Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows (Xbox Live Arcade)

Kirjoittanut: Livegamers

07.10.2013

Microsoftin Summer of Arcade -kampanjan viimeinen tekele Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows menee suoraan tämän vuoden floppikansioon. Vuosi 2013 on ollut surkeaa katsottavaa monien julkaisujen osalta, eikä TMNT: OOTS tee poikkeusta.
Out of the Shadows alkaa palavasta tehtaasta, jossa juostaan, yllätys yllätys, Aprililla. Alkuun tulee pieni tutoriaali siitä, miten peliä pelataan ja seuraavaksi April jo kidnapataankin. Seuraavaksi lähdetään pelastamaan Aprilia Footin ja Silppurin kynsistä. Alun Aprililla juoksentelu on lyhytaikasta, minkä jälkeen päästään itse kilpikonnien puikkoihin. Hahmojen ohjaaminen on erittäin kankeaa ja takkuista. Ruudunpäivityskin tökkii todella pahasti.

Mätkintää on kiitettävästi ja liikkeitäkin konnilta löytyy. Valitettavasti kombot ja muut liikkeet ovat kutienkin vaikeahkoja toteuttaa, jolloin pelaaminen menee auttamatta nappuloiden satunnaiseksi hakkaamiseksi. Jokaisella turtlella on oma hahmonkehityspuu, mutta ne ovat erittäin sekavaa luettavaa, ja kehittäminen on todella hidasta. Nostettuaan tasoa pelaaja saa X-määrän pisteitä jaettavaksi kaikille neljälle hahmolle. On myös mahdollista antaa kaikki pisteet vain yhdelle, mutta tämä hankaloittaa pelaamista muiden jäädessä kehityksessä jälkeen.

Ei tarvitse edes pelata pitkään ennen kuin tekee jo mieli lopettaa kokonaan. Moninpeli on yksi tekijä, joka tällaisen tunteen saa aikaan. Pätkimistä on havaittavissa runsaasti ja taistelukohtaukset ovat yhtä tuskaa. Lagia on niin paljon, että lopetettuaan vihollisten mätkimisen kilppari sen kun hakkaa ja hakkaa, vaikka pelaaja olisi jo lopettanut nappien painamisen. Satunnaisia bugeja löytyy myös moninpeliaulasta poistuessa. Aulasta ei pääse pois kovin helposti – pelin näin päättäessä. Usean kymmenen yrityskerran jälkeen jouduin menemään dashboardin kautta päästäkseni pois aulasta. Moninpeliä ei auta edes se, että pelaa samalla konsolilla. Peli pätkii tästä huolimatta, minkä luulisi olleen 90-luvun ongelma.


Arcade

Positiivista löytyy kilppareiden päämajasta, jossa on nurkkaan sijoitettu arcade-konsoli. Tällä pääsee pelaamaan sitä vanhaa tuttua TMNT-peliä, joka on sivusta kuvattua mätkintää, samoilla hahmoilla vanhan kansan tyylin. Ohjaus on yhtä kankeaa, mutta eipä pätki ruudunpäivitys. Arcade-masiina onkin ainoa hyvä asia tekeleessä, tosin se ei ihan taida riittää kriteeriksi, jonka vuoksi ostaa peliä.

Tämä vuosi on ollut harvinaisen surkea Ö-luokan pelien suhteen. Näihin lukeutuvat Dark, Iron Sky, Ride to Hell: Retribution, The Walking Dead: Survival Instinct sekä Sniper Ghost Warrior 2 ihan näin muutaman nimetäkseni. Valitettavasti TMNT: OOTS ei tee tähän listaan poikkeusta. Kiireellä väsätty, päälle liimattu juoni ja ruudunpäivitysongelmat tekevät pelaamisesta yhtä tuskaa. Puhumattakaan kameran kuvakulman pomppimisesta kesken pelin – kamera vaan ei tunnu tietävän missä sen pitäisi olla. Päänsärky on taattu.