Burnout Paradise: The Ultimate Box

Kirjoittanut: Livegamers

06.04.2009

Burnoutit ovat kautta linjan olleet hyviä arcade-kaahailuja, mutta eivät juurikaan sen enempää. Nyt kuitenkin Criterion Games räjäyttää pankin tuomalla ehdottomasti parhaasta Burnoutista vieläkin tiiviimmän paketin. Jos vielä et ole Paratiisin hekumalliseen maailmaan tutustunut, on nyt todellakin korkea aika tehdä se.
Kyseessähän on Ultimaattinen Poksi eli The Ultimate Box. Pähkinänkuoressa homman nimi on tämä; Burnout Paradise, johon on ympätty kaikki ilmaiset sekä maksulliset lisäosat samoihin kuoriin. Paketti tarjoaa tämän hetken kovimman houkutuksen ajopelien ystäville. Lähestulkoon täydelliseen peliin on ympätty vielä kaapillinen uusia ominaisuuksia ja lisäpuhdetta vapaa-ajan viettoon unohtamatta hintalapun kevennystä.

Paratiisi potenssiin kaksi

Burnoutin uusin osa – Paradise – oli autopelifanaatikkojen odotuslistalla aika keskivaiheilla. Peliltä ei odotettu kovinkaan paljoa. Kuitenkin Criterion Gamesilla oli tehty kotiläksyt todella hyvin. Pelaajien palautetta kuunneltiin ja tarjolle astui ehdottomasti kovin arcade ajopeli pitkiin aikoihin. Vaikka jo julkaistessa pelin sisältö oli valtavaa, on kehitystiimi ympännyt jatkuvalla syötöllä lisää tehtävää ja uusia ominaisuuksia peliin. Suurin osa päivityksistä vieläpä täysin maksutta. Tällaisesta pelaajien hemmottelusta voisi moni pelinkehittäjä ottaa mallia. Sen sijaan, että tyrkätään joka vuosi uusi kopio entisestä, jatketaankin vanhan kehittämistä ja pidetään kuluttajat tyytyväisinä.

The Ultimate Box sisältää siis itse pelin lisäksi kaikki jo tulleet päivitykset. Ensimmäisenä lisäosana peliin tuli vuorokaudenajat sekä moottoripyörät. Paratiisin kadut muuttuvat täysin ajeltaessa aikaisemmin niin tutusta päivänvalosta yön pimeyteen, ainoastaan kuun ja ajovalojen valaistessa katuja. Vaihtuvat päivänajat ovat oiva lisä peliin ja päivänaikaa voi myös itse muunnella haluamakseen. Fantasiat auringonlaskuun ajelusta voi nyt toteuttaa kätevästi kotisohvalta.

Kaksipyöräisten ystäviä on myös kuunneltu. Ensimmäistä kertaa Burnoutien historiassa myös prätkät ovat nyt osa katukuvaa. Hieman helponnetulla ajomallinnuksella toteutetut pyörät ovat äärimmäisen hauskaa vaihtelua ainaisen autokisailun ohessa. Prätkien kyljessä peliin läjähti myös kasapäin pelkästään moottoripyörille suunnattuja kisoja ja tapahtumia.

Let’s have a Party!

Uusimpana lisäyksenä Paratiisin tähtien alle heitettiin maksullinen Party Pack. Nimensä veroinen paketti on tarkoitettu juurikin pikku hippojen lisämausteeksi. Maksimissaan kahdeksan kaverin kanssa pääsee lyhyitä kisoja ajamaan. Tarjolla on hauskoja haasteita, joita kaverin kanssa on mukava vääntää. Harmittavasti kyseinen paketti ei verkkomoninpeliä tue, joten Live-kavereiden kanssa ei pirskeitä pysty järjestämään. Hauska, mutta harmillisen harvoin käytetty ominaisuus ei kyllä maksullisena ole sitä parhainta antia, mitä Microsoft-pisteillä voi saada. Boxin kylkiäisenä lisäkilke kyllä on ihan mukava, muttei kuitenkaan syö pelitunteja paria hassua lukuun ottamatta.

Kaikki yllä olevahan löytyy siis The Ultimate Boxista. Kokonaisuutena paketti tarjoaa todella jämerän vaihtoehdon ajopelien ystäville. Vanhan pelin omistajille ei kyseinen uudelleenjulkaisu ole hintansa väärti, sillä samat päivityksen löytyvät myös kauppapaikalta. Vielä Paratiisiin tutustumattomille tarjolla on viime vuoden parasta autopeliä kaikilla julkaistuilla herkuilla.

Criterion Games ei ole lopettamassa parhaan Burnoutin uudistamista, sillä jo julkistettuna on kolme lisäosaa – kaikki tosin maksullisia. Saa nähdä tuleeko pian The Ultimate Box 2?

test