Worms W.M.D

Kirjoittanut: Livegamers

01.11.2016

Team17 julkaisi syksyllä uuden Worms -sarjaan sijoittuvan pelin Worms W.M.D. Worms W.M.D on Team17 yhtiön kahdeskymmeneskuudes Worms-peli. Suuria esittelyjä kyseinen teos ei kaipaa, sillä miksi keksiä pyörää uudestaan. Peli on yksinkertainen, ja sen sisälle pääsemiseen ei tarvitse olla mikään ruudin keksijä. Pelistä voi nauttia niin vanhat kuin nuoretkin.
Halleluja!

Worms W.M.D jatkaa perinteistä kaksiulotteista strategia- ja taistelupelin tyyliä. Pelin yksinkertaisena tarkoituksena on tuhota vastustajan matojoukkue. Varsinaista tarinaa pelissä ei ole, eikä sitä tarvita. Otat vain ohjaimen käteen, ja käyt pelaamaan.

Pelaaja pystyy rakentamaan oman näköisensä matojoukkueen, jolla hän alkaa taistelemaan erilaisissa kentissä, ja suorittaa erilaisia haasteita. Pelaaja voi päättää miltä madot kuulostavat, näyttävät ja minkä nimiset he ovat. Pelaaja voi muokata matojoukkuettaan pelin edetessä, ja haalia uusia ominaisuuksia madoille, kuten erilaisia päähineitä, suorittamalla kenttien omia haasteita.

Pelin grafiikat ovat hienot, yksityiskohtaiset ja mukavan sarjakuvamaiset. Pelaaja pystyy kentissä menemään rakennusten sisällekin, joka on uutta tässä pelimoodissa. Rakennusten sisältä saattaa löytyä erilaisia bonuksia, jotka avaavat ovia uusiin kenttiin. Peli ei ole enää pelkästään ”ammu ja voita” -tyyppinen, vaan pelaajan pitää tutkia jokainen nurkka päästäkseen pelissä eteenpäin.

Loppuuko aseista potku?

Uutena puolena peliin on tullut aseiden kehittäminen. Tämä ominaisuus on erittäin hyvä monipelattavuudessa. Perinteisesti Worms etenee niin, että tehdään liike, odotetaan vuoroa ja tehdään jälleen liike. Tämä vuoropohjainen pelattavuus voi raastaa hermoja. Vuoron odottaminen sujuukin nyt sujuvammin, kun pelaaja voi virittää esimerkiksi sinkoaan odotellessaan omaa vuoroaan, samalla kun vastustaja tekee oman siirtonsa.


Piristystä perinteiseen vuoropohjaiseen pelattavuuteen tuovat myös uudet ajoneuvot, muun muassa panssarivaunu, taisteluhelikopteri ja uusi M.A.C -taistelurobotti. Peliin on tuotu myös uusia kiinteitä aseita, kuten kranaatinheitin, liekinheitin ja konekivääri.

Hauska ja haastava

Worms W.M.D on yksinkertainen ja hauska, mutta nopeasti koluttu läpi, varsinkin yksinpelinä. Hermoja saattavat raastaa tietokoneen ylihyvät madot, jotka osaavat helposti ampua tarkkoja laukauksia.

Pelin tarjoamat erilliset haasteet vaativat monen tunnin harjoittelun, ja kokematon Worms-pelaaja saattaa saada tästä harmaita hiuksia. Tällaiset haasteet tuovat muistoja kahdeksan bittisten pelien saralta, jolloin jokainen liike oli ratkaiseva. Vaikeus ja haasteellisuus eivät kuitenkaan tarkoita, että peli olisi huono.

Moninpelissä Worms W.M.D tarjoaa lukemattomia eri taisteluvariaatioita, ja tuntien ajan hauskanpitoa ja kisailua. Worms W.M.D toimii paremmin useammalla pelaajalla kuin yhdellä, mutta tarjoaa yhdellekin pelaajalle paljon haasteita ja aivopähkinöitä.

Jokaisesta pelistä löytyy heikkoja puolia, ja niitä on löytynyt myös Worms pelisarjasta. Worms W.M.D kuitenkin tuntuu sellaiselta kokonaisuudelta, jossa on osattu ottaa kaikki pelisarjan elinkaaren varrella esiin tulleet epäkohdat huomioon ja jättää nämä flopit pelin ulkopuolelle. Worms W.M.D on kuin sekahedelmäsmoothie, johon on kerätty edellisten pelien parhaat puolet, ja sekoitettu ne yhdeksi hyväksi kokonaisuudeksi.