Interpol: The Trail of Dr. Chaos (Xbox Live Arcade)

Kirjoittanut: Livegamers

28.01.2009

Moni on varmasti joskus törmännyt selainpeleihin, joissa on tarkoituksena löytää isosta kuvasta joitakin esineitä tai asioita päästäkseen etenemään seuraavalle tasolle. TikGamesin Interpol: The Trail of Dr. Chaos perustuu juuri tähän ideaan, onko idea maksullisen pelin arvoinen?
Kaaos pääsi karkuun

Pelissä ei ole dialogia, vaan tehtävänanto ja juonen kuljettaminen hoidetaan ruudulle valuvalla tekstillä. Juoni on yhtä yksinkertainen kuin pelikin, Dr. Chaos aka Vladimir Chaosky on muutaman avustajan tukemana karannut vankilasta ja nyt hän nimensä mukaisesti kylvää kaaosta ympäri maailmaa. Pelissä on neljätoista kaupunkia, joista jokainen on jaettu kahdesta neljään eri paikkaan aina pukukopista Eiffel-torniin. Jokainen enemmän tai vähemmän tunnettu paikka sisältää vähintään kahdeksan objektia, jotka liittyvät enemmänkin kyseiseen kuvaan kuin juoneen. Kuvat ovat paikoitellen erittäinkin tarkkoja pienine liikkuvine yksityiskohtineen, mutta välillä pelin omalla suurennuslasilla tihrustaminen on hermojen kannalta tuhoisaa, kun kuvasta ei ole ottaa selvää.

Alla suuren suurennuslasin

Pelaajalla on jokaisen kaupungin kohdalla aikaa kolmekymmentä minuuttia kaikkien objektien löytämiseen kuvista ja jatkuva rämpyttäminen pienentää aikamäärää suurella määrällä, joten ylenpalttiseen hakuammuntaan ei ole varaa. Ajan kuluessa loppuun kyseinen kaupunki aloitetaan alusta. Onneksi tapaisiani puolisokeita jumittajia on ajateltu ja jos kaupungin joutuu aloittamaan alusta niin peli arpoo objektit ja niiden paikat uudestaan.

Jos kyseessä on kaupunki, johon joku Dr. Chaoksen tovereista on jäljitetty niin kaupungin kaikkien objektien löydyttyä seuraa muista tehtävistä poikkeava, uniikki, puzzle. Esimerkkinä on tehtävä, jossa esillä olevista taideteoksista täytyy löytää virheitä tai asioita, jotka eivät niihin kuulu.

Pelaajan apuna ovat vihjeet, joita käyttämällä pelaajalle näytetään yhden objektin paikka. Vihjeiden lisäksi kuvista löydettävillä erikoisobjekteilla voi ansaita itselleen lisäaikaa sekä pisteitä.

Pelin tehtäviä voi myös ratkaista kolmen ystävänsä kanssa yhteistyötilassa Liven välityksellä tai samalla konsolilla, mikä on yllättävä lisä näinkin vaatimattomalle pelille. Pelaajien löytäminen on tosin vaikeaa, mutta kaverin kanssa etsiminen toimii pienissä erissä yksin pelaamisen ohella.

Rahan arvoista?

Interpol: The Trail of Dr. Chaos on lajinsa ainoa edustaja Xbox Live Arcadessa ja luultavasti se myös pysyy ainoana kyseisen genren peleistä. Peliä ei voi juuri suositella, koska vastaavanlaisia löytyy selainpohjaisina eri internetsivuilta ilmaiseksi. Jos kuitenkin tahdot päästä jämäpisteistäsi eroon niin Interpol voi sopia ajantappamiseen soveltuvaa peliä hakevalle pelaajalle.