F1 Race Stars

Kirjoittanut: Livegamers

04.12.2012

F1 Race Stars ideana on aivan loistava, mutta on harmillista, että itse toteutus onkin sitten aivan jotain muuta.
Idea pelissä on se, että painellaan menemään kaasu pohjassa F1–autoilla, formuloista tuttujen maiden radoilla, oikeiden ajajien nimillä varustettuina. Hahmot pelissä ovatkin hauskoja karikatyyrejä aidoista ajajista, ja mukaan mahtuu vielä kaksi sekatiimiäkin antamaan lisää vauhtia peliin. Yhteensä hahmoja on niinkin monta kuin 28. Valittavana on myös oma avatar, jos ei halua Räikkösellä pelailla. Jokaisella hahmolla on oma erikoiskyky, jolla saa lisää potkua peliin: joillakin on superhyppyboosteja, kun taas toisilla voi olla kolme hakeutuvaa palloa. Career-muodossa on vaihtoehtoja jopa 30 eri cupin verran erinäisin maustein ja vivahtein muunneltuine kenttineen. Karttoja pelissä on 11, ja näihin kuuluu esimerkiksi Monaco ja Brasilia. Cupeissa kartat voivat olla peilikuvia alkuperäisistä tai tolppapujottelua samoissa kentissä kisa toisensa perään. Tuttuja shikaaneja ja tiukkoja mutkia löytyy, mutta ne voi ja saakin vetää suoraksi. Oikopolkuja pelissä on mukavasti, vaikkakin parhaat oikotiet ovat piilotettu lukollisten ovien taakse, ja niihin tarvitsee löytää asianmukainen avain jostain päin kenttää.

Jarruttaa vai eikö jarruttaa?

Vaikeustasoja on kolme kappaletta: 1000cc, 2000cc ja 3000cc. Muut vaikeustasot 3000-kuutioiseen verrattuna ovat naurettavan helppoja, mutta annettakoon se anteeksi, koska peli on kuitenkin suunnattu perheen pienimmille. Kaasu pohjassa posottaen voittoon – oli tilanne mikä tahansa. 3000cc:n luokassa joutuu jo ehkä hidastamaan mutkissa hiukan, mutta sekään ei ole pakollista. Jos olet ykköspaikalla ja pelaat 3000cc:n sarjassa, niin varaudu siihen, että tekoäly tulee paukuttamaan aseita takalistoon usein ja tarkasti. Useaan mutkaan on lyöty KERS-raitoja, jotka antavat pelaajalle mahdollisuuden päästä mutkasta ulos boostien kera – kunhan pumppaa kaasunappia pari kertaa edestakaisin ja täyttää auton taakse ilmaantuvan pariston. Jos itse uramoodi alkaa kyllästyttämään, löytyy aina Time Trial- ja Quickplay-vaihtoehdot moninpeliä unohtamatta.

Aseistusta löytyy suhteellisen monipuolisesti aina hakeutuvista palloista energiapulsseihin aikaansaamaan tuhoa ja kauhua vastapelaajissa. Osuma viholliseen aiheuttaa aina tälle varikolla käynnin, mikä on tehty helpoksi, sillä pysähtyä ei tarvitse pitääkseen vauhdin päällä. Pelistä löytyy myös oikeiltakin radoilta tuttu turva-auto, joka auttaa pääsemään kärjen joukkoon, jos on jäänyt häntäsijoille. Moninpeli onkin F1 Race Starsin ainoa helmi, koska se pitää pelin hengissä ehkä hieman pidempään kuin puuduttava uramoodi. Pelejä löytyy mukavasti, ja siellä jopa saa kunnon vastuksen. Kartat voi alkaa tylsistyttämään, mutta ainakin pelaajat vaihtuu – ja onhan pelissä itsessään neljälle pelaajalle mahdollista jakaa sama ruutu.

Moninpeli onkin se ainoa helmi

F1 Race Stars on kuin onkin todella hauskaa hupia. Valitettavaa vain on se, että hupi tulee ainoastaan moninpelin puolelta. Itse uramoodi on puuduttava, ja hauskempaa on pelata toisia ihmispelaajia vastaan. Hienosta yrityksestä huolimatta jää F1 Race Stars keskivertopelin tasolle mutta moninpelin ansiosta saattaa roikkua listoilla hieman pidempään.

Alla näet pelin esittelytrailerin.