Word Puzzle (Xbox Live Arcade)

Kirjoittanut: Livegamers

30.01.2008

Sanapelit ovat yleistyneet hurjaa vauhtia ja televisiosta erilaisia sanapelejä tuleekin tuutin täydeltä. Nyt myös Xbox 360:lle saadaan oma sanapeli, kun Microsoft Game Studios julkaisi Word Puzzle –pelin Xbox Live Arcade valikoimaan. Pelissä on siis tarkoitus löytää ristikosta tietyt sanat määrätyn ajan kuluessa. Kielivaihtoehtoina sanoille löytyy englanti, ranska, saksa sekä espanja. Suomea ei ole saatavilla, mikä on harmi, varsinkin Survival –moodi olisi sitä kaivannut.
Combo, Combo

Arcade –moodissa pelaajan pitää löytää määritellyt sanat ennenkuin aika kuluu loppuun. Lisäksi nopeasti peräkkäin löydetyt sanat tuottavat jatkumon eli Combon. Mitä pidempi Combo, sitä paremmat pisteet. Ristikko muuttuu aika ajoin erilaiseksi ja pidemmälle mentäessä ristikko kasvaa kokoajan isommaksi. Tämä tuottaa kuitenkin hyvin ison miinuspuolen, sillä liikkuminen isossa ruudukossa on vaikeaa ja hyvin hidasta. Käyttöliittymä vaan ei pysy perässä. Arcade –moodissa peli antaa aina vihjeen sanan sijainnista korostamalla kirjaimen sanan joko loppu- tai alkupäästä.

Survival –pelimuodossa tarkoituksena on selvitä mahdollisimman pitkään ja löytäen sanoja alati muuttuvasta ristikosta. Erilaisten esteiden kuten pommien kierto on pakollista selvitäkseen. Tietyt sanat pitää löytää ennenkuin pommi räjähtää ja näin ollen poistaa sanat listasta. Pelimuodossa esiintyy myös satunnaisesti häiriötekijöitä kuten pomppiva kaveri, joka rajoittaa pelilaudan näkemistä. Tässä pelimuodossa ei anneta apuja sanojen löytämiseen ristikosta, vaan ne on itse sieltä löydettävä. Tämä tuottaa hieman ongelmia, johtuen lähinnä vieraista kielistä, joita en itse hahmota niin helposti kuin jos kielenä olisi suomi. Pisteitä kerätään löytämällä nopeasti sanoja ja myös tietyistä sanoista saa tupla pisteitä jos ne löytää tiettyyn aikaan.

Free Play –moodissa, eli vapaasti suomennettuna vapaassa pelitilassa, voidaan pelata jompaa kumpaa ylempänä mainituista pelimoodeista, arcadea tai survivalia. Kuitenkin ilman aikarajoitetta, joten meininki on huomattavasti rennompaa. Myös pelilaudan voi valita mieleisekseen.

Moninpeliä voi pelata Xbox Liven kautta tai samalta konsolilta. Sinänsä hauska idea, mutta pelistä tulee äärimmäisen sotkuista varsinkin samalta konsolilta pelatessa. Verkkoviivettä ei esiintynyt Liven kautta pelatessa.

Game Over

Word Puzzle on ihan kivaa pelattavaa aina silloin tällöin, mutta pidemmän päälle äärimmäisen hidas käyttöliittymä tappaa koko pelikokemuksen. Myöskään ulkoasussa ei ole sen enempää kehumista, taustakuvat ovat kyllä värikkäitä, mutta itse pelilauta on erittäin rujo. Kokonaisuudessaan peli on kohtalaisen heikko esitys sanojen etsintä pelistä.

Nykyisellä 800 MP hintalapulla varustettuna kannattaa miettiä kahdesti ostaako pelin vai odoittaako mahdollista hinnanalennusta.