Heavy Rain- ja Detroit-kehittäjältä ei enää PS4-yksinoikeuksia

Kirjoittanut: iletzu

30.01.2019

Heavy RainBeyond: Two Souls ja Detroit: Become Human -peleistä tunnettu Quantic Dream ei kehitä enää ainoastaan PlayStation-yksinoikeuspelejä.

Kehittäjän johtohahmot David Cage ja Guillaume de Fondaumière kertovat, että Sonyn konsolille yksinoikeudella kehittämisen jättäminen taa tarkoittaa uutta alkua Quantic Dreamille. Päätökselle siunauksen antoi kiinalaisen NetEase-yhtiön rahoitus. NetEase on taannoin taannut rahoituksen myös Bungien seuraavalle nimikkeelle sekä Diablo-mobiilipelille.

”Päämäärämme on olla kaikilla alustoilla, joissa on yleisöä nauttimassa elämyksistä. Jatkamme tottakai kehittämistä myös PlayStationille, joka on meille hyvin tuttu alusta 12 vuoden yhteistyön ajalta Sonyn kanssa”, kertoo de Fondaumière.

Quantic Dreamin työympäristöä on varjostanut tiedot huonosta ilmapiiristä. Kolme ranskalaista sanomalehteä kertoivat ongelmista kehitystiimissä vuosi sitten ja Quantic Dream kutsui raportteja ”panetteluksi”. Lopulta Quantic Dream haastoikin lehdistön edustajia oikeuteen. Yksi työntekijöistä myös haastoi yrityksen työoikeuteen, ja myös voitti jutun.

NetEasen johtaja Simon Zhu kuitenkin kertoo, että on viettänyt aikaa yrityksessä, eikä näe mitään sellaisia ongelmia, joita lehdistö aiemmin uutisoi.

Lisää kommentti