FIFA 19:ssä uudenlainen selviytymispelimuoto

Kirjoittanut: iletzu

06.08.2018

EA Sportsin tulevassa FIFA 19 -jalkapallopelissä on uudenlainen selviytymispelimuoto. Jo vuosia pelisarjassa on voinut pelata nopeita ystävyysotteluita kick off -toiminnon kautta, mutta tämän vuoden painokseen myös tähän on tulossa muutos.

FIFA 19:ssä kick offin kautta voi pelata eri pelimuotoja ja muokata asetuksia. Asetuksista voi määrittää muun muassa sen, että ainoastaan volleyllä ja puskemalla tehdyt maalit lasketaan. Pikapelinä voi ottaa esimerkiksi FA Cupin finaalin ja Mestareiden Liigan otteluita lohkovaiheesta lähtien, pudotuspelit kahden ottelun tuloksen kautta tai suoraan finaalin. Myös aivan satunnaisten joukkueiden kesken voi ottaa esimerkiksi paras kolmesta -systeemillä pelattavan sarjan. Jos matsista haluaa kunnon turpakäräjät, niin tuomarille voi antaa jo ennen matsia punaisen kortin, eli jättää pois kentältä kokonaan.

Uudenlaisen mausteen tuo uusi selviytymispelimuoto, eli Lontoon murteella survival mode. EA Sportsin Matt Prior kuitenkin haluaa korostaa, ettei kyseessä ole melkoisen buumin pyörteissä oleva battle royale. Survival modessa pelaajan tehdessä maalin, yksi maalin tehneen joukkueen pelaajista lähtee pois kentältä. Tällä meiningillä jatketaan, kunnes toisella joukkueella on enää seitsemän pelaajaa kentällä, eli viisi maalia tehtyinä. Tämä tuokin pientä taktikoinnin pakkoakin, kun esimerkiksi ensimmäisen kolmen tehdyn maalin jälkeen johtaja pelaakin jo kolmen miehen vajaalla.

 

FIFA 19 julkaistaan maailmanlaajuisesti 28. syyskuuta PlayStation 4:lle, Xbox Onelle, Nintendo Switchille sekä PC:lle.

Lisää kommentti