FIFA 18

Kirjoittanut: Livegamers

29.11.2017

FIFA 18 astelee tänä syksynä virtuaalifutiskentille Cristiano Ronaldo kannessaan. Futispelikuningas yrittää tänäkin vuonna olla jälleen se markkinoiden paras futispeli ja piirun verran parempi kokemus edellisvuoteen verraten.
EA Sportsin taktiikka on selvästi parantaa entisestään niitä asioita, joissa peli on ollut edellisvuosina varsin hyvä. Viime vuonna peliin lanseerattu karamellimaisen näyttävä Frostbite-pelimoottori saa nimittäin kylkeensä Real Player Motion -teknologian, jonka avulla pelaajien personaalisuudet heräävät kentällä henkiin ja varsin laadukkaaksi pelikokemukseksi muodostunut tarinallinen futisseikkailu The Journey saa nyt uuden osan.

Uudistukset eivät totta puhuen jää suinkaan tähän, vaan luvassa on myös yhtä sekä toista uutta parannusta. Luoja paratkoon, FIFA:han porskuttaa lujaa eteenpäin!

Alex Hunterin tulevaisuus on käsissäsi

FIFA 17 löi viime vuonna aikamoisen ässän tiskiin, kun se kertoi tuovansa peliin mukaan tarinallisen The Journey -pelimuodon. The Journeyssa seurataan nuorta Alex Hunter -nimistä tähtipelaajaa, jonka tulevaisuus on kirjaimellisesti pelaajan käsissä.

The Journeyn koukku piilee aivan uudenlaisessa tarinankerronnassa urheilupelien historiassa. Sen seuraamista voi välillä verrata jopa jonkin laadukkaan TV-sarjan katsomiseen, jossa on kuitenkin mukana myös se pelillinen aspekti.


Ja ehkä ällistyttävintä on se, että peli ei kulje tarinallisesti yksillä raiteilla, vaan pelaaja pääsee tekemään päätöksiä, jotka vaikuttavat suoraan Alex Hunterin tulevaisuuteen.

Kerrottakoon, että noin 20 tunnissa läpi pelattava The Journey jatkaa rautaista virettään myös FIFA 18:ssa ja on edelleen yksi pelin ehdottomia tähtihetkiä.

Aivan liian kivaa potkupalloa

EA Sports tekee FIFA:n suhteen pieniä, mutta toivottuja pelillisiä siirtoja ja parannuksia. Nyt mukana pelin tiimellyksessä ovat ensimmäistä kertaa muun muassa dynaamiset pikavaihdot, parannettu pelaajien sijoittuvuussysteemi sekä oikeilta seurajoukkueilta tutut aidot nimikkotaktiikat.

Vaikka FIFA-pelien pelattavuuden uudistukset eivät uusilla ominaisuuksilla nimellisesti vuosittain mässäille, on viehättävää huomata, että peli menee kuitenkin eteenpäin koko ajan.

Esimerkiksi tällaisena sunnuntaipelaajana jos minun olisi pitänyt pelatessani kertoa kaverilleni uusimman FIFA:n parhaat pelilliset uudistukset, en olisi osannut nimetä luultavasti yhtäkään.

Mutta silti voin käsi sydämellä sanoa, että se on jälleen kerran kaikin puolin reilusti parempi kuin edeltäjänsä. Syöttöpeli, hyökkäykset ja ylipäätään pelaajien liikkuvuus tuntuvat kaikin puolin sulavammalta kuin edellisissä osissa.

Kohti täydellisempää ja aidompaa pelikokemusta vie myös pelin yhä parantunut graafinen anti. FIFA 18:n ulkoasu suorastaan säkenöivä. Real Player Motion -teknologia ansaitsee erityiskiitokset, sillä se tuo mukaan monien tähtipelaajien tunnistettavat maneerit ja ylipäätään tapa pelata on hyvin aidon näköistä.

Audiovisuaalisesta tykityksestäkään ei löydy moittimista, sillä äänimaailma pelikentillä on mykistävä yleisön hurrauksineen ja viheriön peliäänineen sekä pelin soundtrack on jälleen varsin tyylikäs nippu laadukasta musiikkia.

Vastinetta rahoille, ihan oikeasti

Tiivistettynä FIFA 18 on pakko-ostos kaikille virtuaalifutaajille. Kyseessä on laadukas paketti täynnä pelattavaa!

FIFA:ssa parasta on se, että se sopii vieläpä kaikille urheilupelien ystäville. Siitä saavat viihdettä niin ne sunnuntaipotkijat kuin hardcore-jyrätkin.