Xbox Community Networkin haastattelussa Sebastien Puel

Kirjoittanut: Livegamers

13.11.2007

Haastateltava: Sebastien PuelToimenkuva: Tuottaja, Ubisoft

Naruto: Rise of a Ninja oli yksi tämän vuoden E3-messujen kiinnostavimmista peleistä. Olitteko yllättyneet pelin saamasta loistavasta palautteesta?

Noh, kyllä olimme. Kun työstää tällaista projektia kaksi vuotta, uppoutuu siihen niin, että ei aina osaa ajatella asiaa ulkopuolisen silmin. Tiesimme toisaalta koko ajan, että pelimme on graafisesti omassa luokassaan, ja että sen pelattavuus on jotain ennennäkemätöntä. Tiimimme muodostuu sarjan faneista, joten tiesimme, että jos lopputulos tyydyttäisi meitä, tyydyttäisi se myös muita faneja. On kuitenkin pakko myöntää, että hyvää palautetta tuli yllättävänkin paljon.

Saammeko pelata vain Narutolla, vai onko pelissä muitakin hahmoja ohjastettavaksi?

Halusimme kertoa aluksi vain Naruton tarinan. Niin cooleja ja särmikkäitä hahmoja kuin sarjassa onkin, Narutolla itsellään on erityisen kiinnostava persoonallisuus, ja hänessä on rutkasti syvyyttä. Halusimme asettaa pelaajan Naruton saappaisiin kertoaksemme kunnollisen, syvän ja mielenkiintoisen tarinan. Jos olisimme antaneet pelaajalle mahdollisuuden valita kenet tahansa hahmoista, ei tämä olisi millään ollut mahdollista.

Mitä asioita peli on perinyt piirretystä? Mitä uutta olette lisänneet?

Kaikki ominaisuudet pelissä on otettu animeversiosta. Emme ole keksineet mitään ”uutta”. Jos olisimme keksineet liikaa itse, olisi lopputulos vain hieman muistuttanut Narutoa. Tätä yritimme välttää. Toisaalta meidän täytyi tulkita ja siirtää paljon anime-elementtejä pelattavuuteen. Pääasia on, että pelin täytyy olla lisänä Naruton maailmalle eikä toisinpäin. Tämä ainakin on meidän filosofiamme.

Mikä puoli on sinusta ollut vaikeinta siirtää piirretystä peliinne?

Ehdottomasti tarina. Ajattelepa asiaa näin: kun kerrot Naruton tarinan, täytyy sinun varmistaa, että pelaaja tuntee itsensä Narutoksi. Halusimme siis, että pelaaja tuntee pelin alussa itsensä enemmän tai vähemmän luuseriksi. Pelattavuuden kannalta emme kuitenkaan tahtoneet pakottaa pelaajaa epäonnistumaan. Jouduimme siis käyttämään hieman mielikuvitustamme, jonka voitte itse havaita pelistämme! ;D

Voiko pelaaja vaikuttaa tarinan kulkuun, vai joudummeko seuraamaan ennaltamääritettyä juonta?

Avainasiat, kuten matka Aaltojen maahan, Chunin koe ja niin edelleen, kuuluvat peliin aina, mutta muuten olemme luoneet avoimen maailman. Vaihtelevan tehtäväsysteemimme ja roolipeliominaisuuksien ansiosta jokainen pelaaja voi valita oman, erilaisen tiensä pelin läpi.

Kuinka paljon pelin tarina noudattaa mangan tai animen vastaavaa?

Kyseessä on aivan sama tarina kerrottuna uudenlaisilla työkaluilla – interaktiivisella pelattavuudella eikä katseltavana animena. Pieniä poikkeuksia kuitenkin löytyy, sillä vaikka emme ole poistaneet tai muokanneet animea millään tavalla, olemme lisäilleet joitain tehtäviä ihan vain peli-iloa lisäämään. Jos haluaa tehdä hyvän Naruto-pelin, on luullakseni ensin tajuttava, että herra Kishimoto on parempi tarinankertoja kuin mitä itse on.

Kuinka monta pelattavaa hahmoa Versus-modessa on? Mitä hahmoja?

Versus-modessa on aluksi 11 pelattavissa olevaa hahmoa, mutta lisää tullaan julkaisemaan ladattavan lisäsisällön muodossa. Tässä lista kaikista julkaisuversion hahmoista:

 • Naruto
 • Sasuke
 • Sakura
 • Kakashi
 • Kiba
 • Neji
 • Rock Lee
 • Haku
 • Zabuza
 • Orochimaru
 • Gaara

Pelin tarinamuodossa taistellaan monien erilaisten hahmojen kanssa. Voiko nämä hahmot avata käytettäviksi Versus-moodiin, tai voisiko heitä mahdollisesti lisätä ladattavaksi?

Kaikki hahmot, joita vastaan taistellaan yksinpelissä, saa käyttöönsä myös Versus-modeen. Ladattavaksi aiomme lisätä myöhemmin joitain aivan uusia hahmoja.

Naruto yhdistelee useita eri pelityylejä. Kuinka kuvailisitte peliänne jollekin, joka ei juuri tiedä Narutosta?

Luulisin, että tärkein ymmärrettävä asia pelistämme on, että tarkoituksemme oli kertoa tarina; luoda Naruton maailma mahdollisimman tarkasti ja laittaa pelaajat hänen saappaisiinsa. Yritämme saavuttaa tavoitteemme erilaisilla pelillisillä keinoilla ja tavoilla. Pelistämme tuli jotain, jota voisi kuvailla sekoituksena tappelua, toimintaa ja roolipeliä. Siinä on kolme eri tyylilajia mekaniikkoineen, mutta loppujen lopuksi ne sopivat pelissä todella sulavasti yhteen.

Oletteko etsineet muista japanilaisista peleistä inspiraatiota pelin taistelusysteemiin, ja jos, niin mistä?

Kyseessä ei ole samanlainen tappelusysteemi kuin muissa Naruto-peleissä. Rise of a Ninjan taistelut vaativat strategiaa ja taitoja, eivätkä mitään selkeitä ennaltamäärättyjä rämppäyskaavoja. Jos totta puhutaan, niin olemme katselleet vähän mallia muista Naruto-peleistä, mutta lopputulos sisältää enemmänkin vaikutteita Soul Caliburin ja Virtua Fighterin kaltaisista klassikoista.

Oliko teillä ikinä minkäänlaisia suunnitelmia luoda peliin verkon kautta toimivaa yhteistyömoninpeliä? Tämä vaikuttaisi täydelliseltä peliltä tuota ajatellen!

Ei, emme missään vaiheessa suunnitelleet moista. Minusta ainoa toimiva kaava hyvän pelin tekemiseen on keskittyä yhteen ainoaan tavoitteeseen ja kehittää sitä niin pitkälle kuin mahdollista. Muutoin käy helposti niin, että yrittää liian montaa asiaa ja epäonnistuu siksi jokaisessa. Naruto-maailmaa on mahdollista käyttää monin eri tavoin, mutta me päätimme keskittyä juoneen, sillä pidämme sitä sarjan määrittävänä tekijänä.

Kun teillä kerran on käytössänne näin suuri lisenssi, ja kun vielä olette niin suuria sarjan faneja, onko teillä jonkinlaisia suuria suunnitelmia siitä, mitä aiotte tehdä seuraavissa Naruto-peleissänne; kenties jotain sellaista, mihin teillä ei nyt ollut tarpeeksi aikaa tai mikä ei sopinut tarinaan tällä kerralla?

Olen ylpeä tästä pelistä, sillä se on yksi tämän alan harvinaisista teoksista, jonka jälkeen tekijätiimi voi sanoa tehneensä pitkälti kaiken, mitä se yrittikin. Uskon silti, että voimme vielä tehdä jotain uutta online-puolella. Me mangafanit muodostamme verkossa todella aktiivisen yhteisön, mutta meille ei ole paljon, jos mitään, nettipelaamiseen liittyvää tarjolla. Rise of a Ninja on ensimmäinen peli, joka tarjoaa verkkopelin. Jos teemme uuden osan peliin, toivoisin sen menevän tähän suuntaan. Xbox Live tarjoaa huikean mahdollisuuden kehittää mangapelaajille omia yhteisöjä!

Mitä ja kuinka monta eri pelimuotoa pelissänne on? Onko mukana minkäänlaista online- tai yhteistyömoodia?

Mukana on tarinamuoto, turnausmuoto, offline-VS -muoto ja online-VS -muoto. Minusta tämä on mainiota vastinetta rahalle ja takaa suuren uudelleenpeluuarvon.

Kuinka suuri tutkintaosuuksien merkitys on pelin kannalta verrattuna esimerkiksi taistelu- ja toimintaosuuksiin? Ovatko kaikki ympäristöt peräisin animeista, vai loitteko joitain uusia tapahtumapaikkoja?

Tutkintaosuudet on tasapainotettu hyvin muiden osuuksien kanssa. Kaikki ympäristöt on otettu animesta, koska emme halunneet luoda Narutoa muistuttavaa maailmaa, vaan siirtää alkuperäisen maailman peliin.

Teittekö täyden (tekstin sekä äänen) käännöksen jokaiselle eurooppalaiselle kielelle?

Ei, vaan päätimme kääntää täysin vain tekstit. Puhe on käännetty englanniksi ja ranskaksi.

Mikä tekee teistä animesta niin mahtavan ja raikkaan pelikäännöskohteen?

Totesin Naruton olevan täydellinen aihe videopelille jo ensimmäisellä kerralla, kun näin animen. Se on todella toimintapainotteinen (siksi meillä on paljon taistelua), erittäin kaunis ja yksityiskohtainen (mikä tuo mielenkiintoa tutkiskeluun) ja viimeisimpänä, vaan ei vähäisimpänä, mukana on todella syvällisiä ja kiinnostavia hahmoja (mikä puolestaan antoi innostuksen RPG-elementtejen luomiseen). Niinpä Rise of a Ninjassa jää käteen taistelua, tutkiskelua ja RPG-vivahteita. Nuo kolme elementtiä liittyvät minusta suoraan animeen.

Kiitokset haastattelusta XCN:lle