Call of Duty: WWII The Resistance

Kirjoittanut: Livegamers

10.04.2018

Call of Duty: WWII sai ensimmäisen karttapakettinsa, The Resistancen tänä keväänä. Tiedossa oli kolme uutta perinteistä moninpelikarttaa (Anthropoid, Valkyrie, Occupation), uusi The War -tehtävä Operation Intercept, sekä uusi Nazi Zombies -tehtävä The Darkest Shore.
Joku voisi ajatella ensimmäisen DLC-paketin sisältöä olevan varsin vaisusti. Mutta tällaista tämä nykypäivän DLC-politiikka on, sisältöä julkaista kerrallaan vain pienissä murusissa, mutta useammin ja huokeampaan hintaan.

Noin viidentoista euron hintaisen The Resistancen kartat ovat kylläkin kaikki viimeisen päälle hiottuja, taktisia moninpelikenttiä. Itselleni tuli yllätyksenä, kuinka laajoja kaikki uudet kartat ovat ja kuinka paljon varianssia ne samaan aikaan kuitenkin tarjoavat.

Occupation

Pariisiin sijoittuva Occupation on uudelleen viritetty Modern Warfare -kartta, joka pääsee parhaimmilleen ennen kaikkea objective-henkisissä pelimuodoissa. Occupationissa on tekemisen meininki ja täytyy kyllä myöntää, että se venyy varsin hyvin myös Deathmatch-pelimuotoihin.

Anthropoid

Prahan kaduilla räiskimistä tarjoava Anthropoid on uusista kartoista se kaikista laajin, jossa luonnollisesti tarkka-ampujat tekevät eniten tuhojaan. Ennen kuin kartan oppi tuntemaan, sain K/D -rationi laskemaan hurjasti, kun en vielä hoksannut minne kaikkialle sniputtajat pääsevätkään kartassa piileskelemään. Vaikka Anthropoid sijoittuukin ihan eri puolelle Eurooppaa kuin Occupation, on ulkoisessa habituksessa hyvin paljon samaa Pariisin kentän kanssa.

Valkyrie

Itä-Preussiin, metsän siimekseen sijoittuva Valkyrie on mielekäs bunkkerikartta, joka tuntuu olevan uusista mapeista se kaikista monipuolisin. Siitä kertoo myös se tosiasia, että voit kylvää tuhoa yhtä hyvin niin haulikolla, konekiväärillä, tarkkuuskiväärillä, granaatilla kuin juntatulla turretillakin.

Lähtökohtaisesti uusia karttoja on tarjolla hyvin niukasti mutta yli kuukauden yhtäjaksoinen mättäminen on todistanut, että niihin ei kyllästy kovinkaan helposti.

Operation Intercept

Uudessa The War -tehtävässä ranskalaiset yrittävät pelastaa panttivankeja ja samalla tuhota natsien kommunikointivälineistöä. Operation Intercept on jopa yllättävän monivivahteinen tehtävä, johon tekijästudio on halunnut tuoda selvästi vähän erilaisen lähestymiskulman kuin muihin The War -tehtäviin. Voisinpa melkein sanoa, että se tarjoaa tällä hetkellä pelimuodon parasta.

The Darkest Shore

Mukaan mahdutettu uusi Nazi Zombies -tehtävä, usvaiselle saksalaissaarelle sijoittuva The Darkest Shore taas tarjoaa hyvin samankaltaista meininkiä kuin aiemminkin on nähty. Call of Duty: WWII:n tekijästudio koostuu osaksi kauhupeli Dead Spacen tekijöistä, ja ei olekaan ihme, että The Darkest Shoressa on laitettu kaikki peliin myös säikäyttelyn suhteen. Se on pelottavin Nazi Zombies -osa tähän mennessä.

The Resistancen ostaminen kannattaa, jos vietät edelleen tunteja uuden Call of Dutyn parissa. Se on kompakti DLC-paketti, joka ei pröystäile määrällä, vaan laadulla. Kyseessä on mielestäni hankkimisen arvoinen tapaus.

Lisää kommentti