Kingdom Under Fire: The Crusaders -previkka

Kirjoittanut: Livegamers

24.08.2004

Xbox-IGN -internetsivusto on tehnyt ennakkokatsauksen tulevasta fantasiamaailmaan sijoittuvasta toimintastrategia-pelistä, Kingdom Under Fire: The Crusaders. Seuraavassa tärkeimmät tiedot ja kokemukset.
Peliä kehittää entuudestaan Xboxilla tuntematon pelinkehittäjä Phantagram Entertainment. Pelin on kuvailtu muistuttavan eniten Koein kehittämää Dynasty Warriors -toimintapeliä, mutta paljon syvällisemmällä lähestymisellä aihealuetta, sekä erilaisella maailmalla.

Pelissä pelaaja valitsee kahdesta eri puolesta ja neljästä eri sankarista, joista kaksi on heti saatavilla ja loput kaksi vapautuvat pelaajan läpäistyä helpommat kampanjat. Pelissä pelaavat vastakkain paha Dark Legion, jonka armeijat sisältävät kaikenlaisia örkkejä ja hirviöitä. Toisella puolella ovat ihmiset, joiden joukot koostuvat perinteisistä sotajoukoista, höystettynä muutamilla erikoisuuksilla, kuten jättimäisillä lentävillä kotkilla.
Kuten aiemmin on kerrottu, jokaisella sankarilla on oma tarinansa ja omat taistelunsa, joten yksinpelissäkään ei luulisi tulevan pulaa pelattavasta.

Pelaaja hallitsee pelkästään sankariaan taisteluiden aikana, joskin eri joukko-osastoille voi antaa käskyjä taistelunkin aikana. Pelin ruudunpäivitys on saatu IGN-sivuston mukaan aisoihin, eikä hidastumista voi havaita massiivisissa taisteluissakaan. Sankarin hallinta on pidetty kuulemma yksinkertaisena, tatit liikuttavat ja A, X, Y -napeista suoritetaan erilaisia hyökkäyksiä.

Vaikka pelin taistelu pelkistettynä on pelkkää nappuloiden hakkaamista, on siinä syvyyttä roimasti. Taisteluiden kulkuun vaikuttavat lähes kaikki, ylemmän maan edusta, auringon häikäisystä ja moraalista joukkojen erikoiskykyihin ja varusteisiin. Joten opeteltavaa on luvassa. Joukot ja sankari saavat myös kokemuspisteitä voitetuista taisteluista ja näin niiden taistelutaitoja voi parantaa. Tehtävien välillä pelaaja voi ostaa joukoillensa uusia varusteita ja täydentää sotajoukkoansa omassa tukikohdassaan. Joukkojen saatavuus määrittyy sankarin taitojen mukaan, joten periaatteessa kerralla kaikkia ei saa käyttöön.

Päivitys: Pelimuotoja ja pelaajamääriä ei olla virallisesti vahvistettu. Peli tulee luultavimmin tukemaan ainakin neljän pelaajan co-op ja versus -pelimuotoja.

Peli ilmestynee loppuvuodesta, minä ainakin pidän silmäni auki.

Pelin sankareita, Kendallia ja Lucretiaa esitteleviä videoita löytyy täältä.

14 uutta kuvaa on nähtävissä täältä.