Pool Nation (Xbox Live Arcade)

Kirjoittanut: Livegamers

05.12.2012

Vuosien varrella on nähty lukuisia hyviä biljardi- ja snooker-pelejä. Syystä tai toisesta tahti on hiipunut viime aikoina, ja käytännössä tekniset rajat ovat tulleet vastaan biljardipeleissä jo aikoja sitten. Myöskään kauppojen hyllyillä tai Xbox Live Kauppapaikalla ei ole yrittäjiä liiaksi näkynyt.Niin tai näin, asia on muuttunut hetkeksi, kun hiljattain Xbox Live Kauppapaikalla julkaistiin viimeisen päälle oikeata biljardia matkiva Pool Nation. Peli tuli ja pelasti kööllä palloja liikuttavien himot, kohdistuivatpa ne sitten 3-, 8- tai 9-palloon tai muihin variaatioihin.

Pikselintarkkaa bilistä

On aavistuksen yllättävää saada vihdoin biljardipeli Xboxille. Pelit ovat mukavaa ajanvietettä illanistujaisiin ja kavereiden kanssa netin kautta pelattaviksi, ja peli pysyy, varsinkin ilman apuja, reiluna. Pool Nation on Cherry Pop Gamesin ensimmäinen peli, mitä ei välttämättä uskoisi, vaikka kolikon kääntöpuolella ei varsinaisesti teknisesti ihmeitä vaadita. Pool Nation on kuitenkin toisin sanoen lähes täydellinen bilispaketti.

Yksinpelin varsinainen suola on 8- ja 9-pallo –kiertueet. Tekoälyvastustajat antavat sopivaa haastetta kiertueen edetessä, ja palkinnoksi jaetaan uusia mailoja, palloja ja pelipöytiä. Yksin pääsee kokeilemaan taitojaan myös Endurance–muodossa, jossa pussitetaan mahdollisimman paljon palloja aikaa vastaan. Versus–muodossa peli taas tarjoaa vähän vapaampaa pelaamista muun muassa kahdeksan eri pelityypin ja kierrosten muokkaamisen ohella. Jostain syystä pelistä on Livessä karsittu kaksi pelityyppiä, tosin menetyskään ei ole ollut mieletön. Pelaajia löytyy pelin parista kuitenkin hyvin, ja viihdearvo on taattu. Tosin biljardi toimii silti parhaiten kaverin kanssa samalta sohvalta.

Vaikka Pool Nationissa ei ole periaatteessa mitään vikaa, ja peli on tämän hetken paras biljardipeli, jotain tuntuu kuitenkin puuttuvan. Peli yrittää olla mahdollisimman realistinen, eikä Pool Nationia siitä voi moittia, mutta tekijät olisivat voineet ottaa luovuutta mukaan aavistuksen lisää, esimerkiksi pelipöytien kanssa. Bilis saisi uusia ja haastavampia hetkiä, jos pöydät olisivat erimuotoisia. Versukseen ja rentoihin nettipeleihin olisi ihan mukavaa vaihtelua kokeilla, miten pussitus onnistuisi kolmion tai kuusikulmion muotoisilla pöydillä. Ehkä tulevaisuudessa DLC:nä sitten.

Pelistä löytyy vielä yksi ongelma, nimittäin sen musiikki. Pool Nationissa on aivan jäätävän kauheat popit. Ilman sen syvällisempiä ajatuksia ja kuunteluita suosittelen kääntämään musat minimiin. Muutoin pelin äänet, kuten pallojen ja pussitusten kolinat ovat esimerkilliset.

8 ball streak

Pool Nationin julkaisu tapahtui sopivaan aikaan. Xboxin edellisestä, hyvästä arcade-muotoisesta biljardipelistä on kulunut jo aikaa, eikä pelin 800 Microsoft-pinnan hinta ole lainkaan huono. Peli on viilailtu teknisesti viimeisen päälle biljardiksi, eikä markkinoilta löydy tällä hetkellä parempaa.