Poker Night 2

Kirjoittanut: Livegamers

29.05.2013

Pokeri on nerokas peli. Taitava pelaaja tyhjentää pöytätovereidensa pelipussit alta aikayksikön, näkee syvääkin syvemmät bluffit ja osaa korottaa oikeaan aikaan oikeassa paikassa. Kaikkien tuntema, kilpailullinen pokerin pelaaminen ei ole lähtenyt lentoon kuitenkaan vielä ainakaan konsoleilla. Monet ajattelevat luonnollisesti, että pokerista ei saa mitään irti ilman oikeita panoksia, eli oikeaa rahaa. Se pitää jokseenkin paikkansa – varsinkin Xbox 360:n alkuaikoina julkaistu Texas Hold Em Live Arcade -peli veti puoleensa välinpitämättömiä pelaajia, jotka eivät osanneet pelata ja löivät all-in:iä enemmän kuin laki sallii. Kuvitelkaa 12-vuotiaat lapsukaiset läiskimässä korttia tietämättä pätkääkään säännöistä ja taktiikoista – Texas Hold Emin ensituleminen Xbox 360:lle lyötiin kertaheitolla läskiksi.
Vasta julkaisunsa saanut, Telltale Gamesin Poker Night 2 ei pysty myöskään vallankumoukseen – eli tekemään ”panoksettomasta” pokerista kilpailullista ilman oikeaa rahaa. Mutta se on silti hyvä peli. Siitä on tehty tyylikäs pokeripläjäys, jonka vahvuudet piilevät erilaisissa seikoissa.

Hassun hauskaa pokerimäiskettä

Telltalen vahvuuteen kuuluu paljon hyviä pelihahmoja. Löytyy muun muassa Borderlandsin Claptrap, The Venture Brosin Brock, Evil Deadin Ash ja tietenkin Sam ja Max, jotka eivät esittelyjä edes kaipaa. Kuvitelkaa, Poker Nightissa tämä hahmokööri kokoontu saman pöydän ääreen mittelemään pokeriherruudesta. Pelaaja pelaa toisin sanoen näitä pelihahmoja vastaan. Mikä yllättävintä: tekoälypelaajat tarjoavat ihan hyvän vastuksen vannoutuneemallekin pokerihaille.

Pelihahmokavalkaadi kehkeytyy pelin tiimellyksessä erittäin mielenkiintoiseksi. Sam kysyy välillä apua Maxilta tiukoissa käsissä, Ashin bluffin pystyy huomaamaan välillä tämän taputuksista pöytään, Brock ja Claptrap kertovat ihmeellisiä tarinoita elämästään, ja mikä hienointa: jakajana toimii Portalista tuttu GLaDOS. Samalla oppii, että jokainen pöydän pelaaja on erilainen pokeripersoona. Ash yrittää kovasti bluffata, mutta tekee yllättävän hasardeja ratkaisuja, kun taas Sam on harkitsevampaa sorttia.

Peli kertaa pokeria pelaamattomalle säännöt ja opettaa pelaamaan. Hold Emin lisäksi mukana on myös Omaha-pelimuoto. Pelaamalla pystyy avaamaan uutta sisältöä muun muassa Borderlandsiin ja Team Fortress 2:een.

Erinomaista ajantappoa

Nautin Poker Night 2:n pelaamisesta. Pöydässä on hyvä tunnelma, pelihahmojen läppää on mukava kuunnella ja homma pelittää! Tällaisella puhtaalla huumorilla väsättyjä Arcade-pelejä tarvitaan lisää. Ulkoasukin on kaiken kukkuraksi ihan miellyttävä.

Onko Poker Night 2 800 Microsoft pisteen arvoinen sijoitus? Todellakin, tällaisella huumorikertoimella varustettua pokeripeliä et löydä mistään.

Katso traileri: