Portal Knights

Kirjoittanut: Livegamers

03.07.2017

Kukaan ei muista, kuinka kauan sitten Fracture repi rauhallisen maailman palasiksi ja upotti sen pimeyteen. On olemassa vain yksi, joka pystyy kasaamaan maailman takaisin paikoilleen ja palauttamaan valon takaisin maailmaan.
Portal Knights alkaa hahmon rakennuksella. Ensiksi valitaan pelattavaksi joko taikuri, metsästäjä tai soturi. Jokaisella edellä mainitulla on omat erikoistaistelutaitonsa -ja kykynsä. Kun hahmo on muokattu oman näköiseksi, alkaa seikkailu sirpaleisessa universumissa. Pelaajan pitää löytää ja avata portti uuteen maailmaan. Portit avautuvat portaalipalikoilla, joita pelaajan on etsittävä ja louhittava. Jokainen maailma edustaa omaa atmosfääriä, kuten viidakkoa, aavikkoa tai metsää ja jokaisella maailmalla on omat materiaalinsa, joita pelaajan on etsittävä ja louhittava päästäkseen eteenpäin ja rakentamaan itselleen uusia aseita, haarniskoja ja taikoja. Yksinkertaisuudessaan Portal Knightsissa sankarimme yhdistää maailmoja availemalla portteja toisiin maailmoihin, etsimällä kehityksiin vaadittavia materiaaleja ja päihittämällä pomovastuksia.

Roolipelien hiekkalaatikko

Kentät kuhisevat erilaisia vihollisia, jotka ovat saaneet todella paljon vaikutteita Zelda-peleistä, mutta mikäpä fantasiamaailmaan sijoittuva miekkapeli ei saisi vaikutteita Zeldasta? Pahiksia kukistamalla pelaaja kerää hahmolleen kokemuspisteitä, joiden avulla voi kehittää tämän ominaisuuksia, kuten älyä, vahvuutta ja taistelutaitoja. Sen lisäksi, että pelaajan on löydettävä erillinen portaali jokaisesta maailmasta, löytyy jokaisen kentän uumenista aarrekammio, jotka sisältävät muun muassa harvinaisia metalleja uusiin kehittelyhin.

Hyväänkään maailmaan ei rauhaa rakenneta ilman miekkatappelua. Pahoja luurankomiehiä ja hyppiviä limapalloja vastaan taistellessa huomaa nopeasti kuinka yksinkertainen taistelumekanismi pelissä on. Vaihtoehtoja on oikeastaan vain kaksi; hakkaa ja väistä. Viholliset eivät ota paljoa vahinkoa, vaikka miekka olisinkin tikkiin teroitettu. Pelaaja sen sijaan ottaa yhdestäkin osumasta vahinkoa paljon ja äkkikuolemat tulevat pelaajalle erittäin tutuiksi, jonka jälkeen hahmo palaa kentän lähtöruudulle ja menettää tietyn määrän rahaa. Kerätyt tavarat eivät kuitenkaan katoa. Turhautuminen voi olla aluksi yleistä, kun pelin mekanismiin ei ole tottunut, eivätkä aseet ole siitä parhaasta päästä. Peliä helpottaa kuitenkin ominaisuus, jolla pelaaja voi vaihtaa lennossa kamerakulman kolmannesta personnasta ensimmäiseen persoonaan ja takaisin.


Wannabee Minecraft-äkkikuolema

Portal Knights on saanut todella paljon vaikutteita myös tutusta ruotsalaisesta Minecraftista. Jokaisessa maailmassa on paljon tutkimista. Kentät sisältävät paljon salaisia luolia ja aarrekammioita, joita koluamalla löytää muun muassa jalometallia, joilla voi rakentaa parempia työpöytiä, aseita ja työkaluja. Aarrekammioista löytyvistä arkuista pelaaja saa kokemuspisteitä ja rahaa, jota voi käyttää kaupankäyntiin kauppiaiden kanssa. Minecraftin tapaan pelaaja voi rakentaa jokaisesta maailmasta oman näköisensä erilaisten elementtipalikoiden, kuten sementti-, puu- ja metallipalikoiden avulla. Talon rakennus on halpaa, eikä rakennuslupia tarvita. Työpöytäpäivitysten myötä pelaaja voi valmistaa jopa huonekaluja omaan pirttiinsä. Ärsyttävä puoli tavaroiden kehittämisessä on se, että tiettyjä elementtejä löytyy tietyistä maailmoista, joten pelaaja joutuu todella paljon matkustamaan jo valmiiksi kolutuissa maailmoissa ja siirtymävaiheissa tuijottamaan latausruudukkoa. Eri maailmojen tutkiminen vie paljon aikaa ja pelissä saa helposti kulutettua ensimmäiset kaksikymmentä tuntia löytääkseen oikeita raaka-aineita tiettyjen tavaroiden rakentamiseen. Tämä saa äkkipikaisen pelaajan turhautumaan, mutta toisaalta tämä on tae sille, että pelaaja pääsee toteuttamaan itseään koko rahan edestä.

Portal Knightsin neliskanttinen maailma saattaa aluksi olla töksähtävä, mutta loppujen lopuksi sen grafiikat palvelevat omaa maailmaansa todella hyvin, vaikkakin toistavat itseään paljon. Pelaajasta riippuen jokainen voi valita, onko pelissä hitaasti etenevä tutkiskelija, vai kohti vaaroja juokseva seikkailija. Portal Knightsissä ei paljoa sanottavaa ole; sekoitus Minecraftia ja Dragon Quest Buildersia, joka sisältää Zeldan viholliset ja taistelumekaniikan.