Metal Gear Solidin mikromaksuista sekametelisoppa

Kirjoittanut: Livegamers

25.08.2015

Peliyhtiö Konami on astunut julkisuuteen netissä liikkuneiden Metal Gear Solid V: The Phantom Painin maksumuuri- ja mikromaksuhuhujen ylitettyä eri pelimedioiden uutiskynnykset. Huhuissa 1vs1 -moninpelitoimintaa edellyttävien Forward Observing Base -pytinkien rakentaminen vaatisi pelaajalta oikean rahan investointia peliin. FOBien rakentamisen myötä pelaajat voivat hyökätä toisten pelaajien tukikohtiin ja tietysti puolustaa omaa tukikohtaansa muiden hyökkäyksiltä.
Gamespotin uutisoimista mikromaksuista nousi pelialan medioissa ja keskustelupalstoilla hienoinen älämölö. Sivuston mukaan ennen FOBin rakentamista pelaajan on ostettava MB-kolikoilla vesialue, jolle tukikohta pystytetään. MB-kolikoita puolestaan ostettaisiin ”oikealla” valuutalla. Nyt Konami on julkaissut PC Gamerin välityksellä oikaisun.

”Gamespot uutisoi, että FOB-moodi Metal Gear Solid V:ssä on lukittu mikromaksujen taakse ja se ei yksinkertaisesti ole totta. FOB-moodi on täysin saatavilla julkaisussa ja mikromaksut kyseiseen ominaisuuteen toimivat ”lisäkiihdytyksenä. Julkaisemme lisätietoja pelin julkaisun yhteydessä, mutta olemme yrittäneet ampua perättömiä huhuja alas E3-messuilta asti. Tämänkin asian mainitsimme E3 2015 -demomme yhteydessä”, yhtiöltä kerrottiin.

”Ensimmäinen FOB sisältää komentotason ja kaikki alatasot. Ne eivät ole maksumuurin takana. Lisätukikohtia voi puolestaan ostaa Mother Base -kolikoilla. Moodin maksusysteemistä tiedotetaan lähempänä julkaisua”, tiedote jatkui.

Myös yhtiön tuottaja Kenichiro Imaizumi otti osaa keskusteluun Twitterin puolella:

Sekametelisoppaa tutkittuna näyttää siis siltä, että tuttuun mikromaksutyyliin kolikoita voi tienata vähitellen peliä pelaten ja hätäisimmät voivat valita tien onneen maksullisen oikopolun kautta. Metal Gear Solid V: The Phantom Painin julkaisuun on tasan viikko aikaa. Peli julkaistaan PlayStation 4:lle, Xbox Onelle, PlayStation 3:lle, Xbox 360:lle ja PC:lle.