten ystäviään, on todella antoisa. Pitkän ja antoisan pääjuonen lisäksi The Witcher 3:n maailmasta löytyy paljon sivuhenkilöitä, joiden kautta pelaaja pääsee käsiksi joko pääjuonta laajentaviin tai omaa tarinaansa kertoviin sivutehtäviin, jotka ovat epäilemättä pelin parasta antia.

”Vaikka The Witcher 3 onkin fantasiapeli, on sen käsittelemät asiat välillä yllättävänkin läheisiä ja arkipäiväisiä. Pelin päätarina on jaksotettu mallikkaasti siten, että pelaajalle annetaan välillä ihan oikeasti aikaa hengähtää. Aivan kuten oikeassa elämässäkin, aina hyvillä aikeilla tehdyt teot eivät johda hyviin asioihin, joskus asiat ovat yksinkertaisesti muutakin kuin mustaa ja valkoista. CD Projekt Red ei ole tyytynyt monen avoimen pelin tapaan tekemään sivutehtävistä tylsää pakkopullaa, vaan myös pikkutehtävillä on pohjustus ja joskus yllättäväkin juonikaari. Witcherin maailmassa mikään ei ole sitä miltä näyttää.” – Livegamersin peliraati.

Livegamersin peliraadin äänet jakautuivat seuraavasti:

Vuoden tarinankerronta/käsikirjoitus

– The Witcher 3: Wild Hunt, 6 ääntä
– Until Dawn, 2 ääntä
– Batman: Arkham Knight, 1 ääni
– Everybody’s Gone to the Rapture, 0 ääntä
– Metal Gear Solid V: The Phantom Pain, 0 ääntä
– Life is Strange, 0 ääntä