Microsoft tuo markkinoille liikuntarajoitteisille suunnatun ohjaimen

Kirjoittanut: Ramtoi

19.05.2018

Perusohjaimet ei sovellu kaikille, erikoisohjaimia on heikosti saatavilla je ne ovat hintavia. Microsoft haluaa saattaa pelit kaikkien pelattavaksi ja esittelee nyt oman ohjaimensa jolla tuodaan helpotusta tilanteeseen.

Itse ohjain ei ensisilmäykseltä tunnu kovin erikoiselta, noin 28 senttiä kertaa 15 senttiä kokoinen ohjain on valmistettu kevytrakenteiseksi, jotta se ei rasittaisi käyttäjäänsä turhalla painolla. Näkyvissä on kaksi isoa nappia, mille voidaan ohjelmoida mikä tahansa normaalin Xbox Onen näppäinkomento, d-padi, kolme kustomoitavaa nappia ja kaksi usb-porttia.

Laitteen nerokkuus onkin etusivun sijaan sen takana olevissa 19:sta 3,5 mm portissa, jotka vastaavat Xbox One -kontrollerin toimintoja. Näihin portteihin käyttäjä voi liittää jo olemassa olevan ohjaimensa. Uusi ohjain on siis itseasiassa ohjain ja kytkin, mikä mahdollistaa ohjaimen hyötykäytön mahdollisimman isolle käyttäjämäärälle.

Microsoft on kehittänyt ohjainta yhdessä usean eri järjestön kanssa ja myös eri apuvälinetoimittajien ohjaimien yhteensopivuus on varmistettu.

The Xbox Adaptive Controller saapuu kauppoihin myöhemmin tänä vuonna ja hinnaksi on ilmoitettu 100 dollaria, Euroopan hintaa ei ole vielä vahvistettu.

Lähde: Xbox

Lisää kommentti