Spellspire

Kirjoittanut: Livegamers

06.07.2017

Suomalainen Spellspire on perinteinen tavauspeli, jossa taikasauvaan sonnustautunut velho kiipeää tornia ylöspäin ja loihtii vastaan tulevat luurangot ja peikot tieltä pois. Velho tekee taian, kun pelaaja tavaa satunnaisesti annetuista kirjaimista sanoja. Mitä pidempiä sanoja muodostetaan, sitä enemmän potkua velhon taikasauvasta lähtee. Pelaajalla on tietty aikaraja sanojen kokoamiseen ja mikäli aika loppuu, pahis saa vastaavasti lyödä velhoa. Panokset kovenevat mitä ylemmäksi velho kiipeää ja sanoja pitää koota yhä enemmän ja nopeammin.

Velho noituu sanoja

Peli on ulkomuodoltaan erittäin mobiilimainen, joka tuntuu pieneltä tuhlaukselta PlayStation 4:n grafiikkakortilla. Muutenkin pelin tuntuisi luonnistuvan paremmin, jos kirjaimia voisi tavata peukalolla älypuhelimen näytöllä, kuin konsoliohjaimen joystickiä siirtelemällä. Spellspire on muutenkin sellainen peli, jota pelaisi mieluummin metrossa tai linja-autossa, kuin omalla kotisohvalla.


Peli osaa olla kuitenkin koukuttava ja hioo mukavasti ruosteet pois lukion englannin opinnoista, sekä kohottaa sanavarastoa. Tätä peliä voisi suositella jokaiselle, jolla on ongelmia kansainvälisen kielen kirjoittamisesta ja miksei jopa ylioppilaskirjoitusten harjoitusmenetelmänä. Mikäli ajattelee peliä konsolipohjaisena, Spellspire voisi sopia myös mukavasti Aliaksen tilalle kotibileissä.