Hitman

Kirjoittanut: Livegamers

27.02.2017

Pelisarjan kuudennessa osassa maailmaa uhkaa taas ihmisen ahneus ja kataluus. Tapahtumat sijoittuvat kaksikymmentä vuotta menneisyyteen, aikaan jolloin Hitman on paennut Romanian mielisairaalasta.

Tarina alkaa ICA:n salaisesta vuoristotukikohdasta, jossa salainen palkkamurhavirasto ottaa Agentti 47:lta luulot pois ja testaa miehessä piilevät kyvyt. Testien jälkeen hänet palkataan pyyhkimään kovalevyltä maailmalle vaaralliset ihmiset, jotka esimerkiksi ovat kehittäneet uuden tappavan viruksen. Päähenkilömme tehtävät sijoittuvat kuuteen eri maahan, Ranskaan, Italiaan, Marokkoon, Thaimaahan, Yhdysvaltoihin ja Japaniin. Kohteet ovat perusteellisesti suojautuneita, joten agenttimme tulee varustautua häikäilemättömällä nerokkuudella tehtäviinsä ja varautua improvisoimaan. Antisankarimme ei kuitenkaan vielä tiedä, että kaiken taustalla uhkaa vaarallinen kilpailija.

Löydä kohteesi ja käytä mielikuvitusta

Peli on hidastempoinen ja pelaajalta vaaditaan kärsivällisyyttä. ”Juokse ja ammu” -taktiikalla ei pelissä pitkälle pääse. Kentät ovat isoja, sekä sokkelomaisia ja jokainen tehtävä on täynnä lukemattomia mahdollisuuksia päästä kohteeseen käsiksi. Tärkeintä on pitää silmät ja korvat auki. Tällä tavoin voi löytää vihjeitä pelin etenemiseen, esimerkiksi agentti 47 kuulee Pariisin muotijuhlissa tarjoilijalta, mistä drinkistä kohde pitää eniten. Tämä on hyvä mahdollisuus sekoittaa drinkkiin tarjoilijaksi naamioituneena hyppysellinen rotan myrkkyä. Toisaalta samoissa juhlissa agenttimme voi salamurhata juhlien pääesiintyjän ja hoitaa kohteen kanssa sovittu keskustelu omalla tyylillään.


Hitman on täynnä referenssejä edellisistä peleistä, esimerkiksi kaljupäämme saa jälleen toimittaa kukkia pahaa aavistamattomalle miljonäärille. Haastetta peliin tuo myös pisteytys, sillä jokaisesta tarpeettomasta taposta menettää pisteitä. Tämän lisäksi jokaisessa episodissa on omat valmiiksi määritetyt haasteet, joten raksutus aivokapasiteetissa tulee olemaan taattua. Pro-pelaajat voivat kysyä itseltään, pystyykö tehtävän suorittamaan perinteisessä mustassa puvussa aiheuttamatta huomiota ja hoitamalla kohteen päiviltä kaikessa hiljaisuudessa ilman ylimääräisiä uhreja?

Masokistisen herkullinen kokonaisuus

Suurta muutosta pelisarja ei ole saanut, mutta miksi keksiä pyörää uudestaan? The Complete First Season -paketti tarjoaa kuuden jakson lisäksi kolme bonusjaksoa. Hitman tarjoaa lukemattoman määrän mahdollisuuksia kohteen tuhoamiseksi. Voit hoitaa asian perinteisellä kuristusotteella, tai tuhota kohteen antiikkisella kanuunalla.

Square Enix ja IO Interactive saivat aikaiseksi paljon keskustelua, kun ikoninen pelisarja pilkottiin episodeiksi. Ilmassa leijui lievä rahastuksen haju. Jokaisessa episodissa kuitenkin riittää pelattavaa tunneiksi. Suoritettuasi episodin, pelissä aukeaa uusia mahdollisuuksia suorittaa sama tehtävä, mutta eri tyylillä ja tämä vasta lisääkin pään raapimista seuraavaksi tunniksi. Pelaaja alkaa muuttua huomaamattaan masokistiksi. Osa tehtävien sisältävistä haasteista ovat todella vaikeita, mutta samalla niin herkullisen houkuttavia, ettei ohjainta pysty laskemaan käsistään, ennen kuin ratkaisu löytyy.

Onnea pelikokemukselle, epäonnea parisuhteelle

Hitmaniä voisi verrata elokuvaan. Jokainen episodi kannattaa suorittaa yhdeltä istumalta, muuten tehtävä muistuttaa paussille jätettyä elokuvaa, jota jatkaa sitten seuraavalla kerralla, kun on aikaa. Voi mennä hetki, ennen kuin muistaa mihin oli edellisellä pelikerralla jäänyt ja popparitkin ovat ehtineet jäähtyä. Tämä on oikeastaan pelin ainoa huono puoli, mutta merkittävä sellaiselle pelaajalle, jonka yksityisen elämän aikataulut voivat muuttua nopeassa ajassa. Varaudu siis pelin aiheuttamiin parisuhdeongelmiin, voit myöhästyä treffeiltä. Peli osaa olla mutkikas, mutta yksinkertainen. Löydä kohteesi. Sulaudu joukkoon. Valitse likvidointitapa ja pakene, mielellään tyylillä.