Zumba Fitness Core

Kirjoittanut: Livegamers

21.12.2012

Tällä kertaa zumbaaminen keskitetään pääasiallisesti vatsalihasten vahvistamiseen ja muokkaamiseen kuitenkaan unohtamatta muuta kroppaa. Tottahan toki nimikin sen sanoo, Zumba Fitness Core. Pelistä löytyy 40 uutta kappaletta sekä toistakymmentä eri tanssilajia.

Valikot ovat hyvin selkeät, ja valittavissa on yksittäisen kappaleen tahdissa zumbaamisen lisäksi zumbatunteja sekä liikkeiden harjoitteluosio. Ensikosketus koko liikuntamuotoon kannattaa ottaa harjoitteluosiosta. Valittavissa on eri tanssilajien perusaskeleista vaikeampiin liikesarjoihin, joita sitten hiotaan ruudulla näkyvän ohjaajan kanssa. Kinect tunnistaa pelaajan liikkeet erittäin mallikkaasti ja neuvoo pelaajaa visuaalisesti, mikäli jokin liike ei mene oikein. Virheensä huomaa ruudulla näkyvästä opettajasta, sillä tällä hohkaa jokin raaja punaisella rajauksella, jos liike ei ole tehty oikein. Peli ei itsessään siis anna mitään vokaalista neuvoa, vaan pyrkii kohdistamaan aloittelevan zumbaoppilaan virheen visuaalisesti. Pieni lapsus on kuitenkin sattunut pelintekijöille harjoitteluosiossa, sillä seuraavaa opeteltavaa liikettä ei pysty vaihtamaan lennosta, vaan oppilaan on palattava harjoitteluosion valikkoon aloittaakseen seuraavan oppitunnin. Tätä toimenpidettä helpottaa kuitenkin hyvin toimivat äänikomennot. Itse asiassa valikoita kannattaa ohjata äänikomennoilla, sillä valikoiden käyttöliittymä tuntuu kädellä ohjattuna vähän turhankin herkältä. Opeteltavaa onkin paljon, sillä eri tanssilajeja löytyy toistakymmentä aina jivesta salsaan.

Zumba rumba bueno…

Verkkahousut jalkaan, hikinauha otsalle ja zumba-tunnille. Treenien pituudet ovat valittavissa tarpeen mukaan lyhyistä 20 minuutin mittaisista pyrähdyksistä keskipitkiin tai koko tunnin kestäviin setteihin. Tunnit ovat hyvin intensiivisiä keskittyen yleisesti vatsalihaksiin ja kestävyyteen. Syke nousee nopeasti kovatempoisen tanssin ohella ja hikipisarat ilmestyvät otsalle huomaamatta. Alkuun zumbaaminen tuntui ihan mukiin menevältä ja jopa hauskalta, mutta Jiven muuttuessa Bollywoodmaiseksi lantion keikutteluksi hauskuus loppui kuin seinään. Itseäni ei ole muutenkaan tanssinlahjoilla siunattu, joten soppa oli valmis. Hauskuus muuttui turhautumiseksi, kun yksinkertaisesti jotkin sarjat eivät vain mene jakeluun ja lantio liiku niin nopeasti kuin pitäisi. Niinpä testaajaksi vaihdettiin kauniimman sukupuolen edustaja, sillä ei tämä oikeasti ole tosimiesten juttu. Vaihdosta huolimatta huomiot olivat kuitenkin samat, tosin huomasi n nauttivani zumbasta enemmän katsojana kuin suorittajana.

Keskivartalon kidutusta

Kyllä se on myönnettävä. Zumba Fitness Core tosiaan osuu sinne minne se lupaa eli keskivartaloon. Todisteena tästä hieman arat vatsa- sekä kylkilihakset. Zumba Fitness Core on kelpo vaihtoehto liikkumiseen, sillä pelin hinnalla et montaa oikeaa zumbatuntia salilla vietä. Kaiken lisäksi zumbaaminen kehittää koordinaatiokykyä. Kelpo peli, mikäli nauttii liikunnasta ja varsinkin tanssimisesta.