Laaja esittely No Man´s Skyn avaruusseikkailuista

Kirjoittanut: Livegamers

07.07.2015

Indiestudio Hello Gamesin keulakuva Sean Murray esitteli studion kehittämää No Man´s Sky -peliä hieman alle 20 minuutin verran IGN:lle. Videolla Murray tutkii yhtä satunnaista planeettaa pelin toimintoja esitellen. Esittelyssä nähdään muun muassa pelin lajien skannaamista planeetalta, resurssien keräämistä, vihamielinen avaruuspukki, pelin ”avaruuspoliisin” toimintaperiaate ja tietysti myös avaruudessa lentelyä.
Pelissä pelaaja voi esimerkiksi alla nähdyn videon tavoin kerätä erilaisia resursseja planeetoilta ja myöhemmin muuttaa ne yhteiseksi valuutaksi, jolla esimerkiksi avaruusaluksen voi päivittää parempaan malliin. Lisäksi hahmoaan voi päivittää: avaruuspuvun tulee olla päivitetty, jotta pelaaja selviää joillakin planeetoilla hengissä radioaktiivisesta säteilystä. Pelaaja voi ostaa itselleen päivityksenä muun muassa rakettirepun. Myös aseistustaan voi päivittää resursseja keräämällä.

Kuten pelin avaruusalukset, planeetat ja fauna, myös pelin aseet ovat proseduraalisesti luotuja.

Esittelyssä nähdään myös Grand Theft Auto -peleistä tutuksi tulleen ”wanted-levelin” toimintaa. Kun pelaaja aiheuttaa tarpeeksi tuhoa ja sekaannusta planeetalla, nousee tämän wanted-taso, ja mitä korkeampi taso on, sitä aggressiivisemmin ”avaruuspoliisit” pelaajan kimppuun käyvät.

Pelaajat aloittavat pelinsä galaksin reunalta, ja voivat joko suunnata kohti galaksin keskustaa ja tutkia sen mysteeriä tai jäädä turvallisemmalle reunaseudulle suorittamaan omaa avaruusmatkailuaan. Demon aikana Murrayltä kysyttiin, mitä keskustasta löytyy, johon mies vastasi vitsaillen:

Peter Molyneux?