2014 FIFA World Cup Brazil

Kirjoittanut: Livegamers

15.06.2014

Futiksen MM-kisat ovat täällä taas. Brasiliassa tänä vuonna järjestettävät potkupallokarkelot saavat jälleen kerran joukon suomalaisia vaeltamaan televisioiden ääreen – vaikka kisoissa ei pelaa vieläkään yhtään suomalaista pelaajaa.
Nyt on aika ottaa selvää miltä maistuu samaisten MM-kisojen virallinen kisapeli. Mukana on 203 virallista maajoukkuetta (mukana tietenkin myös Suomi) ja 12 erinäistä MM-kisastadionia. 2014 FIFA World Cup Brazilia ei ole saatavilla uuden sukupolven konsoleille, vaan se julkaistaan varman päälle vanhoille konsolialustoille.

Leighton Beans

Urheilukisapelit ovat tupanneet olemaan vuodesta toiseen pelillisesti lähes tismalleen samanlaisia kuin emopelinsä – tässä tapauksessa verratten tietenkin FIFA 14 -futispeliin, joka sai julkaisunsa viime syksynä. Tämänvuotinen pelikään ei oikeastaan tee poikkeusta sääntöön; kyseessä on tismalleen sama FIFA 14 muutamia uudistuksia ja viilauksia lukuunottamatta.

Jos nyt jotenkin verrataan teosta viimesyksyiseen emopeliin, on World Cup -versiosta tehty enemmän arcade-tyyppinen pikafutis. Peli on suoraviivaisempaa ja ehkä vähemmän taktisempaa. Siinä missä alkuperäinen FIFA 14 oli fanaattista pallon kanssa hautomista ja mallailua, luottaa uusi FIFA selvästi vauhtiin ja äärimmäisen nopeaan tempoon. Se on oikeastaan ihan toimiva ratkaisu: tätä pelataan kisojen aikana silkan hauskuuden vuoksi, ei tosissaan. Arcade-tuntuma mielestäni toimii, eikä tässä ole aihetta risuille.

Sunday Klose-T Dinner

Sisältöä kisapelissä on huomattavasti vähemmän, mutta se nyt ei varmasti ole kenellekään yllätys. Monet eivät kuitenkaan varmasti haluaisi tällaisesta World Cup -hassuttelusta maksaa ihan täyttä hintaa, kun sisältöä ei ole alkuperäiseen peliin verrattuna nimeksikään. En keksi hirveästi soolona muuta läpipelattavaa pelissä kuin Road to FIFA World Cupin (raivaa tiesi kisoihin ja voitat ne) ja Captain Your Country (pääse joukkueen kapteeniksi ja raivaa tie kohti Brasilian kisoja).


Moninpelissä onkin sitten enemmän jauhettavaa. Voit haastaa kaverisi joko Online FIFA World Cupissa, Road to Rio De Janeirossa tai sitten ihan vain Friendly-matseissa. Tottakai moninpeli saman television ääressä kaveria vastaan on aina yhtä viihdyttävää.

Ulkoasua on ehostettu enemmän karnevaalityyliin pelin alkuvalikoista lähtien. Yleisö metelöi, joka puolella lentelee värikkäitä serpentiinejä ja sambamusiikki pauhaa. Tunnelma on loistava ja siinä 2014 FIFA World Cup Brazil onnistuukin erinomaisesti.

Wine Rooney

MM-kisapeli tarjoaa ennen kaikkea mukavaa pelattavaa ja hyvää tunnelmaa. Soundtrackille on ahdettu muun muassa Pitbullia, Jennifer Lopezia ja Tinie Tempahia – kuka nyt ei näistä artisteista voisi diggailla!? Jos futiksen MM-kisat kiinnostavat, en näe syytä miksei tätä peliä kannattaisi hankkia. Maksimoi MM-fiiliksesi ja ota tästä pelistä kaikki irti kun vielä kerkeät!