Kinectimals: Now with Bears!

Kirjoittanut: Livegamers

29.11.2011

Noin vuosi sitten päivänvalon nähnyt Kinectimals saa jatkoa lisäeläimien muodossa. Mukana kissaeläimien lisäksi on läjä erirotuisia karhuja, kuten panda ja jääkarhu. Karhut ovat hauskoja ja hyvin mallinnettuja sekä tietysti ylisöpöjä.
Mennään karhutarhaan!

Graafinen ulkoasu ei ole muuttunut viime vuodesta, mutta eläimet näyttävät silti todella hyvältä. Kinect-sensori toimii ällistyttävän hyvin, mikäli pelihuoneessa on tarpeeksi tilaa. Pelaaja joutuu makailemaan selällään, hyppimään, pyörimään, sekä nostelemaan käsiään leikkiäkseen karhujen tai kissojen kanssa. Eläimille voi opettaa erilaisia temppuja kuten istu, makaa ja hyppää.

Peliä kuljetetaan eteenpäin tarinatilassa, jossa pelaaja saapuu mystiselle saarelle. Saarella asusteleva piraattipaatin kapteeni on hävinnyt ja karhua hihnassaan pitävän pelaajan kontolle jää tutkiskella saarta karhun kera johtolankojen toivossa. Eläimen kanssa leikkiminen pitää sisällään hyppimistä, pallon heittelyä, jonglöörausta sun muuta hauskaa. Perheen lapsenmielisimmät pitävät takuuvarmasti karhuista sekä niiden kanssa touhuamisesta. Luonnollisesti karhunpentuja pitää myös syöttää, rapsutella sekä pestä joista ne näyttävät kovasti pitävän.

Tarina on vähän sivuosassa ja sitä eteenpäin kuljettava ketun näköinen keiju pitää niin rasittavaa ääntä, että aikuisella nousee tatti otsaan. Pelin valikot ovat luonnollisesti englanniksi, eikä keijuakaan saa suoltamaan suomea sitten millään. Lokalisaation puute on aivan käsittämätöntä, kun pelin kohderyhmänä on lapset. Pelin pelaaminen melkeinpä vaatii aikuisen paikalle suomentamaan ruudulle tulevia ohjeita. Toisaalta lapset kyllä oppivat liikkumaan valikoissa ja leikkimään eläimien kanssa hyvinkin nopeasti. Tarina tosin taitaa mennä ohi vaikka sitä kuljetetaankin kohtuullisen ymmärrettävästi.

Parempi kuin Korkeasaari?

Tästä huolimatta kyseessä on yksi parhaista Kinect-sensoria hyödyntävästä lastenpelistä ja se sisältää mittavan määrän pikkupelejä ja tunneittain hupia perheen pienimmille. Karhujen ja kissojen kanssa leikkiminen on ehdottomasti parempi vaihtoehto kuin tappelupelit tai taistelurobottipiirrettyjen katselu. On valitettavaa, että lokalisointi suomeksi on unohdettu tyystin, eikä englantia osaamaton saa pelistä kaikkea irti. Kannattaa myös huomioida, että pelin pelaaminen vaatii paljon tilaa makailun, pyörimisen ja hyppimisen takia. Älä osta kaupasta lapsellesi joululahjaksi sitä pehmolelua, joka osaa pissata sekä haukkua ja tarvitsee läjän pattereita. Hommaa Kinectimals: Now With Bears.