Xbox One on täällä, oletko valmis?

Kirjoittanut: Livegamers

05.09.2014

Xbox One Launchparty
Nyt se on täällä! Kauan odotettu uusi sukupolvi saapui virallisesti Suomeen, oli jo aikakin eikö? Vain 10 kuukautta jäljessä, mutta saapui kuitenkin.

PRESS DAY

03.09.2014 Pressipäivä. Jännitystä ilmassa. Vaimon kanssa valmistaudutaan suuntaamaan Helsinkiin Xbox Onen julkaisun takia. Matkaan tarttui DiiSlay ja perillä odotti Xbox-rekan henkilökunta ja Rone. Odottelu alkoi tästä. Ilmottautuminen tapahtui nimellä ja pääsylippuna toimi Xbox Liiga-ranneke. Hieman myöhässä alkanut tiedotustilaisuus oli kaikkea muuta mitä osasi odottaa.


Jussi Luoto Microsoftilta piti avauspuheenvuoron, jossa kerrottiin miksi Xbox One on ainoa oikea pelaajan konsoli. Heti Luodon perään lavalle asteli MTV:n puolesta tuotepäällikkö Jussi Lipponen, joka toi tullessaan hienoja uutisia täysin ensimmäisestä suomalaisesta sovelluksesta Xbox Onelle. Ensimmäisenä suomalaisena sovelluksena toimii FilmNet -suorastriimauspalvelu, josta näkee kattavan valikoiman uusia elokuvia ja sarjoja. Hinnaksi palvelulle kerrottiin olevan ensimmäiselle kuukaudelle ruhtinaalliset 0,10 € ja jatkossa 9,90 €/kk.

Mukana menossa NHL 15

Vuorossa tämän jälkeen olikin NHL 15 -vastaava Andy Agostini. Andy kertoi mitä uudistuksia ja hienosäätöjä uusin NHL tarjoaa pelaajille. ”Kiekko ei ole enää pallo, se on oikeasti kiekko” -kaikui Andyn suusta. Uusien mallinnuksien myötä NHL-peliin on saatu mallinnettua oikein käyttäytyvä lätty ikuisen pallon sijaan.


Fysiikkamallinnuksen parantuminen on nähtävissä helposti. Jopa peräti kahdentoista pelaajan joukkotappelut näyttäisivät olevan mahdollisia, sillä koko joukkue mallinnetaan erikseen. Nähtäväksi jää mihin uusi NHL pystyy.

Remedy

Matias Myllyrinne iski lavalle ja pyysi kohteliaasti sulkemaan kamerat, luvassa olisi huikea näytös siitä mitä tuleman pitää Quantum Breakin puolesta, josta näytettiin todella paljon materiaalia, mitä ei edes Gamescomin teaserissa nähty. Pitkä pelidemo vahvistaa todellisen nextgenin näyttävyyttä ja sitä mihin Remedy oikeastaan pystyy vuosi toisensa jälkeen.


Pelejä, pelejä ja pelejä. Taidettiin siellä se TV:kin mainita jossain välissä. Kaiken kaikkiaan onnistunut tilaisuus pienistä viivästyksistä huolimatta. Mukana oli paljon tuttuja naamoja aina tilaisuuden juontaneesta Heikelän Jussista Xbox Suomen väkipyöriin, Killiin, Jussi Luotoon sekä Luuppalan Janiin.

Pressin jälkeen päästiinkin pelailemaan pelejäkin. Tosin Xbox Onen jo omistavana uutta nähtävää oli mm. Forza Horizon 2 sekä Sunset Overdrive, joista molemmat olivat ensimmäistä kertaa pelattavana. Muutakin pelattavaa löytyi, muun muassa Killer Instinct, Deadrising 3, NHL 15 sekä Trials Fusion.
Ilta oli täynnä yllättäviä artisteja ja mahtui mukaan pari pelihaastettakin isolla screenillä. Susijengin koripallomatsiakin siellä taisi joku vilkaista.

Xbox Liiga

Microsoft julkisti viimein itse Xbox Liigan ja mitä se pitää sisällään. Liigan perimmäinen tarkoitus on saada pelaajat yhteen ja löytää samanhenkisiä pelaajia/pelikavereita, haasteita, videoklippejä ja yhteisöllisyyttä. Sivusto avataan lokakuussa osoitteessa http://www.xboxliiga.fi


Killi antoi Suomen ensimmäisen virallisen Xbox Onen Timo Koivistolle, joka otti rintaansa Xbox Liiga-tatuoinnin tunnustaakseen peliharrastuksensa syntyjuuria Xbox 360:n parissa.

Tatuointiartistina toimi Microsoftin palkkaamana 2nd Family Tattoon Vivian Olsbo, http://www.2ndfamily.fi

Taisi siellä allekirjoittanutkin ottaa vaimon kera mustetta iholle…

Toivotetaan Nextgen virallisesti Suomeen 05.09.2014!