Zumba Fitness Rush

Kirjoittanut: Livegamers

19.04.2012

Alberto Perezin kehittämä zumba on yhdistelmä erilaisia latinolaisia tanssimuotoja, joiden tarkoituksena on tehdä kunto-ohjelmasta viihdyttävä ja motivoiva yksinkertaisia tanssiliikkeitä ja menevää musiikkia hyödyntäen. Tanssilajien monipuolinen hyödyntäminen kuntoliikunnassa nopeatempoisen musiikin kanssa pystyy aktivoimaan lähes yhdeksänkymmentä prosenttia ihmisen lihaksistosta.
Ei siis mikään ihme, että zumba on valloittanut maailman.

Ai pitääks mun tanssii muka?

Henkilökohtaisesti tanssi ja lähes kaikki sen muodot istuvat omaan kroppaani yhtä hyvin kuin legginsit Jabba the Huttille. Tanssi on erittäin hieno tapa tuoda esille oman kehon hallintaa, ja ammattilaistason tanssia katseleekin mielellään. Olohuonemuotoon käännettynä zumba toimii varmasti niille, joille ei ole jäänyt alaluokilta traumoja väkisintanssittamisesta.

Itse pelinä Zumba Fitness Rush on ihan mukiinmenevä paketti. Sen visuaalinen anti on kiitettävää luokkaa varsinkin Tutorial-osiossa, jossa pelaajalle opetetaan liikkeitä; Kinect-sensoria käytetään erittäin upeasti hyödyksi. Peli osaa kertoa mikä raaja teki virheliikkeen ja miten liike pitäisi oikeasti tehdä. Myös tempoa pystyy hidastamaan tai laskemaan. Sensori hallitsee myös äänikomennot, jolloin valikoissa liikkuminen sekä temmon muuttaminen harjoitellessa hoituu kätevästi.

Harjoitteluosio onkin hyvä käydä perusteellisesti läpi, sillä itse pelitilassa palaute oikean liikkeen tekemisestä ei ole harjoittelutilaa vastaava, vaan käytössä on viiden tähden asteikko, joka kertoo kuinka hyvin liike suoritettiin. Tämän lisäksi ohjaajan liikkeitä on vaikea seurata kun täyttä liikesarjaa kuvaavia ohjeita ei ruudulla näy. Harjoittelun avulla pääsee kuitenkin kappaleen liikkeisiin hyvin käsiksi ja jotkut niistä ovatkin erittäin yksinkertaisia.

Do it like they do it on TV-Shop channel

Zumba Fitness Rush on kelpo treenipeli, jota voi pelata myös kaksi samaan aikaan. Tällöin vaaditaan melkoisesti tilaa ja Kinect-sensori on hyvä sijoittaa mahdollisimman korkealle hyvän tunnistuksen takaamiseksi. Mukana on myös Zumba Class -tila, joka nimensä mukaisesti pitää sisällään tunnin harjoitteluputken. Valittavana on lyhyt, keskipitkä tai täyspitkä zumbatunti.

Miesten tanssipeliksi ZFR:stä ei kuitenkaan taida olla. Se pitää sisällään vain lattareita noin 40 kappaleen verran, eikä sellaisia tosimies rupea tanssimaan. Let’s face it, Zumba Rush on peli kauniimmalle sukupuolelle ja siihen tämä peli on omiaan. Peli tarjoaa hyvät puitteet korvata ne ostosteeveestä ostetut zumba-DVD-setit. Mukana tulee komeita karjuja ohjastamaan kuinka heilutella lanteita ja hitto sentään: pelihän vielä kertoo kuinka monta kaloria on tullut poltettua ja menevätkö liikkeet ylipäätään sinnepäin.

Vielä kun lisätään mukaan moninpeli, niin kämppä muuttuu kohta peilisaliksi, jossa pidetään naapuruston tyttöjen kanssa zumbabileitä. Hikiset naiset ovat niin ihania. Right?