Activision lanseerasi viime vuonna Skylanders-pelisarjan. Skylanders Spyro’s Adventureksi nimetty sarjan ensimmäinen osa oli sekä kaupallinen menestys että kriitikoiden ylistämä. Skylanders: Spyro’s Adventure voittikin Toy Industry Associationin Game of the Year- ja Innovative Toy of the Year -palkinnot. Skylandereista on tullut ala-asteikäisten lasten ringeissä kova sana (ihan kuin Prätkähiiret ja teinikilpparit meikäläiselle silloin aikoinaan), eikä loppua näy.
Nyt julkaistava Skylanders: Giants on luonnollista jatkumoa ensimmäiselle osalle. Mukaan karkeloihin tulevat tällä kertaa jättiläiset, joita on pelissä mukana yhteensä kahdeksan. Jatkuuko hittisarjan menestyskierre tänäkin syksynä? Tuovatko nämä isot murskaajat lisää itua Skylanderien maailmaan? Eiköhän oteta asiasta selvää.
Pelin tarina on samanlaista huttua kuin mitä ensimmäinen osakin kaikin puolin tarjosi. Vaara uhkaa jälleen Skylandsia, ja tällä kertaa jättilaiset liittyvät Skylanderien avuksi pelastamaan maailmaa sekasorrolta. Tavoitteena on murskata kahdeksan jätin voimin pahantahtoinen KAOS. Mukana on ensimmäisestä osasta tuttujen hahmojen lisäksi myös liuta uusia, joista suurinta osaa näyttelevät luonnollisesti kahdeksan uutta jättiä. Tarinan pystyy pelaamaan lävitse myös kaksinpelinä.
Hyppää portaaliin!
Skylandersin idea on omaperäinen. Peliä pelataan pakkauksen mukana tulevilla konkreettisilla figuureilla, jotka hyppäävät ruudulle Portal of Power -laitteen kautta. Portaalilaite liitetään konsoliin piuhan avulla ja mikrosirun sisältävät figuurihahmot asetetaan sen päälle. Toisin sanoen kyseessä on tasoloikkapeli, jota ohjataan portaalilaitteeseen kytketyllä hahmolla. Siistiä ja kerrassaan omaperäistä. Peliä on myynnissä kahtena erilaisena pakettina. Starter Pack sisältää pelin, portaalin, kolme hahmoa (Tree Rexin, Jet Vacin ja Cynderin) ja pientä keräilysälää. Booster Pack taas sisältää pelkästään pelin, Tree Rexin ja keräilytavarat.
Pohjimmiltaan peli on tasoloikaksi aika simppeli. Mukana on pientä ongelmanratkontaa, vihollisten listimistä ja tavaroiden keräämistä. Näiden toimintojen lomassa pelaaja voi kouluttaa Skylandereistaan kovempia taistelijoita ja hankkia niille haluamiaan erikoiskykyjä. Koulutussysteemistä tulee kovasti mieleen Pokémon-pelit. Hahmot ovat todella kiinnostavia, yksilöllisiä ja komeita. Varsinkin jättiläiset tuovat mukavaa vaihtelua pelin alkuperäiseen hahmokaartiin.
Jos pelin haluaa läpäistä sataprosenttisesti, on ostettava lisähahmoja. Keräilyfriikeille se ei varmaan tuota hankaluutta, mutta ainakin omaan nenään homma haiskahtaa pienoiselta rahastukselta. Periaatteessa pelaajan pitäisi hankkia jokaisesta kahdeksasta elementtilajista vähintään yksi hahmo, jotta pelin koko sisältö avautuisi käytettäväksi. Kun ottaa vielä huomioon, että Starter Packistakin saa pulittaa kaupassa uutena lähes satasen, ei Skylanders-harrastuksen aloittaminen tule kovinkaan halvaksi.
Mallikkaasti toteutettu jatko-osa
Skylanders-maailma on kaikin puolin todella komeasti toteutettu. Giants-lisäosaa on yllättävän mukava pelata. Tarinamoodi onnistuu pysymään loppuun asti ja kaikkea toimintaa on mukana juuri sopivasti. Jätit tuovat oman viehätyksensä peliin ja Skylanders-universumi laajenee entisestään.
Lasten mieliksi peli on myös käännetty ääninäyttelyä myöten kokonaan suomeksi. Jos hinta ei ole este, tästä saa laadukkaan ja omaperäisen tasohyppelipelin iltojen ratoksi. Jokohan tästä konseptista aletaan pikkuhiljaa kehitellä Pokémonin tapaan jo animaatiosarjaa? Siihen nimittäin näyttäisivät ainekset olevan hyvinkin kohdillaan.