NBA Live 08

Kirjoittanut: Livegamers

06.11.2007

Korispelit ovat kovaa kamaa Yhdysvalloissa. Suomessa ne valitettavasti jäävät hieman pienemmälle huomiolle, joskaan laji tuskin on tuntematon kenellekkään. Kun vuosi on jälleen vierähtänyt, on aika katsastaa uusittu versio NBA Live –sarjan tuotoksesta. NBA Live –pelien ongelmana on ollut niiden keskinkertainen tekoäly. Sarjan uutukainen on jo lupaus paremmasta, mutta jättää silti hieman parantamisen varaa.
Karamelliä silmille, hunajaa korville

Kaiken kaikkiaan peli näyttää todella upealta, yksityiskohtaiset pelaajat ja ympäristö antavat tuntua oikeasta koripallo-ottelusta. Joskaan pelaajien kohdalla hienoisesta kumimaisuudesta ei ole vaan millään päästy eroon. Sen huomaa varsinkin animaatioissa, jotka muuten ovat erittäin sulavia ja niitä katsoo mielellään. Pelaajien animaatiot, vaatteiden heilumisesta lähtien ovat hyvin toteutettu ja näyttävät realistisilta. Yleisökin näyttää jotakuinkin oikealta yleisöltä, eikä pahviukoilta, jotka kääntyvät tennis-ottelumaisesti pallon kulkusuunnan mukaisesti. Tosin koko yleisö, alimpia riviä lukuunottamatta on hieman tummennettu, joka luo tuntua täydestä salista.

NBA Live 08:n soundtrack on lyhykäisyydessään mahtava, se sisältää huippunimiä kuten Timbaland, The Hives ja Eve vain muutamia mainitakseni. Näitä artisteja ja heidän kappaleitaan kuunnellessa tulee pelatessa helposti leppoisa olo ja kellon katsominen saattaa unohtua pidemmäksikin aikaa jo pelkästään harjoitus-areenalla kolmosia upotellessa. Hienon ääniraidan miinuspuoleksi on laskettava kommentaattorien löpinät. Nämä herrat kun kuullostavat luotaan työntäviltä, toistelevine repliikkeineen ja innottomine huudahduksineen. Usein pelin timmellyksessä on pakko laittaa peli pauselle ja laitettava kommentaattorit hiljaiselle ja soundtrack kovemmalle.

The Way I Are

Peli tarjoaa erittäin suuren määrän pelattavaa, eri pelimuotojen katveessa. Näitä muotoja löytyy pelilevyltä jopa kahdeksan erilaista, joista Dynasty-moodi tarjoaa ehkä eniten pelattavaa 25 vuoden aikajaksollaan. Kausimuotoinen Dynasty on tuttu monesta EA:n urheilupelistä ja hahmon sekä joukkueen kehityksen ohella se ei juuri poikkea tavanomaisesta, nykyaikaisesta kausisimulaatiosta. Pelistä löytyy myös turnausmuotoinen FIBA –pelimuoto, jossa kahdeksan tiimin kesken kamppaillaan mestaruudesta kansainvälisillä joukkueilla. Mukaan on saatu myös NBA All Star Weekend -pelimuoto, jossa päästään toden teolla testaamaan muun muassa donkkaus- sekä kolmen pisteen heitto-taitoja. Harjoitusmoodin lisäksi löytyy muutama kustomoitava yhden tai useamman pelin sisältävä pelimuoto. Pelin Online -muoto on tuttua EA:n servereille kytkeytymistä ja sopivan vastustajan etsimistä. Live-moninpelissä ei juuri puutteita esiinny ja se toimii mallikkaasti, eikä yhtään lagia osunut omalle kohdalle.

Uudet Go-To -liikkeet tuovat iloa aina onnistuessaan ja ovat selvästi piriste pelille, joskaan uusia liikkeitä ei tule liian usein käytettyä. Nämä Go-To -liikkeet ovat hienosteltuja donkkauksia, hyppyjä ja sivuliikkeitä joilla pelaaja saa tehtyä hallaa vastustajan puolustukselle. Liikkeet ovat erilaiset eri pelaajilla ja niitä voi tehdä vain tähtipelaajilla. Valitettavasti hienot uudet liikkeetkään eivät aivan pelasta sitä mitä syvällä sisällä kuohuu. Vastustajan tekoäly on paikoittain jopa hiuksia nostattavan typerää. Hyvällä pelaajalla pääsee aivan liian helposti vain rynnimään läpi puolustuksen ja vielä käyttäen Go-To -liikkeitä, tulee korille ajo entistäkin helpommaksi.

Go-To -liikkeiden lisäksi yksi parhaimmista uudistuksista löytyy LB-napin takaa. Kyseistä nappulaa painaessa näkee jokaisen pelaajan Hot Spotit, nämä kuumat alueet merkkaavat paikkoja joista kyseinen pelaaja useimmiten tekee korin. Tämä helpottaa huomattavasti korin tekoa ja tuntemus eri pelaajista kasvaa. Hot Spotit näkee vain kun pelaajalla on pallo hallussa ja hän on vastustajan puoliskolla. Uudet liikkeet ja aluemerkkaukset ovat pelissä kyllä hieno lisä ja antavat varsinkin uusille pelaajille mahdollisuudet päästä paremmin peliin kiinni.

Game Over

NBA Live 08 tarjoaa oivaa viihdettä koripalloilun parissa. Pelin yksinpelimuodot takaavat pelattavaa rutkasti ja niidenkin loppuessa löytyy vielä toimiva moninpeli. Pelattavaa siis riittää. Runsaat muokkausmahdollisuudet sekä useat minipelit tuovat iloa myös nikkareille. NBA Live 08 on hyvä peli kaikin puolin,. Tekoälyssä olisi vielä hieman viilattavaa, mutta ainahan on ensi vuosi? Kuitenkin peli on toimivaa korista mahtavalla ääniraidalla sekä kauniilla ulkomuodolla. Pelin tatsi on hyvä ja pelkästään harjoittelumoodissa viettää sunnuntai-iltoja mielellään. Jos hyvä korispeli kiinnostaa kannattaa katsastaa uusi NBA Live 08.