EA Sports UFC 2

Kirjoittanut: Livegamers

09.12.2016

Vapaaottelu on viimevuosina nostanut päätään suosion ämpäristä. Myös pelirintamalla vapaaottelu, tai näin tuttavallisemmin ja tutummin UFC syntyi uudelleen EA:n otettuaan pelisarjan haltuunsa. Onko ensimmäisestä, lähes kahden vuoden takaisesta EA:n julkaisemasta UFC-pelin virheistä opittu?
Who used all the hot water?

Pelimoottorina toimii tälläkin kertaa EA:n Ignite, joka todella luo sen viimeisenkin silauksen graafiseen ulkonäköön. Pienetkin yksityiskohdat erottuvat, hiukset muuttavat liikerataansa iskun voimasta, eivätkä fysiikan laitkaan ole unohtuneet.

Vaikka graafinen puoli on kunnossa, se ei pelasta peliä muulta kankeudelta. Hahmot tuntuvat ja näyttävät kankeilta taistelun tiimellyksessä, eikä näin ollen nappikomboja hakkaava pelaaja saa sitä uskottavuuden tunnetta ketteristä Featherweight-taistelijoista jota odottaa. Nappikomboista puhuttaessa, EA Sports UFC 2 hoitaa edeltäjänsä tapaan iskujen tähtäyksen ohjaimen liipaisimilla. Idea hyvä, toteutus huono. Aika-ajoin tähtäys on sekavaa, eivätkä iskut oikein tahdo laskeutua sinne minne haluaisi.

Myös uusintakamera saa kylmää vettä niskaansa. Erien välissä ja ottelun jälkeen peli näyttää uusintakuvaa ottelun parhaista hetkistä. Siis siitä, kun pelaaja iskee tuhannen auringon voimalla vastustajan kanveesiin, mutta uusintakamera kuvaa tilanteen pelaajan hahmon selän takaa tai hurjaksi ryhtyessään löytää kuvaan hahmon polvilumpiot.

Nouse huipulle. Taas.

EA Sports UFC 2:n uramoodi on edeltäjänsä tapaan kattava, mutta silti se sama mikä on jo nähty moneen kertaan. Luo hahmo ja taistele tiesi tähteyteen ja lopulta eläköidy hall of fameen. Uramoodista olisi saanut kiinnostavamman jonkinnäköisellä tarinalla. Sen sijaan pelaaja saa kokea sen yllätyksettömän huipulle nousun kuten aina ennenkin. Tämän vuoden julkaisussa ei kuitenkaan nähdä sitä ikuista sponsorispämmiä, joka allekirjoittanutta häiritsi aiemmassa pelissä. Ei myöskään gringeä aiheuttavia IRL-videoviestejä oikeilta UFC-ottelijoilta. Tästä peli vie pisteet kotiin.


Uramoodi sisältää myös harjoittelutilan, jota uuden pelaajan kannattaa ehdottomasti hyödyntää, jotta tietää edes perustason lyönnit ja potkut. Erilaisia iskukomboja on lukemattomia ja niitä on mahdoton muistaa ulkoa, ellei takana ole jo muutaman kuukauden mittainen säännöllinen seikkailu pelin parissa. Muuten otteluihin lähdetään takki auki, sormet ohjaimen nappeja satunnaisesti hakaten.

EA Sports UFC 2 tarjoaa myös FIFA:sta lainatun Ultimate Team -pelimuodon, jossa tarkoituksena on muodostaa UFC-taistelijoiden Justice League ja valmentaa se tähteyteen.

Yksi muiden joukossa

Plussista ja miinuksista huolimatta EA on ottanut opikseen aiemmasta ja se näkyy. Aiemmin ärsyttävä ja sekava mattopaini, jota pelaaja vältteli, onkin nyt aika hauskaa ja yksinkertaista. Peliin on myös lisätty illanistujaisia varten Knock Out -pelimuoto, jossa tuodaan esille paranneltua niin sanottua tyrmäysmoottoria. Kaikenkaikkiaan EA Sports UFC 2 on yksi urheilupeli lisää EA:n kattavassa kokoelmassa. Parhaimmillaan kavereiden kanssa ja miksei yksinkin harmaata uramoodia läpikäyden.