Kinect Rush: A Disney Pixar Adventure

Kirjoittanut: Livegamers

02.05.2012

Kinectille on puolentoista vuoden aikana kerennyt ilmestyä yhtä sun toisenlaista peliviritelmää. Disneyn uusin peli Kinect-rintamalle on Kinect Rush: A Disney Pixar Adventure, jossa pelaaja pääsee sukeltamaan viiden eri Pixar-animaatioelokuvan tapahtumiin. Peli vaatii toimiakseen Kinect-sensorin. Koko perheen seikkailupeli sisältää tapahtumia Pixarin elokuvasarjoista Cars, Toy Story, Up!, Ratatouille ja The Incredibles. Pelin käynnistyessä pelaaja tekee oman pelihahmonsa Kinectiä hyödyntäen ja sitten lähdetään matkaan!
Kinect Rushissa seurataan ala-asteikäisen lapsen temmeltämistä leikkipuistossa. Leikkipuistosta löytyy niin sanottuja elokuvarasteja, joissa piipahtamalla pääsee siirtymään suoraan eri elokuvien seikkailujen tapahtumatantereille. Pelin kentät ovat silkkaa tasoloikkaa. Jännäksi Kinect Rushin kuitenkin tekee se, että tasoilla hyppeleminen vaatii omaa fyysistä ponnistelua. Pelatessa tuli helposti jopa hiki, eli ei tämä nyt sentään mitään ihan lastenleikkiä ole. Jotta niin sanotusti kaikki Buzz Lightyearit saadaan liitämään kohti äärettömyyksiä, vaatii se myös pelaajan käsien ja jalkojen armotonta yhteistyökykyä.

Hyppää seikkailuun

Pelin idea on pelata läpi kaikki viisi elokuvaseikkailua, joista jokainen on jaettu kolmeen eri kenttään. Pelaaminen on yhdistelmä kolikkojen keräämistä, pientä ongelmanratkaisua ja tasohyppelyä. Pelin läpipeluussa ei itse asiassa nokka edes kauan aikaa tuhise; kentät on mahdollista päästä läpi suhteellisen nopeasti ja pelin pomotaistelut ovat aika helppoa kauraa nyljettäväksi. Pelissä päästään muun muassa seikkailemaan Toy Story 3:n päiväkodin uumeniin, Carsissa ajelemaan elokuvista tuttuja kilparatoja pitkin ja Ratatouille-osiossa päästään ranskalaisen keittiön syövereihin. Kenttämiljööt ovat itse asiassa ihan mielenkiintoisia, kun ne ovat elokuvista tuttuja. Leffanostalgiaa ei voi olla fiilistelemättä näiden kenttien jälkeen. Uudelleen peluuarvon kanssa peli ei paljoa pröystäile – jos kolikkojen lisäkerääminen kiinnostaa niin se on sitten eri asia.

Graafisesti peli pyörii suhteellisen sulavasti. Tökkimistä ei ole havaittavissa ja Kinect-sensori ottaa komennot vastaan melko nopeasti. Voinen mainita, että ennen Kinect Rushia mikään Disney-peli ei ole luultavasti näyttänyt näin hyvältä.

Leikki-ikä on koko ikä!

Peliä pelataan kolmannesta persoonasta. Itse pelaaminen on melko helppoa, niin kuin tällaisessa koko perheen pelissä kuuluukin olla. Ohjaaminenkin on aluksi itse asiassa hauskaa, mutta tulee siitä myös aika nopeasti puuduttavaa – se on jokseenkin liian epätarkkaa, välillä on hankala saada pelihahmo esimerkiksi kulkemaan kapeaa lankkua pitkin horjahtamatta ja juoksemisessakin pitää koko ajan ”tähdätä” oikeaan suuntaan. Homma voi pahimmillaan mennä jopa pieneksi sähläykseksi, mikä ei ole koskaan kovin mukavaa. Pelistä löytyy myös jaetun ruudun moninpeli. Pelaaminen muuttui kaksinpelinä itse asiassa paljon hauskemmaksi. Tämän luulisi olevan varsinkin pienempien pelaajien suosiossa, kun television edessä saa hyppiä yhden pelaajan sijasta kaksi.

Näissä Kinect-peleissä on myös se kivaa, että vaikka peli olisi surkea kuin mikä, pääsee kuitenkin hyppimään ja muuten vain heilumaan käsien ja jalkojen kanssa. Parhaimmassa tapauksessa saa jopa sykkeen kunnolla nousemaan, mikä ei ole koskaan pahasta.

Yhteenveto

Kinectihän on oikeasti aivan loistelias keksintö. Kinect Rush: A Disney Pixar Adventure taas on siinä vanavedessä ihan kelpo suoritus. Se on perheen pienemmille varmasti hienoa ajanvietettä. Vaikka pelaaminen meinaakin paikoittain saada pientä sähläyksen makua ja sisältöäkään ei ole kovin runsaasti, päätyy lopputulos kuitenkin kivasti plussan puolelle.