Gotham City Impostors (Xbox Live Arcade)

Kirjoittanut: Livegamers

28.02.2012

Batman-huumassa ollaan eletty viime aikoina hyvin vahvasti. Elokuvat ja pelit ovat olleet huikeita menestyksiä ja osasyy siihen on se, että Lepakkomiehen tarinaa on viety asteen syvällisempään ja ennen kaikkea synkempään suuntaan. Poissa ovat vuosikymmenten takaiset humoristiset Batman-sarjat, joissa värikkäät tehosteet olivat huvittava lisä nyrkkitaiston tiimellykseen. Nyt kuitenkin poiketaan nyky Bättis-linjasta ja kammetaan jälleen huumorin kukka takapihalta ja istutetaan synkeän Gothamin kadulle.
Who’s laughing now?

Gotham City Impostors noudattaa perusidealtaan tiukasti samaa linjaa muiden nyky FPS-pelien kanssa. Joukkuepohjainen Jokerit vastaan Batmanit -räiskintä perustuu kuuden pelaajan tiimityöhön ja tavoitteena on saada kolmessa eri pelimuodossa vastustaja kanveesiin.

Pelimuodot ovat myös erittäin tuttua huttua muun muassa Call Of Duty -pelien puolelta. Fumigation on pelimuoto, jossa tavoitteena on saada hallittua kolmea kaasutuspistettä mahdollisimman pitkään. Codin puolella tämä tunnetaan nimellä Domination. Toinen objektiivi-pelimuoto kantaa nimeä Psychological Warfare. Ideana on Codin Sabotage-pelimuodon tyyliin kaapata kartan keskiosaan tippuva räjähde, joka tässä tapauksessa on radio, ja rynnätä vihollisjoukkueen puolelle asentamaan radio kovaäänisiin. Onnistuneen asennuksen jälkeen on puolustettava radiota saadakseen pisteen tulostaululle. Kolmas pelimuoto on perus Team Deathmatch, jossa tappavampi osapuoli nappaa itselleen voiton.

Pelaaja saa matseista kokemuspisteitä, joiden avulla avautuu pikkuhiljaa koko ajan lisää aseita ja vempaimia. Pelin kustomointi on viety erittäin pitkälle, minkä ansiosta erilaiset pelityylit saavat juuri omantyyliset lisähärpäkkeet ja aseistuksen avukseen. Avattavissa on perus aseiden lisäksi muun muassa hyppykengät, vihollisten merkkaamiseen käytettävät kiikarit, näkymättömyyspulveria ynnä muuta hauskaa vempainta.

Pelihahmojen muokkausta ei ole unohdettu, sillä sekä Jokeria että Bättistä pääsee muovaamaan hauskoilla vaatetuksilla ja erilaisilla ulkomuodoilla. Pelissä on maksimi 1000 leveliä, jotka ovat jaettu 100 levelin Promootioihin – eli Call of Dutysta tuttuihin prestigeihin. Yksinpeliä ei Gothamista löydy, mutta itseään voi haastaa erilaisissa Challenge-moodista löytyvillä haasteilla.

I got ’ya now!

Pelin nopeatempoisen räimeen keskellä viihtyy oikein mainiosti, mutta ruudunpäivitysongelmat syövät hieman peli-iloa. Pelien löytymisessä ja joukkueiden jakamisessa eri tiimeihin esiintyi satunnaisesti myös ongelmia, mutta nämä saadaan toivottavasti pian korjattua. Siltikin pilke silmäkulmassa kunnostautuva peli jaksaa viihdyttää erittäin pitkään.

Call of Dutyjen maailmasta peliin istahtavat ovat kuin kotonaan, sillä lähestulkoon kaikki kontrolleista prestigeihin ovat pohjaltaan samaa kauraa, vain ulkokuori on eri. Siinä piilee myös pelin heikkous – se ei tuo mitään uutta FPS-pelien saralle. Peli on erittäin hauska ja viihdyttävä, muttei jaksa vain muutaman kartan ja pelimuodon voimin pitää pelaajan mielenkiintoa kovin pitkään yllä.

Gotham City Impostors on 1200 Microsoft-pisteen hintalapullaan kelpo moninpeliräiskintää. Humoristinen Batman-teemainen Call of Duty, joka pitää kyllä hetken tiukasti otteessaan, mutta ei pidemmän päälle jaksa puristaa tarpeeksi pitääkseen pelaajat hullunkurisen räiskinnän parissa.