Yetisports Arctic Adventures

Kirjoittanut: Livegamers

18.08.2005

Itävallassa ollessani sain haltuuni Yetisports Artic Adventures -pelin.Se on jatko-osa netistä löytyville 2D-javapeleille. Tässä pelissä ideoita on viety entistä pidemmälle, joten 3D-grafiikka ja moninpelattavuus ovat mukana. Xboxilla ei ole runsauden pulaa tämän kaltaisista peleistä, joten päätin testata Yetisportsin vetovoiman illalla kaveriporukassa.

Pingviinille selkään

Peli sisältää kaikkiaan 8 erilaista minipeliä, 21 erilaisella variaatiolla. Suurin osa ideoista on javapeleistä tuttua, mutta uuttakin onneksi mahtuu mukaan. Kaikki minipelit ovat arktisessa ympäristössä ja pelattavina hahmoina Yeti, pingviinit sekä albatrossi. Hahmot ovat varsin pehmoja, mutta 3+ ikäraja-leimalla varustettuun peliin ne soveltuvat hyvin. Pelimuodoista tärkein on ehkä baseball, jossa tukeva Yeti mätkii mailalla avuttomia pingviinejä. Idea on hauska ja jaksaa koukuttaa ainakin parin tunnin verran kavereiden kanssa pelattaessa. Naurut irtoavat useamman kerran avuttoman pingviinin kirkuessa karua kohtaloaan. Suurempaa tyydytystä tästä pelimuodosta ei valitettavasti saa. Muut pelimuodot ovatkin sitten tutumpia – ja samalla tylsempiä. Toteutus on kaikissa pelimuodoissa varsin yksinkertainen, sisältäen useimmiten ajoitusta ja voiman suuntaamista oikeaan paikkaan. Freeflight, Pinguflight, Pingugolf, Half pipe racing ja Pingudarts ovat ihan hauskoja pelimuotoja, mutta pidemmän päälle ainoastaan tuttuja ideoita puettuina uusiin vaatteisiin ja itävaltalaiseen teknomusiikkiin. Minipeleistä huonoin on ehdottomasti Snowboarding. Kyseinen pelimuoto nykii pahasti ja kameran kanssa on runsaasti ongelmia. Pelimutoja olisi saanut olla ainakin kymmen lisää, jotta voitaisiin puhua aidosti monipuolisesta pelistä. Vaikeustasoja on pelissä on vain kolme, joista kaikki ovat varsin helppoja – eli todelliset haasteet jäävät aika vähiin.

Kiiltävää vettä ja vähemmän kiiltävää lunta

Graafisesti peli on keskinkertaista tasoa useilla säihkyvillä sarjakuvamaisilla pinnoilla. Olisi vain ollut suotavaa, että grafiikkaan olisi panostettu enemmän, sillä harva Xbox-peli näyttää lähes samalta kuin netissä pelattava sukulaisensa. Musiikin puolella itseään toistava teknojumputus on ikävää korville viimeistään toisen pelitunnin jälkeen. Xbox Livestä löytyy Scoreboardit omien tuloksien mittaamiseen, tähän tuskin löytyy halua edes kaikista fanaattisimmalta pingviininkurittajalta.

Kavereiden kanssa hauskempaa

Moninpelinä Yetisports tuntuu huomattavasti hauskemmalta. Yksinkertaisesta pelattavuudesta tai viime vuosikymmeltä peräisin olevasta graafisesta ilmeestä ei jaksa välittää, kun kiihkeä kamppailu arktisen saaren mestarista alkaa. Moninpeli on toteuttu kiitettävästi ja partypelinä isolla porukalla Yetisports alkaakin tuntua aivan eri peliltä.

Yhteenveto

Yetisports on uusilla ideoilla varustettu vanhoja pelityyppejä apunaan käyttävä yksinkertainen partypeli kaikenikäisille. Yksipelinä pelistä ei irtoa juuri mitään. Moninpelinä Yetisports on sen sijaan viihdyttävä kokonaisuus.