Outrun 2006: Coast to Coast

Kirjoittanut: Livegamers

27.02.2006

Vuoden 2003 lopulla japanilaisiin pelihalleihin ja vuotta myöhemmin Xboxille ilmestynyt OutRun 2 (Lue Livegamersin arvostelu 10/2004) oli legendaarisen kolikkopelin odotettu jatko-osa. Nyt peli saanee uuden version, joka kantaa nimeä OutRun 2006: Coast 2 Coast.
Oletuksista huolimatta Sumo Digitalin kehittämä OutRun 2006 ei ole jatko-osa OutRun 2:lle. Se sisältää Coast 2 Coast -pelitilan lisäksi vain aikaisemmin kolikkopelinä ilmestyneen OutRun 2: Special Tours -version ja pari uutta Ferraria. C2C-pelimuodossa on neljä eri vaikeustasoa, jotka sisältävät vaihtelevan määrän tehtäviä, kuten ”ole ensimmäinen maalissa” tai ”kerää draft-pisteitä enemmän kuin vastustajasi”. Kuten arvata saattaa, tehtävät vaikeutuvat mitä pidemmälle etenee.

Pelissä on täysi Ferrarin lisenssi, joka tuo pelaajan eteen yli kymmenen erilaista versiota vuosien varrelta, sisältäen uutuutena F430:n ja Superamerican. C2C-pelitilassa ja SP-versiossa kaikkiin autoihin saa valita vaihtoehdoista mieleisensä värin. Ferrareiden ohjaus toimii samalla tavalla kuin OutRun 2:ssa, joten peliä pelanneet ovat kuin kotonaan. Pelin arcademaisuus antaa todella paljon anteeksi ja vaikka sivuluisuilla on tärkeä osa pelissä, niin käytännössä useimmissa kentissä voi ajaa kaasu lähes koko ajan pohjassa. Grafiikka on värikästä ja erilaiset kolikkopelimäiset tehosteet lisäävät upealla tavalla vauhdin tuntua.

OutRun 2006:n viimeisin ennakkokoodi vaikuttaa olevan hyvällä mallilla, joten peli on käytännössä loppusilausta vailla valmis. Xboxin lisäksi PS2:lle, PSP:lle ja PC:lle ilmestyvä OutRun 2006 tullaan julkaisemaan maaliskuun aikana, joten palaamme lähiaikoina C2C-pelimuodon ja muiden uutuuksien pariin arvostelun muodossa.