Pure Hold ´Em

Kirjoittanut: Livegamers

19.10.2015

Onko pokerin pelaamisessa järkeä? Suurin osa pelistä on silkkaa tuuria. Hyvä pelaaja voi korteista huolimatta voittaa lukemalla vastustajiensa elekieltä, sijoittaa oikein sekä ottaa laskelmoituja riskejä. Vaan miten elekieltä luetaan jos pokeria pelataan fyysisten korttien sijaan virtuaalisesti konsolilla.
Pokerin perusteet

Pure Hold’em -pelin kehityksestä vastaa Voofoo Studios, joka on aiemminkin tehnyt vastaavanlaisia pelejä. Peli maksaa n. 20 €. Tällä rahalla saa ainoastaan Texas Hold’em-sääntöjä seuraavan pelin. Mitään muita pokerivariaatioita pelissä ei ole.


Korttipeliksi hintalappu on turhan suuri. Pokerin pelaaminen vaatii myös valuuttaa, joka on toteutettu pelin sisäisesti. Oikealla rahalla ei siis missään vaiheessa pelata. Peli antaa käyttöön 2000 chippiä, joka vastannee noin samaa määrää euroja, mikäli pelattaisiin oikealla valuutalla. Chipit kuluvat asianmukaisesti myös yksinpeliä pelaamalla, joka tarkoittaa sitä, että mikäli rahansa häviää, peliä ei voi pelata.

Tottahan tähän on ratkaisu. Osta pelin sisäistä valuuttaa oikealla rahalla. Onneksi päivityksen jälkeen peliin tuli niin kutsuttu aloittelijoiden pöytä, jossa voi kerätä valuuttaa voittamalla, sillä pöytään pääsy on ilmaista.

iPad-vastustajia, leikkirahaa ja hissimusiikkia

Pokerin pelaaminen on melko hidastempoista, mutta graafinen anti on kaunista. Taustalla jumputtava hissimusiikki tosin latistaa tunnelmaa. Pelaajalla on mahdollisuus muokata korttipakan taustakuvaa, pöydän huovan väriä sekä chippien logoa. Kaunis graafinen ulkoasu on plussaa, mutta minkäänlaista pöydässä olon tuntua ei välity. Kanssapelaajat ovat niin moninpelissä kuin yksinpelissäkin pelkkiä pelaajakortteja tablet-tietokoneen muodossa ympäri pöytää.

Pelaajat eivät siis voi luoda pelihahmoja saati käyttää Kinect-sensorin kameraa pelatessaan, toisin kuin aikanaan Xbox 360 -konsolin Texas Hold’em -pokerissa, josta havainnekuvan voi katsoa tästä.


Itse pokerin pelaaminen vie mennessään, mutta valitettavasti siinä ei ole sisältöä pitkäksi aikaa. Peliä tai sen säätöjä ei voi muokata lainkaan kosmeettisia asioita lukuunottamatta. Avatar-hahmoja ei käytetä pelissä lainkaan, vaan vastukset ovat pelkkiä tablet-tietokoneita. Moninpeli on käytännössä tyhjää täynnä. Pelaajia ei löydy millään ja pelin tuloslistallakin on alle 100 000 käyttäjää. Plussaa siitä, että pöytään pääsyn ostosummaa voi peliä hakiessa määrittää.

Peli on kaunis ja siitä saa hupia vähäksi aikaa jos on iso pokerinälkä, mutta rahoilleen ei saa oikein vastinetta. Siinä on liikaa puutteita ja rahastuksen makua ollakseen varteenotettava vaihtoehto oikealle pokerisetille.