Tony Hawk: Pro Skater HD (Xbox Live Arcade)

Kirjoittanut: Livegamers

20.08.2012

Maineikas Tony Hawk -pelisarja raivasi tiensä kuluvana kesänä ensimmäistä kertaa Live Arcadeen. Tony Hawk’s Pro Skater HD:ssa yhdistyvät kahden ensimmäisen pelin kentät, uudet teräväpiirtografiikat, ensimmäisistä osista tutut tehtävät sekä vanha skeittaajakaarti Tony Hawkin johdolla.
Tony Hawk’s Pro Skaterit ovat olleet huikeita myyntimenestyksiä vuodesta toiseen. Ainoastaan viimeisimmistä tuotoksista Tony Hawk: RIDE ja Tony Hawk: SHRED eivät ole oikein ottaneet tuulta allensa pöhkön lautaohjaimen ja sen käsittämättömän surkean pelattavuuden takia. Jaksaako Tony Hawk’s Pro Skaterin uudelleenlämmitelty arcade-painos vielä innostaa vai joko olisi aika lyödä hanskat tiskiin sarjan osalta?

Rullat pyörimään sano Toni

1200 Microsoft-pisteen hintaisen Tony Hawk’s Pro Skater HD:n tuntuma on snadisti arcade. Siinä missä pelisarjan viimeisimmissä osissa temppujen tekemistä on vaikeutettu ja monimutkaistettu huomattavasti, palaa Tony Hawk’s Pro Skater HD aikalailla juurilleen. Temppuja tehdään muutaman näpyskän voimin ja pelaamisessa pitää kiinnittää yllättävän paljon huomiota alastuloon. Täydellinen combo voi helpostikin kaatua ei-niin-täydelliseen alastuloon.

Jostain syystä tuntuu, että peli on kuitenkin tällaisenaan pelattavuudeltaan hieman puutteellinen. Kun uusimmissa versioissa on tottunut käyttämään hyväkseen myös oikeata tattia ja paljon monipuolisempia kontrolleja, puuttuu Tony Hawk’s Pro Skater HD:sta tältä osin haastetta. Tiedoksi vielä, että pelattavuuden suhteen ei ole HD-remakeen tehty juurikaan muutoksia, kaikin puolin pelattavuus on tismalleen sama kuin alkuperäisversioissa.

Peli sisältää seitsemän legendaarista skeittauskenttää ensimmäisestä ja toisesta Tony Hawk’s Pro Skaterista. Uramuodossa yritetään suorittaa erinäisiä tehtäviä, jotka voivat liittyä joko tyylipisteiden tehtailuun tai esineiden keräämiseen. Mitä pidemmälle pelaaja etenee urallaan, sitä vaikeammaksi tehtävät kenttä kentältä lopulta tulevat. Viimeisissä kentissä saa jo kunnolla kiristellä hampaita, jotta saa tarvittavat tyylipisteet kokoon. Tehtäviä suorittamalla ansaitsee samalla rahaa, jolla voi ostaa esimerkiksi uusia välineitä kaupasta.

Häiritsevää on se, että kenttiä on kuitenkin aivan liian vähän! Keskivertoa näppärämpi taituri pelaa pelin läpi hetkessä. Activision on kylläkin lupaillut lisää skeittausympäristöjä peliin lähitulevaisuudessa, lisäsisältöpakettien muodossa.

Hupaisa moninpeli tuo lisäarvoa

Peli tukee myös Livessä pelattavaa moninpeliä. Pelimuotoja löytyy yhteensä neljä kappaletta: Trick Attack (kahden minuutin pistetaistelu), Graffiti Mode (mitä enemmän keräät esineitä kentästä, sitä parempia temppuja saat aikaiseksi), Big Head Elimination (selvitymispelimuoto, jossa pitää jatkaa temppujen tekemistä, jotta säästyy pään puhkeamiselta) ja Free Skate (vapaata skeittaamista ympäri aluetta). Moninpeli kehkeytyi itse asiassa pelin vetonaulaksi – sitä jaksoi jauhaa yksinpelin läpipeluun jälkeen monia tunteja.

Voitaisiin sanoa, että arcade-peliksi Tony Hawk’s Pro Skater HD näyttää ihan kelvolliselta. Alkuperäisiin grafiikoihin verrattuna erohan on kuin päivällä ja yöllä, mutta jos verrataankin sitten taas esimerkiksi SKATE-pelien ulkoasuun, ollaan Activisionilla valovuosia vieläkin jäljessä. Tony Hawk’s Pro Skater HD sisältää alkuperäiseltä soundtrackilta tuttuja skeittipunk-kappaleita. Kuitenkin jostain syystä puolet alkuperäisistä kappaleista on tiputettu kokonaan pois.

Viihdekynnys ylitetty

Tony Hawk’s Pro Skater HD on kaikin puolin kelpo viihdettä. Uudeksi Tony Hawk -tuotokseksi pelissä on kylläkin aivan liian vähän sisältöä. Tämä ei kuitenkaan tule mitä luultavimmin häiritsemään pelisarjan tosifaneja, joille kyseessä on hankkimisen arvoinen tuotos. Nyt on tilaisuus siis sukeltaa takaisin kahden ensimmäisen Tony Hawkin maailmoihin.