Sacred Citadel (Xbox Live Arcade)

Kirjoittanut: Livegamers

06.05.2013

Sacred Citadel Deep Silveriltä on sivusta kuvattu hack & slash -peli. Pelissä ei mätkintää säästellä, vaan vihollisia saa mättää huolella nenään jopa neljän jakson verran. Lisäjakson saa lataamalla sen kauppapaikalta edulliseen hintaan.

Sacred Citadel on tarkoitettu itse Sacred 3-pelin esiosaksi. Tarinaa pelissä tosin kerrotaan vain eri kappaleiden välillä, mutta sekin on toteutettu näyttävästi ja hyvin. Satunnaisia tarinankerronta-osioita saattaa tulla vastaan tietyissä kentissä. Alussa pelaaja saa valita neljästä eri hahmosta mieleisensä. Valittavana on Ranger, Mage, Warrior tai Shamaani. Hahmot ovat hyvin tasapainossa, eikä valinta oikeastaan vaikuta itse pelaamiseen. Jokaisella hahmolla on oma erikoiskykynsä, joka kehittyy hahmon mukana. Erikoiskyky sisältää kolme eri astetta, joista jokaisen hyökkäys on erilainen. Näistä viimeisin taso tappaa kaikki viholliset ruudusta kerralla. Mittaria täytetään mätkimällä vihollisia ympäri kenttää. Jokaisella erilaisella asetyypillä on omat hyvät puolensa aina kriittisen iskun toimittamiseen useammin tai haarniskan läpäisyn ominaisuudessa.

Peli on sulava ja nätti, ja musiikkikin on kohdillaan perusmättöön. Vihollisia löytyy jokunen erilainen, mutta muuten ovat aika samanlaista peruskauraa. Peliin on isketty muutamat pikkupomotkin. Pääasiassa vihollisista löytyy perusörkkejä ja kaivoskääpiöitä. Jokaisen kappaleen lopussa on vähän isompia vastuksia, jotka antavat kunnon haasteen vasta toisen kappaleen lopussa.

Must GRIIIND

Kolmannen kappaleen alussa on pelaajan pakko alkaa nostamaan leveliään pelaamalla edellisiä kenttiä uudelleen läpi. Levelit eivät yksinkertaisesti riitä pelkällä läpipeluulla. Onneksi levelin nostattaminen onnistuu erinäisillä haasteilla, joita peliin on laitettu. Kun leveleitä saa kesken kartan, voi oman tahdon mukaisesti lisätä levelin joko samantien, tai vasta kentän lopussa.

Jokaisessa kentässä on mahdollista pelata haastemuodoissa, joko kuolematta kentässä kertaakaan, pelaamalla pistemetsästystä, tai aikaa vastaan. Haasteet ovat vedonlyöntejä kaupungista löytyvältä kaverilta, joka tuplaa haasteeseen laitetun ennaltamääritellyn panoksen. Tämä on hyvä keino kartuttaa leveliä ja saada lisää rahaa varusteisiin. Maksimitaso pelissä on niinkin korkea kuin 40. Tätä ei saa täyteen yhdellä pelikerralla, joten pelissä kannattaa pelata reilusti haasteita.

Play with a friend

Moninpeli onnistuu kahden kaverin kanssa joko samalta sohvalta tai Livessä. Livessä pelaamisessa on vain yksi ongelma: pelin nettikoodi on hyvin takkuinen, mitä tulee moninpeliin. Liven yli pelatessa peli lagittaa niin pahasti, että kaverit ruudulla saattavat hyppiä laidasta toiseen toistuvasti. Tällöin saumaton hack & slash ei oikein toimi. Peli onkin parhaimmillaan samalta sohvalta pelattuna, ainakin siihen asti, että nettipeli saadaan kuntoon.