UNO RUSH (Xbox Live Arcade)

Kirjoittanut: Livegamers

21.04.2009

Alkuperäinen UNO julkaistiin keväällä 2006 ja se on edelleenkin Live Arcaden parhaita korttipelejä. Samalla UNO on malliesimerkki siitä, miten klassinen korttipeli tulee toteuttaa toimivasti ja modernisti Livessä. UNO Rush ei pärjää yhtään esikuvaansa huonommin ja on pienillä uudistuksilla varustettuna jopa parempi peli. Olen kuitenkin varma siitä, ettei hektisempi pelitahti miellytä kaikkia.
Kiire päälle painaa

UNO Rushin merkittävimmät erot tavalliseen UNOon ovat, että vastustajien kortit ovat jatkuvasti kaikkien nähtävillä ja koko ajan on kiire: tästä nimi UNO Rush. Käsissä olevista korteista on edelleenkin päästävä eroon, mutta nyt omalla vuorollaan samaa väriä tai numeroa olevia kortteja voi lätkiä niin paljon kuin niitä kädessä piisaa. Tärkeää onkin järjestää korttinsa oikeaan järjestykseen ja juuri tässä tulee aina kiire: aika on erittäin rajallinen ja vastustajan pelaamat kortit vaikuttavat omaan peliin nopeasti ja merkittävästi. Uusi lähestymistapa on kaikin puolin toimiva, mutta jos haluat pelata korttia kaikessa rauhassa ilman kiireen kierää niin UNO Rush ei todellakaan ole sinua varten.

Runsasmuotoinen ominaisuuksiltaan

Pelissä on yksinpeli, mutta sitä ei kannata pelata muuta kuin harjoitellessaan tekoälyn kanssa sääntöjä ja taktiikoita. UNO Rushin leipä & kala on tietenkin moninpeli, joka onnistuu niin paikallisesti kuin Liven kauttakin. Uutuutena on mahdollisuus kutsua helposti nimenomaan omia ystäviä tai Party Chatin jäseniä peliin suoraan. Yksinkin pääsee moninpelistä nopeasti nauttimaan valitsemalla joko Ranked tai Player Match. Itse suosittelen reilusti valitsemaan Player Matchin, koska siinä saa valita säännöt mieleisikseen ja ennen kaikkea hidastamaan pelinopeuden normaalilta slow-tasolle. Pelattavat muodot ovat 1) Standard, jossa on määrä kerätä tietty määrä pisteitä voiton saavuttaakseen, 2) Elimination, jossa viimeinen määrätyn pistemäärän saavuttanut voittaa sekä 3) Partner UNO, jossa pelataan yhden kaverin kanssa samaan pussiin yhteisen hyvän eteen.

Jos et Xbox Liveä juuri käytä niin UNO Rushia ei kannata hankkia. Nettipeliominaisuuksia aktiivisesti hyödyntäville peli kuitenkin tarjoaa kaiken sen, mitä vain voi toivoa ammattitaidolla toteutetulta Live Arcade -korttipeliltä.

Kepeä tunnelma

Graafisesti Rush on edeltäjänsä kaltainen: kirkkaat värit yhdistettynä yksinkertaiseen ulkoasuun on omiaan luomaa kepeää ja rentouttavaa tunnelmaa, joka tosin karisee kiireen puskiessa päälle jatkuvasti. Äänimaailma on sekin heleää ja positiivista ja taustalla soiva musiikki on juuri kokonaisuuteen sopivaa.

Kokonaisuutena UNO Rush on yhtä ammattitaidolla toteutettu kuin alkuperäinen UNOkin, joten kysymys tuleekin olemaan se, pitääkö enemmän nopeatempoisesta korttitaistelusta (UNO Rush) vai rauhallisesta taktikoinnista aamukahvin ääressä (UNO).