Crew 2

Kirjoittanut: Hungrymaster

14.07.2018

Ubisoftin julkaisema ja Ivory Towerin kehittämä Crew 2 tuo avoimen maailman moottoriurheilun takaisin Yhdysvaltojen maaperälle. Edeltäjästään huomattavasti eroava Crew 2 on paljon raikkaampi, värikkäämpi, ja rennompi. Enää ei kuitenkaan voida puhua autopelistä, sillä lähes yhtä suureen osaan ovat päässeet niin lentokoneet ja veneet, kuin kaksipyöräisetkin. Pelistä uhkuu tarve olla uniikki, ja se pyrkiikin kauas kilpailijoidensa tyylistä.

Livegamers Crew 2

Moottoriurheilun juhlaa puhtaimmillaan 

Crew 2:sta on riisuttu suuren kaavan kerronnallinen tarina ja avoimen maailman tutkiminen, jotka olivat pelisarjan ensimmäisessä osassa suuresti esillä. Näiden sijaan pelissä on huomattavasti helpompaa vain edetä kisailukohteesta toiseen kartan kautta. Kisailuun keskittyvässä pelissä kielitaidotontakaan ei juuri häiritse, ettei suomenkieli kuulu enää valikoimaan. Peli etenee kuskin saadessa lisää seuraajia voittamistaan kilpailuista ja avoimessa maailmassa suoritetuista saavutuksista. Seuraajat toimivat pelin kokemuspisteinä, joita kerätessä saavutetaan virstanpylväitä, jotka avaavat lisää kilpailuja ja uusia lajeja. Seuraajia saadessaan pelaajan kuuluisuustaso puolestaan kasvaa, esimerkiksi kuuluisaksi, tähdeksi, ja lopulta ikoniksi.

Kilpailuihin keskittyvän pelin vastustajat ovatkin aiempaa huomattavasti haastavampia, ja hyvä niin, sillä pelin suurimpiin puutteisiin kuuluu vasta talvella julkaistava toisia pelaajia vastaan kisailu. Moninpelille ja kilpailulle pohjautuva peli sisältää siis tällä hetkellä vain yhteistyötilan. Toki yhteistyötä tehdessä voi kisailla kumpi on ensin maalissa, mutta peli palkitsee kaikkia pelaajia silti ensimmäisenä maaliin saapuneen mukaan. Peli on muutenkin hyvin keskeneräinen ja bugeja sekä virheitä tuntuu löytyvän jokaisen nurkan takaa. Ubisoftilla on toki ollut tapana korjata näitä kiireessä tehtyjä virheitä, mutta näin julkaisun alla pelillä ei ole varaa olla toimintakelvoton. Lähes jokaisessa pelisessiossa tulee vastaan ongelmia ruudunpäivityksen kanssa ja kilpailut päättyvätkin usein lukuisiin kolareihin tämän vuoksi. Peli tuntuu usein siltä, kuin se olisi kehitetty tehokkaammille laitteille, eivätkä nykyisen konsolisukupolven alkuperäiset laitteet enää jaksa pyörittää sitä.

Livegamers Crew 2

Konepellin alla piilee hiomaton timantti 

Lukuisista ongelmista kärsivä peli on kuitenkin toimiessaan tunnelmallisesti parhaita moottoriurheilupelejä aikoihin. Vaikka ajaminen ei olekaan simulaattorin tasoa, eikä tekoälyyn ole mahdottomasti panostettu, on Crew 2:sta vaikeaa olla nauttimatta. Kilpailujen sijainnit ja koko maailma ovat todella kauniita. Lukuiset musiikkikanavat sekä vaihtelevat säät luovat maailmasta värikkään ja elävän. Muu liikenne, eläimet, sekä jalankulkijat lisäävät maailmaan liikettä, mutta Ivory Tower on päättänyt jättää tällä kertaa poliisitakaa-ajot pois tyystin, kenties lisätäkseen pelaajalle vapautta.

Jos pelisarjan ensimmäinen osa on pelattuna ja tutkittuna, voi Yhdysvaltojen kartta tuntua kuitenkin jo turhankin tutulta. Suurin osa nähtävyyksistä on jo nähty, eivätkä uusitut kaupungitkaan herätä juuri uteliaisuutta pelaajassa. Ystävän kanssa nautittuna tutuillakin alueilla kaahailu tuntuu silti hyvältä, kun on paljon uusia ajoneuvoja joilla nähdä tutut kulmat uusista näkökulmista. Aiemmassa osassa taka-alalle jäänyt valokuvaus on Crew 2:ssa otettu enemmän esille, ja valokuvaamalla nähtävyyksiä ja vaikkapa villieläimiä voi nyt ansaita seuraajia ja suorittaa haasteita.

Livegamers Crew 2

Pelit ja vehkeet maassa, vedellä, sekä ilmassa 

Vaikka pelissä paljon kulkuneuvoja onkin, ei kaikkia ole pakko käyttää. Pelissä voi edetä todella pitkälle ajaen vain muutamaa laitetta, mutta mitä useampaa ajoneuvoa kartat, sitä hitaampaa eteneminen on. Etenkin allekirjoittaneelle pelin veneily ei herättänyt mitään tunteita. Lentokoneiden akrobatiatehtävät sen sijaan olivat maallikolle todella virkistävä uudistus. Harvassa pelissä pääsee lentämään silmukkoja Golden Gate Bridgen ympäri ilman sen suurempaa harjoittelua. Pelkästä autoilusta kiinnostuneen kannattaa varautua ajamaan vähintään motocross-pyörillä, jos tahtoo edetä pelissä. Joskin autokisojakin löytyy joka lähtöön, aina drag racingistä monster truckeihin ja formuloihin.

Livegamers Crew 2

Päivitysten saapuessa kelvollinen 

Videopeliteollisuudella on nykyään pahana tapana julkaista pelejä keskeneräisinä tai viallisina, eikä Crew 2 ole poikkeus. Monipuolinen ja kaunis paketti on parasta ystävien kanssa nautittuna, mutta vasta jonkin ajan kuluttua, kun pahimmat viat on korjattu ja pelaajien väliset kisat tuotu mukaan. Peli tuo sopivaa haastetta kokeneemmallekin kuskille, mutta sisältää paljon helpompia kisoja ja haasteita aloittelijalle, eikä vaihtelusta ole pulaa, kun ajoneuvoja on laidasta laitaan. Myös asetukset auttavat pelaajaa tekemään pelikokemuksesta mielekkään, sillä liukusäätimiä on erikseen niin ajoneuvoille, ohjaimelle, kuin ratille ja polkimillekin.

Lisää kommentti