Fable Heroes (Xbox Live Arcade)

Kirjoittanut: Livegamers

09.05.2012

Lionheadilla kohisee taas. Juuri Liveen ladattavaksi ilmestynyt Fable Heroes on Fable-pelimaailmaan perustuva hack ’n’ slash -seikkailu pienillä roolipelielementeillä höystettynä. Pelissä edetään neljän pelaajaan tiimissä mitä erinäisimmissä kentissä keräten mainetta ja mammonaa. Onko Fable-sarja aika jo kuopata vai irtoaako maailmasta vielä kiinnostavaa materiaalia pelaajien ilmoille? Pelin hahmoina toimivat Fable-pelisarjasta tutut Hero-nuket, joita pystyi haalimaan itselleen alkuperäisessä pelissä tiettyjä palveluksia vastaan.
Yksi kaikkien ja kaikki yhden puolesta (Ei päde tässä pelissä)

Vaikka peli onkin Fable Heroes, ei pelillä ole juurikaan mitään tekemistä Fable-pelien kanssa. Arcade-pelissä keskitytään kylläkin jonkin verran kouluttamaan pelihahmoa, mutta pääpaino on toiminnassa ja tiimityöskentelyssä. Hack ’n’ slash -painotteisessa pelissä pelaajan ohjaama hahmo muodostaa kolmen muun pelaajan kanssa tiimin, joilla sitten mätkitään vihollisilta päät pois. Jos muistatte Arcade-pelin nimeltään Castle Crashers, on pelissä paljon yhteistä Fable Heroesin kanssa. Tiimin voi muodostaa joko Livessä kolmen muun pelaajan kanssa tai vaihtoehtoisesti kaveriksi tapahtumatantereelle voi ottaa botteja. Live-pelissä saadaan kuitenkin pelin varsinainen idea toimimaan reilusti paremmin, sillä bottien kanssa on todella vaikea harrastaa minkäänlaista tiimityöskentelyä.

Pelihahmot ovat kuolemattomia – jos niiden energiapalkki tyhjenee, hahmoista tulee vain haamuja. Takaisin eläviksi olennoiksi ne saa nappaamalla sydämen jostain päin kenttää. Ärsyttävää tässä on se, että jos sydän ilmestyy johonkin päin peliruutua, botit nappaavat sen itselleen heti eivätkä säästä sitä esimerkiksi sille pelaajalle, joka sitä eniten tarvitsee. Tässä siis taas yksi syy, miksi peliä kannattavaa todellakin pelata Livessä. Fable Heroesissa kerätään myös kultakolikoita, joilla pystyy sitten joko kouluttamaan hahmoa tai ostamaan vaikka parempia taisteluvälineitä. Ostaminen tapahtuu kenttien jälkeen lautapelissä, jossa pelaaja pyöräyttää noppaa ja osuu johonki ostoruuduista.

Lionhead-syndrooma

Lionheadin pelit ovat aina olleet aivan älyttömän lyhyitä. Fable Heroesia vaivaa, yllätys yllätys, myös tämä Lionhead-syndrooma. Helpoksi pelin tekee ensiksi jo edellä mainittu hahmojen kuolemattomuus, mutta yleisesti ottaen kentät ovat silkkaa läpihuutoa, eikä pelattavaakaan ole kovinkaan paljon. Muutama tappelukohtaus ynnättynä aina kentän vastukseen: ei kovin pitkäikäinen yhdistelmä.

Itselläni taisi mennä reilut pari tuntia pelin läpäisemisessä. Lisäksi mätkiminen on todella tylsää ja puuduttavaa – samaa hakkaamista pelin alusta loppuun. Olin ensimmäisen erän jälkeen jo miltei valmis jättämään pelin sikseen. Pelin ”big badista” eli loppuvastuksesta voidaan myös olla aika montaa mieltä.

Pelin sarjakuvamainen grafiikka toimii. Ulkoasu on tyylikäs, Fable-henkinen ja sulava. Pelimiljöö ja tapahtumapaikat ovat myös kaikille Fable-pelaajille varsin tuttuja. Tekele tulee myös olemaan yhteensopiva jollain lailla myöhemmin julkaistavan Fable: The Journeyn kanssa.

Metsään taisi mennä

Fable Heroes ei erotu Arcade NEXT -kampanjasta edukseen. Se on lyhyt, pelkistetty ja yksinkertaisesti turha peli. Taisteleminen on tylsää ja itseääntoistavaa ja yksinpelaajalle vieläkin puuduttavampaa. Kokonaisuus tuntuu viimeistelemättömältä ja on jotenkin hankala suositella tätä muille kuin Fable-faneille. Jos haluat lievittää pahinta Fable-kuumetta Fable: The Journeyta odotellessa, niin ei muuta kuin 800 Microsoft-pistettä likoon.