de Blob 2

Kirjoittanut: Livegamers

25.03.2011

Vuonna 2008 Nintendo Wiille ilmestynyt värikäs ja raikas tasohyppelypeli de Blob menestyi hyvin arvosteluissa ja myi kohtalaisesti. Nyt tämä Blob-pallo on saapunut de Blob 2:lla ihastuttamaan muidenkin konsolien omistajia.
de Blob 2 sijoittuu värikkääseen Prisma Cityyn, jossa elellään aikoja ennen vaaleja. Ilkeämielinen Comrade Black saapuu kaupunkiin vain kadotakseen saman tien, ja pelin sankari Blob alkaa tutkimaan tapahtumia aisaparinsa Pinkyn kanssa. Katoamisen kynnyksellä kuvaan ilmestyy mystinen pappi Papa Blanc, jonka lahko valtaa kaupunkia huolestuttavasti. Värittömiin kaapuihin pukeutuneet kansalaiset ovat Papa Blancin vankkoja kannattajia, ja muutamat jäljellä olevat värilliset asukit kohtaavat vaaliäänistyksessä outoja vilppejä, jotka johtavat heidät äänestämään Papa Blancia. Pahaenteinen INKT-korporaatio on myös onnistunut valkaisemaan koko alueen sen entisestä loistostaan. Blobin on siis aika saapua kaupunkiin tuomaan väriä sen rakennuksiin ja asukkaisiin.

Valitse värisi

Pelin päähahmo Blob on pallomainen olento, jonka tärkein kyky on värien imeminen kehoonsa ja niiden levittäminen ympäristöön. Käytössä on värilähteitä ja pieniä väritankkirobotteja, joista Blob saa elinvoimaansa. de Blob 2 on suurimmaksi osaksi kolmiulotteista seikkailua suurehkoissa ympäristöissä, mutta pelissä on myös useita kymmeniä rakennuksia, jotka täytyy valloittaa takaisin sisältä käsin. Tämä muuttaa pelimekaniikan kaksiulotteiseksi ja tuo peliin mukavaa vaihtelua, vaikka olisi tämä paremmaksikin voitu kehittää esimerkiksi sisätilojen vaihtelevimmilla ympäristöillä ja esteillä sekä paremmalla tasohyppelyllä.

Pelissä on useita vihollisia, kuten pamputtavia INKT-poliiseja, jotka tosin ovat Blobille helppoa kauraa. Myöhemmin vastaan tulee myös hieman haastavampia olentoja, esimerkiksi erilaisin asein varustettuja musteotuksia, jotka voidaan nujertaa vain tietyllä värillä. Vedessä puhdistautunut väritön Blob jätetään rauhaan, mutta värikkäänä hän saa peräänsä lähistön jokaisen vihollisen. Käytettäviä värejä de Blob 2:ssa on seitsemän kappaletta ja jokainen niistä toimii rakennuksia värjätessä hauskasti eri instrumenttina tuoden oman lisänsä pelin ääniraitaan. de Blob 2:n ulkoasu on mainio ja varsinkin tasojen välissä näytettävät välivideot ovat suurta iloa silmille.

Sammuta aivosi

de Blob 2 ilmoitetaan virallisesti tasohyppely-puzzlepeliksi, mutta puzzle-osuuksia siinä on harvinaisen vähän. Kokonaisuudessaan peli vaatii minimaalisen vähän aivotoimintaa. Pienimmätkin tehtävät informoidaan pelaajalle ärsyttävän huolellisesti rautalangasta vääntäen ja tämä onkin sääli, sillä se vie ison osan peli-ilosta. Kesken pelin näkyvät lukuisat välivideot, jotka osoittavat pelaajalle tason tärkeimmät kohteet ja tavarat osaavat olla myös raivostuttavia, varsinkin kun niitä ei pysty mitenkään ohittamaan. Seitsemän limonaditornin pelastuksessa lentää ohjain seinään viimeistään kolmannen tornin kohdalla, kun pelaajalle osoitetaan täysin samat viisi kohdetta, jotka kaiken lisäksi ovat jokaisessa tornissa samoissa paikoissa.

Käytä aikaasi

de Blob 2:ssa on 12 keskimäärin tunnin kestävää tasoa, joten pituutta peliltä ei puutu. Tarinatehtävät suoritetaan aikarajojen puitteissa, mutta lisäaikaa saa ostettua itselleen muun muassa vapauttamalla asukkeja valkaistuista taloistaan. Jokaisessa tasossa häviää aikaraja tarinatehtävät suoritettua. Tämän jälkeen pelaaja voi siirtyä seuraavaan tasoon tai jäädä suorittamaan jäljelle jääneitä pikkutehtäviä, kuten värittämään kaupungin jokaisen palmupuun.

de Blob 2 on oikein virkistävä peli, joka tuo mukavaa vaihtelua Xbox 360:n melko suppeaan kasuaalivalikoimaan. Peliä kuitenkin vaivaavat liiallinen yksinkertaistaminen ja toistuvuus. Samalla se kuitenkin onnistuu olemaan jotain uutta, hauskaa ja kaunista. On selvää, että de Blob 2 on kehitetty mahdollisimman nuorillekin sopivaksi, mutta peli tuo varmasti iloa ja väriä monien tasohyppelyistä nauttivien elämään.