Star Wars: Battlefront 2

Kirjoittanut: Livegamers

05.12.2017

Star Wars: Battlefront sai positiivisen vastaanoton julkaisuvuonnaan 2015, vaikka kritiikkiäkin tippui. Suurin asia mitä peliltä toivottiin, oli yksinpeluu mahdollisuus ja peli jäi muutenkin osittain pieneksi. Pelin valmistaja DICE otti neuvosta vaarin ja päätti tuoda tuplasti enemmän sisältöä pelin jatko-osaan. Star Wars: Battlefront 2 on saanut todella paljon keskustelua aikaiseksi mikromaksuista, mutta onko peli muuten pelaamisen arvoinen?

Death to the rebells

Yksinpelikampanjan tarina sijoittuu Star Wars – Jedin paluu -elokuvan loppusuoralle ja pelaaja ohjastaa imperiumin erikoissotilasta Iden Versiota. Iden näkee Kuolemantähden tuhoutuvat kesken kapinallisia vastaan käytävää taistelua ja avaruusasemalle päästyään hän kuulee keisari Palpatinen kuolleen. Tämä saa imperiumin joukot melkein epätoivon partaalle, mutta taistelu ei ole vielä ohi, vaan on aika laittaa viimeisetkin panokset kapinallisten nujertamiseksi. Yksinpelikampanja on todella viihdyttävä ja tutuissa ympäristöissä liikkuminen ja taisteleminen Imperiumin puolella tuovat aivan uuden tuulahduksen Star Wars -saagaan. Mikään aivoja räjäyttävä kokemus tarinaosuus ei ole, mutta koukuttaa tutuilla hahmoilla vähemmän Tähtien sodasta kiinnostuneemmankin yksilön.


Moninpeliosuudet luovat kinkkisiä ja monipuolisia tilanteita. Perinteisessä ”joukkue vastaan joukkue” -pelissä pelaaja voi valita edustaako perinteistä hyökkääjää, raskasta taistelijaa vai upseeria. Kaksi ensimmäistä kertovat jo itsessään minkälaista pelityyliä hahmoina edustavat. Upseeri toimii joukkueen vetäjänä ja voi antaa erilaisia käskyjä pelaajille, mutta kuolee muita pelaajia paljon helpommin. Ensimmäisen Battlefrontin tavoin hahmot pääsevät myös ajamaan erilaisilla ajoneuvoilla, joilla saa enemmän tuhoa aikaiseksi. Kentät ovat hyvin suunniteltuja, vaikka niissä tuntuukin olevan pieni keskeneräiseksi jäänyt tunnelma, mikä korjautunee tulevien päivityksien myötä. Hieman keskeneräisiä, mutta pelattavia. Ne eivät kuitenkaan muistuta toteutuksellaan Turhapuron kartanoa. Avaruusalustaistelumoninpeli lyö monet Star Wars -fanit pöydältä ja kokematonkin pelaaja osaa nauttia TIE-hävittäjällä lentämisestä.

Voima olkoon rahapussissasi

Star Wars Battlefront 2 toi mukaan erilaiset taitokortit ja loot-laatikot. Peli itse väittää, että taitokorteilla leikkiminen on joustavaa ja lisää pelikokemusta, kun jokaisen hahmon taistelutaitoja ja erilaisia kykyjä voi vaihdella taitokorteilla. Kumpaakaan tämä ei kuitenkaan ole. Taistelijan taitokortteja pystyy vaihtelemaan vain otteluiden välissä ja niitäkin on niin paljon, että niillä temppuilu alkaa nopeasti maistumaan puulta. Loot-laatikotkaan eivät yleensä pidä sisällään mitään jännittävää sisältöä ja ovat kaiken lisäksi uskomattoman kalliita verrattuna pelistä saataviin pisteisiin. Kalliita ovat myös taistelupisteillä hankittavat hahmot ja aseet. Mikäli pelaaja haluaa saada riveihinsä esimerkiksi Darth Vaderin, on hänen kerättävä todella paljon pisteitä tämän saavuttamiseksi. Valitettavasti pisteiden kerääminen on aikaa vievää ja vaikeustason kohotessa pelaaminen muuttuu erittäin hankalaksi, kun kalliita pisteitä ei viitsi tuhlata asekehittelyihin tai muuhun peliä tasoittaviin kehityksiin. Tähän on tietenkin olemassa nopeampi ratkaisu, jota tavallisen kansan keskuudessa kutsutaan ”köyhät kyykkyyn” -ratkaisuksi. Ymmärtäisin tämän ominaisuuden, jos kyseessä olisi ilmaispeli, mutta Star Wars Battlefront 2 on täysihintainen peli.


Pelattavuus on luotu helposti opittavaksi ja sitä se onkin. Pelaaja voi valita makunsa mukaan pelaako hahmolla kolmannessa vai ensimmäisessä persoonassa. DICE on selvästi korjannut aikaisemman pelinsä puutokset, mutta unohtanut jättää jo valmiiksi toimivat ominaisuudet kehittämättä. Äänimaailma ja ääniefektit toimivat loistavasti Battlefront 2:ssa ja jokainen laser-pyssy tuntuu uskottavalta, eikä teennäiseltä. Taistelupistejärjestelmä latistaa pelikokemusta huomattavasti, mutta ei Star Wars Battlefront sentään surkea ole. Peliä uskaltaa helposti suositella vähääkään Star Wars -saagasta kiinnostuneelle henkilölle, mutta pelin luoma kiilto voi himmetä valitettavan nopeasti.